Anunt-cunoaste inaite sa judeci

51 12 15
                         

Da,incep aceasta carte cu un anunt,dar am un motiv bun de ce fac asta.

Stiu ca aceasta carte va avea multe greseli gramaticale,dar asta nu inseamna ca sunt o proasta asa cum o sa descoperiti de ce e crezuta  Sophie proasta.

Cand eram mica la varsta de 6-7 ani vorbeam ca un copil de doi ani,chiar unul de trei ani vorbea mai bine ca mine asa ca la 7 ani am fost la un specealist care m-a ajutat foarte mult sa repar aceasta problema,dar avea doar program de dimineata ,cand aveam ore asa ca de multe ori lipseam de la ora de limba si literatura romana. Lipsind de la ora am pierdut multe lecti,iar nevorbirea corecta era in dezavatajul meu pentru ca o data ce nu  pronutam corect cuvintele  nici nu le scriam corect. Prin clasa a doua mi-am revenit aproape complet pentru ca la cuvinte mai grele ma incurcam,dar pe la 10 ani am realizat ca nu aveam  acelasi nivel ca ceilalti copiii din punct de vedere a gramatici. Neincrederea in mine si lenea m-a facut sa nu fac asta pentru mmereu ma faceam proasta si nu credeam ca voi putea ajunge sa scriu corect. 

Eh,acum vine partea a doua a povesti asteia. In vara de dinaite de clasa a 6 a am descoperit wattpad-ul ,dar citeam doar o carte,nu eram prinsa de acest site,dar dupa mii de intrebari "Cum as putea scrie corect,dar sa repar prin ceva ce imi place?" am redescoperit wattpad-ul in vara de dinaitea clasei a 7 a. Eram o agramata,analfabeta,o inculta (cum vreti voi),dar prima carte care am scris-o era la fel ca mine deozordonata si proasta. Aveam foarte multe,multe greseli,dar in timp ce citeam carti pe acest site am invatat sa scriu mai corect,iar apoi m-am apucat sa citesc carti reale aproape saptamanal avand in modul de fata aproape 50 de carti in biblioteca.

Incerc sa repar chestia asta si usor,usor reusesc,dar va rog inaite sa imi spuneti ca e imposibil de citit din cauza gramatici duceti-va la alea care au mii de vizualizari si scriu carti cu vlogari de toata rusinea. Intr-un fel sau altu asa eram asa si eu (bine nu Ke faki? in loc de Ce faci? sau chesti de genul). Ce vreau eu sa va zic ca sunt chesti care chiar sunt dezgustatoare de la scriere pana la povestea in sine.

Pe parcurs o sa mai repar chestia asta cu scrisul corect pana cand voi scriu cu adevarat corect din punct de vedere gramatical,dar pana atunci sper sa dati sansa povesti asteia si sa ma corectati cand vedeti ceva scris incorect o sa ma ajute foarte mult.

Iar chestia cu fazele cand scriu fraze fara sens sa stiti ca mai scriu cand sunt vulnerabila,cand plang,cand am stare proasta sau cand sunt moarta de obosita pentru ca asta ma ajuta foarte mult sa imi revin si sa vad cat de frumoasa poate fii viata. Corectez capitolul,dar uneori nici nu imi dau seama sau nu vad aceea fraza fara sens.

Acum nu cer atentie,pentru ca nu vreau sa fiu pupata in cur de chesti de genul,dar voiam sa va zic motivele astea si sa intelegeti de ce scriu asa pentru ca daca as fii scris corect si as fi avut trecutul asta credeti-ma nu v-as fi zis.

Acum fiecare cum o ia,dar eu doar v-am spus parerea mea si gandurile mele.

Hurt PeopleWhere stories live. Discover now