13 ; talk

1.7K 188 9

+ comelnya si jihoon nie 😍

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

+ comelnya si jihoon nie 😍

🐳 • 🐳 •

Loceng terakhir sekolah telahpun berbunyi. Jihyun cepat-cepat mengemas barangnya dan pergi ke Jihoon untuk mereka berjumpa dengan ayah Jihyun.

" Okay. Pelan dia macam nie.. " kata Jihyun sebaik mereka berdua masuk ke dalam kereta Jihyun. Jihoon dengar saja apa yang dia katakan.

Selepas itu, mereka telah sampai di rumah Jihyun. Jihoon agak terkejut melihat rumah Jihyun. Nie dikira istana dah lah. Kata Jihoon dalam hatinya. Mereka berdua masuk ke dalam rumah tersebut.

Sebaik saja Jihoon masuk, dia terkejut kerana terdapat ramai pembantu rumah dan mereka ucap selamat pulang kepada Jihyun. Jihoon ikut Jihyun saja.

Jihyun melihat di ruang tamu dan disitu ayahnya berada, bersamaan dengan ibunya. Dia menghentikan Jihoon sebelum dia terlanggar Jihyun.

" Ayah saya ada di sana. Ingat tak apa awak nak kata? " Bisik Jihyun pada Jihoon. Jihoon angguk kepalanya. Jihyun melepaskan keluhan dan terus memasuki ruang tamu sambil menarik tangan Jihoon.

Ayah dan ibu Jihyun terkejut anak mereka bersama dengan budak yang mereka tidak dikenali itu sambil berpegangan tangan lagi. Jihoon melihat ibubapa Jihyun dan dia agak takut akan wajah ayah Jihyun yang garang itu. Dia menelan air liurnya kerana ketakutan.

" Ayah, ibu. Nie teman lelaki Jihyun. " Kata Jihyun, membuat eye contact, mengisyaratkan Jihoon bermula cakap.

" Annyeonghaseyo, pak cik dan mak cik. Saya Park Jihoon. Selamat berkenalan. " Kata Jihoon sambil tunduk 90 darjah pada mereka berdua. Ayah Jihyun cuma pandang budak itu saja.

Jihoon bangun dari tundukkannya dan duduk sebelah Jihyun semula. Jihyun pandang Jihoon dan mukanya menunjukkan yang Jihoon buat dengan bagus.

" So, Jihoon.. "

" Ya, pak cik? "

" Berapa lama dah kamu kenal anak pakcik? " Soalan mula dilempar padanya. Jihoon pandang Jihyun dan Jihyun buat muka jawablah-soalan-tu. Jihoon mengambil nafas dalam dan berkata...

" Kami berdua kenal sejak awal tahun nie. Ia seperti love in first sight. Walaupun Jihyun pakai eye patch tu, ia cuma berlaku begitu saja. " jawab Jihoon. Ayah dan ibu Jihyun angguk akan jawapannya. Ia agak menarik.

Jihyun senyum sedikit kerana muka ibubapa agak terpegun dengan jawapan Jihoon. Jihyun pegang tangan Jihoon dan bisik padanya your doing great . Jihoon senyum pada pujian itu. Mereka teruskan lagi dengan soalan lain.

Selepas beberapa minit berlalu, akhirnya ayahnya agak puas hati dengan temubual mereka dan meminta diri untuk ke kerjanya. Mungkin ayahnya​ akan batal perancangan perkahwinan Jihyun.

" Thanks Jihoon sebab tolong saya. " Kata Jihyun sebaik saja ayahnya keluar rumah untuk ke kerja.

" Sekarang ayah saya akan batal rancangan itu dan boleh hidup senang lenang. " Kata Jihyun dan terpeluk Jihoon dengan rapat. Jihoon terkejut akan pelukan kejutan itu.

Seseorang membatalkan saat mereka berpeluk dan Jihyun sedar akan itu dan lepaskan pelukan itu. Ibu Jihyun yang membatalkan saat mereka. Jihyun menjadi merah padam.

" Pandai kami menjawab tadi yea, Jihoon. " Kata ibu Jihyun pada Jihoon. Jihoon ucap terima kasih pada pujian itu. Jihyun senyum akan pujian yang diterima dari ibunya, kepada Jihoon.

" Aik? Sejak bila kamu senyum nie Jihyun? First time eomma nampak kamu senyum. Nie mesti sebab Jihoon kan.. " Kata ibu Jihyun, saja hendak mengusik Jihyun.

" Aish. Eomma nie. Suka sangat usik Jihyun. " Kata Jihyun, menutup mukanya yang menjadi merah padam itu. Jihoon tergelak akan itu.

" Terima kasih sebab tolong Jihyun, Jihoon. Kalau tak, dia akan kahwin dengan rival dia. "

" Eo? Rival? " tanya Jihoon.

" Ha'ah. Daniel rival saya sejak kecil lagi. Kami akan selalu bergaduh kalau kami berdua bertembung. " jawab Jihyun dan Jihoon membulat mulutnya.

" Eomma! Jinyoung lapar! Dari tadi lagi Jinyoung dok tahan. " Jerit Jinyoung yang tetiba datang dengan muka mamai lagi mengantuk itu. Mesti baru bangun tidur sejak dia balik sekolah tadi.

" Aigoo. Kenapa tak kata..jap eomma masak makanan. " Kata ibu Jihyun dan dukung anak kecilnya itu. Jinyoung angguk dan meletak kepalanya pada bahu ibu Jihyun.

" Menyebabkan kamu di sini, marilah kita makan tengahari sama-sama. " Kata ibu Jihyun. Jihoon mahu menolak permintaan itu tetapi ibu Jihyun tidak akan membenarkan Jihoon balik selagi dia tak makan tengahari lagi. Jihoon terpaksa ikut saja apa ibu Jihyun katakan.

Jihyun tertawa kecil pada Jihoon yang kini ditahan oleh ibunya itu. Walaupun luarannya kata dia tidak suka Jihoon tapi dalamannya suka akan kehadiran Jihoon.

• 🐳 • 🐳

+ new update! enjoy~

+ yeah! exam dah hbis! 😄 but kena buat exam geo pula lepas raya 😭 tak boleh nak relaks dah. aku pun x start study untuk pt3 lagi 😝

+ kalau harinie dpat exam paper, aq x tau lah apa reaction aq bila dpat paper aq balik 😓

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now