15 ; eat // happy 1k! 🎉

1.7K 177 33

+ adventure time! 😁

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

+ adventure time! 😁

🍉 • 🍉 •

Keesokan harinya tiba dan mereka masing-masing pergi ke sekolah seperti biasa. Jihoon akan buat apa-apa saja untuk melihat mata Jihyun.

Jihoon cuba untuk memperdaya Jihyun tapi Jihyun nie budak pandai dan cekap. Dia takkan tertipu dalam apa-apa dayaan. Jihoon buat pelbagai benda tapi kelihatan tiada hasil.

" Kenapalah kau nak tengok sangat mata dia? Istimewa sangat kah? " Tanya Ahn Hyeongseob, rakan Jihoon.

" Tak lah cuma..aku curiga sangat. " Jawab Jihoon.

" Semua curiga tapi keberanian kau, tiada sesiapa akan atasi. " Kata Lee Euiwoong, seorang lagi rakan Jihoon.

" Kenapa korang semua takut sangat dengan dia? " Kata Jihoon dan semua memberi pandangan maut pada Jihoon. Jihoon melawak saja dengan mereka.

" Berani kau cuba dekatkan diri dengan dia. Aku cakap dengan dia pun dah takut. " kata Lee Daehwi, menunjukkan betapa takutnya dia pada Jihyun.

" Dia budak berani. Dia belajar Taekwondo kot. Kan Jihoon? " Kata Woojin dengan bangga pada mereka yang lain. Yang lain terasa terpegun kerana ada rakan yang pandai ber-Taekwondo.

" Waktu aku umur 10 ja. Lepas tu, aku berhenti. " Kata Jihoon.

" Well, atleast kau belajar juga. " Kata Lai Guanlin. Mereka semua setuju dengan apa yang Guanlin katakan.

Benar, Jihoon belajar Taekwondo. Sebab dia berhenti kerana makciknya tidak mahu Jihoon di luar sana mula menumbuk orang kerana dia suka sangat akan Taekwondo hinggakan dia hampir bunuh Samuel.

" Well, aku nak ke kelas sekejap. "

" Okay. Bye Jihoon. " Kata Woojin dan mereka semua turut mengata yang sama. Jihoon terus ke kelasnya.

Sebaik dia tiba ke kelasnya, dia terlihat ada seseorang baring kepalanya pada meja dan ia adalah Jihyun, tertidur. Woah. Budak nie tidur dalam kelas sewaktu rehat yea.

Lagi lama Jihoon pandang muka Jihyun, comel pula dikatanya di dalam mindanya. Mukanya sangat tenang sewaktu tidur. Tiba satu idea dalam otaknya. Jihoon mahu sangat melihat mata Jihyun dan ini adalah peluangnya untuk melihatnya walaupun Jihyun tidur, atleast dapat melihat luaran keadaan matanya.

Tangan Jihoon berada di depan mata yang ditutup dengan eye patch dan tetiba Jihyun terjaga dan terus memegang leher Jihoon seperti dia mencekiknya. Jihoon struggle dalam genggaman tangan Jihyun.

" Apa kau cuba buat dan kenapa tangan kau directly depan mata aku? " Kata Jihyun dengan tegas. Jihoon mampu bergelak saja.

" Tadi ada benda kat sebelah kau dan aku nak cuba tangkaplah tapi dah lari. " Kata Jihoon untuk melarikan dirinya daripada bermasalah dengan Jihyun.

" Okay. Aku percaya kau. " Kata Jihyun dan melepaskan Jihoon yang menarik nafas panjangnya. Jihyun duduk dengan keadaan biasanya dan lihat jam tangannya. Ia sudah pukul 10.48 pagi, dua minit sebelum kelas bermula.

" Kenapa kau tidur kat sini? Tak pi makan ka? " Tanya Jihoon.

" Aku mengantuk so, tu sebabnya aku tidur dan tak, aku tak pi makan. " Jawab Jihyun, mengeluarkan alat tulisnya untuk bersedia untuk belajar semula.

Jihoon risau pada Jihyun kerana tidak makan. Jihoon cepat-cepat keluar dari kelas dan pergi ke kantin untuk membeli makanan. Jihyun tidak tahu kenapa dia terus berlari begitu.

Jam telah menuju pukul 10.51 pagi, kelas telahpun bermula tetapi guru tidak masuk lagi dan Jihyun tidak membuang masa dengan bersembang tetapi belajar. Tetiba, datang Jihoon yang kepenatan lari itu. Pelajar dalam kelas terkejut kenapa dia lari ke kelas begitu.

" Nah. Nanti kau kurang tenaga kalau tak makan. " Kata Jihoon, memberi sekeping sandwic sardin dan susu padanya. Jihyun cuma melihatnya. Semua pelajar curiga akan apa akan Jihyun lakukan seterusnya.

" Susahkan kau ja. Thanks btw. " Kata Jihyun, ambil makanan itu dan semua orang dalam kelas kelihatan terkejut dengan apa yang Jihyun katakan. Mereka tidak sangat Jihyun berterima kasih pada seseorang. Jihoon terus pergi duduk di tempatnya.

" Kau berlari dengan penat semata-mata nak beli makanan untuk Jihyun? Woah. Kau nie gila lah, Jihoon. " Kata Woojin yang berhenti membaca komik itu kerana apa yang berlaku tadi.

Walaupun Jihyun nampak cold seperti rakan Jihoon, Jinyoung dan seperti Jinyoung, kalau kenal, dia akan menjadi lain daripada yang lain.

● 🍉 ● 🍉

+ new update. enjoy~

+ hari nie cuti! woo~ seronoknya. dapat tidur lambat pulak tu 😁 and then rasa kerisauan tu dpat balik nnti. 😂

+ woah! story nie dah 1k reads! woah! 😱 thanks sbb support story aq. aq akan berusaha dgn bersungguh² lagi 😁

+ lagu baru blackpink dan mamamoo syok ahh. dua² syok. ingatkan lagu bp tak best mula² dgr kat teaser haritu tapi syok bila mai part korus. mamamoo pun syok! moonbyul rap paling best!

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now