12 ; meet up

1.8K 197 9

+ jihoon-ie ! nae maeum soge jeojang!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

+ jihoon-ie ! nae maeum soge jeojang!

+ okay aku dah gila tentang catchphrase dia 😂

👑 ◆ 👑 ◆

Sewaktu Jinyoung sedang belajar, ada ketukan di pintu biliknya. Dia menjawabnya dan terlihat ia noona-nya, dengan waffle dalam tangannya. Jinyoung senyum apabila melihat noona-nya.

Jinyoung memberi Jihyun masuk bilik ke dalam biliknya. Jinyoung agak terkejut melihat kedatangan noona-nya pada waktu begini dan lagi noona-nya tidak memakai eye patch-nya.

" Nah. Tadi noona belikan untuk Jinyoung. " Kata Jihyun dengan muka kosongnya. Jinyoung gembira apabila mendapat waffle itu, terutamanya ia adalah perisa kegemarannya. Jinyoung dengan penuh kesedapan. Jihyun cuma melihatnya makan.

" Noona nak kah? " Tanya Jinyoung dengan sopan.

" Tak pa lah. Noona dah makan tadi. " Jawab Jihyun dan Jinyoung sambung makan dengan gembira. Kelihatan bilik Jinyoung amatlah bersih. Katilnya yang berwarna biru muda sepadan dengan warna biliknya yang sama warna itu.

" Kenapa noona datang jumpa Jinyoung waktu nie? Bukan sepatutnya noona tidur kah... " Kata Jinyoung sambil memuncung bibirnya kerana risau akan noona-nya tidak dapat banyak tidur.

" Noona baru teringat yang noona belikan waffle untuk Jinyoung waktu noona tengah belajar tadi. " Kata Jihyun dan Jinyoung membulat mulutnya.

" Kalau tak bagi nanti, tak sedap pula. Nasib noona teringat dan panaskan balik untuk Jinyoung. " Kata Jihyun dan Jinyoung terus memeluk Jihyun. Jihyun membalas pelukan itu.

" Bagus sekali-sekala noona datang jumpa Jinyoung. Kalau macam tu, noona datang jumpa Jinyoung setiap malam dan kita boleh sama-sama catch up tentang hari kita. " kata Jinyoung, mendongak kepalanya ke atas untuk pandang Jihyun.

Jihyun senyum dan sentuh kepala adiknya itu. Lalu dia berkata...

" Okay. Apa-apa untuk adik kesayangan noona. " Kata Jihyun dan Jinyoung beri senyuman paling lebarnya pada Jihyun. Ini pertama kali Jihyun senyum dan dia betul-betul berlatih untuk senyum di depan cermin tadi.

Jinyoung gembira kerana noona-nya tidak setegas seperti sikap selalunya. Sikap yang dingin tapi ambil berat tentang adiknya itu. Jinyoung mungkin tidak suka kalau Jihyun tinggalkan dia tapi dia syukur kerana seseorang itu telah tukar noona-nya dari robot ke manusia yang penyayang.

" Btw, kenapa noona tak pakai eye patch noona? Nanti orang lain nampak noona. " Kata Jinyoung.

" Waktu nie tiada siapa bangun. Semua tidur dah so, waktu beginilah noona akan buka. " Kata Jinyoung. Dia suka kalau noona-nya buka eye patch tu. Noona nampak cantik walaupun mata berbeza warna. Kata Jinyoung dalam mindanya.

Keesokan harinya tiba dan keluarga Woo melakukan rutin pagi mereka seperti biasa sehinggalah...

" Tentang teman lelaki kamu tu. Ayah nak berjumpa dengan dia lepas kamu balik sekolah. " Kata ayah Jihyun dan Jihyun ter-berhenti kerana itu. Dia baru kenal Jihoon tiga hari dan ayahnya hendak berjumpa dengan Jihoon?

" Boleh kamu suruh dia jumpa ayah? " Tanya ayahnya sambil pandang Jihyun yang tetiba kaku itu.

" Nanti saya beritahu dia. " Jawab Jihyun, tidak mahu kedengaran seperti dia gagap. Ibunya yang berada di depannya itu, risau akan anak perempuannya.

Sebaik Jihyun sampai ke sekolah, Jihoon telah sampai dan sedang bersembang dengan rakan-rakannya. Mahu dia berjumpa dengan Jihoon sekarang tetapi kelihatan dia sibuk jadi, lepas rehatlah jawapannya.

Loceng rehat telahpun berbunyi dan dia mahu berjumpa dengan Jihoon tetapi dia telah pergi ke kantin bersama rakan-rakannya. Dia mengejar Jihoon sebelum dia pergi jauh.

" Jihoon. Kita perlu berbincang sesuatu. " Kata Jihyun yang telah hentikan Jihoon berjalan dengan memegang tangannya.

" Ayah saya nak berjumpa dengan awak, hari ini juga. "

" Apa?! Seriously? Hari ini? " Dan Jihyun angguk. Ia agak pelik kerana Jihyun sedang mengguna 'awak-saya' dengan Jihoon.

" Tapi aku ada- "

" Tolonglah. Saya tak nak kahwin dengan si rambut pink tu. " Merayu Jihyun pada Jihoon. Jihoon lagi terkejut kerana Jihyun tidak mengancamnya dengan apa-apa senjata ataupun apa-apa aksi.

" Okay. Tapi asalkan kau tak cuba apa-apa benda yang mungkin boleh bunuh aku. " Kata Jihoon dan Jihyun terus memeluknya tiba-tiba. Jihoon terkejut dan Jihyun sedar yang dia sedang memeluk Jihoon lalu dia melepaskan pelukan itu.

" Lepas sekolah, kita terus pergi ke rumah aku. " Kata Jihyun, kembali ke sikap asalnya. Woah. 0 to 100 real quick. Kata Jihoon dalam mindanya.

Jihyun terus berlalu pergi meninggalkan Jihoon. Jihyun merasa malu akan dia tiba-tiba memeluk Jihoon tadi. Jihoon tersenyum melihat Jihyun.

◆ 👑 ◆ 👑

+ new update! enjoy~

+ harinie last exam and wish me luck. aq betul² study untuk geo kali nie and pass ja untuk seni lukis walaupun ckgu seni garang 😂

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now