LGBTQ+ Novellapályázat

367 30 0
                                    

Üdv, kedves olvasók!

Első pályázatunk nem más, mint egy novellaíró verseny, természetesen az oldalunk témájában. A nyertes kiválasztásakor a Hónap LGBTQ+ Könyve - pályázat szempontjait fogjuk alkalmazni, amik alább olvashatók.

1. Helyesírás, nyelvtani helyesség: Csak olyan történetnek van esélye a Hónap LGBTQ+ Könyvévé válnia, amely írója nem követ el súlyos/rendszeres helyesírási hibákat, megfelelően használja az írásjeleket és a szóközt.

2. Fogalmazás: Nem áll szándékunkban elkeseríteni senkit, de az olyan könyvek, amelyekben hemzsegnek az összevissza, értelmetlen, túlegyszerűsített, vagy éppen a giccstől roskadozó mondatok (mint például ez itt), nem könnyen válhatnak a Hónap LGBTQ+ Könyvévé. A legegszerűbb mód ahhoz, hogy mégis legyen rá esély, a mondatok átírása. A szóismétlésekre pedig szintén figyeljen minden író!

3. Valószerűség: A fantasy, sci-fi, fanfiction stb. könyek sem mentesülnek ezen pont alól, mert itt nem a tündérekre (például) céloztunk, hanem magára a LGBTQ+ kapcsolatokra, ilyen emberekre. Legyen akár egy gimis történet, akár a Harry Potter újraalkotása, nem mindegy, hogy hogyan alkotjuk meg queer szereplőnket, mert ha nem figyelünk bizonyos dolgokra, az egész mehet a kukába. Fanfiction esetében adott egy köztudottan meleg sztár, máshol egy nem nyilvánosan meleg valaki. Oké, meleg. De arra mi a garancia, hogy pont karakterünkbe szeret bele, ráadásul megismerésük pillanatában? Semmi, azaz nagyon kevés esély van rá.
Arról ne is beszéljünk, hogy adott a főszereplő, egy leszbikus csaj. Beleszeret egy másik lányba, és megtörténik ez:

- Én... leszbikus vagyok - mondtam gombóccal a torkomban.

- Én is - mondta xy, és megcsókolt.

Álmodban talán, drága főhős. És író.

4. Alapcselekmény: Vannak itt Wattpadon olyan könyvek, ahol adott két ember, akik szerelmesek egymásba. Semmi körülmény, semmi esemény. Valami alap legyen már a történetben! Aminek kapcsán megismerik egymást, egymásba szeretnek, esetleg ami miatt kapcsolatuk végpontra fut. Egy mondatban összefoglalva: a történet ne csak egyetlen, szerelmi szálból álljon! Ennek hiánya, mivel novellákról beszélünk, elnézhető.

A novellákat írhatjátok külön könyvbe, vagy novelláskötetbe, de mindenképp jelöljetek meg benne minket a @ jelet használva, és tájékoztassatok bennünket PM-ben, mert különben nem találjuk meg a történeteiteket.

A pályázatra beküldött művek nem tartalmazhatnak 18+-os részeket!

Nem a pályázarta írt (régebben közzétett) művek nevezését nem vesszük figyelembe.

A pályázatra írt első három helyezett művet, plusz egy különdíjas helyezettet külön könyvben fogjuk megjeleníteni.

Terjedelem: 500-1500 szó

Beküldési határidő: 2017. augusztus 15.

Sok sikert kíván a nevezőknek a LGBTQ+ Hungary csapata

VersenyekWhere stories live. Discover now