11 ; overboard // happy 600! 🎉

1.8K 185 9

+ random gifs again ;-;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

+ random gifs again ;-;

🍃 ◆ 🍃 ◆

Lepas beberapa jam di pusat membeli-belah, akhirnya tamat juga hangout mereka bersama. Jihyun menelefon pemandu keretanya untuk ambil mereka berdua. Mereka berdua tunggu di stesen bas berdekatan dengan pusat membeli-belah tersebut.

Melalui hangout itu, Jihoon belajar pelbagai perkara dari Jihyun. Jihyun tidak tahu apa itu arcade. Jihoon terkejut akan itu kerana setakat dia tahu, Jihyun nie pandai dan arcade itu mesti dikenal ramai.

Katanya dia pernah dengar tapi dia tidak berminat untuk mengetahui perkara itu. Itu membuat Jihoon lebih mengelirukan. Takkan tak tahu? Dia dia nampak macam seorang arcade player ja. Kata Jihoon dalam mindanya.

" Jihoon. " Kata Jihyun, membuat Jihoon memandangnya atas panggilan namanya.

" Terima kasih untuk hari ini. Aku takkan tahu semua nie kalau kau tak tunjukkan. " Kata Jihyun lagi, cuba untuk senyum tapi gagal. Jihoon tengok ja dia cuba senyum tapi lawak tu tak boleh ditahan lebih.

" Aish. Lawaklah kau senyum. " Kata Jihoon dan meletak dua jari pada hujung bibir Jihyun untuk membentuk senyuman pada muka Jihyun.

" Tu baru orang panggil senyuman, Cik Jihyun-ssi. " Kata Jihoon, tidak berhenti gelak. Jihyun merasa anak matanya bergerak dengan geliga sekali dan telinganya merasa kepanasan kerana malu. Mahu ja Jihyun pukul Jihoon kuat-kuat tapi mereka berada di kawasan awam. Nanti ada orang telefon polis kang.

Selepas beberapa minit, kereta mereka sampai. Jihoon yang beradab itu memberi Jihyun masuk dahulu dan Jihoon masuk kemudian. Jihoon memberitahu di mana dia tinggal dan pemandu kereta membawa kami ke sana.

Rumah Jihoon cuma rumah orang biasa saja. Macam nie rupanya rumah orang sederhana. Kata Jihyun dalam mindanya. Jihoon keluar dari kereta.

" Jihoon. " Kata Jihyun sebelum Jihoon masuk dalam. Jihoon berhenti akan panggilan namanya.

" Terima kasih untuk hari ini. Ia seronok juga untuk sekali-sekala keluar rumah. " Kata Jihyun. Jihoon senyum dan berlalu masuk. Kereta Jihyun berlalu pergi. Pemandu kereta pandang Jihyun melalui cermin dan kelihatan seperti biasa, Jihyun dengan muka kosongnya.

Selepas Jihyun sampai ke rumahnya, dia diucap selamat pulang daripada pekerja rumahnya. Sebaik dia masuk, ibu Jihyun berjumpa dengannya dan berkata...

" Kamu jumpa dengan boyfriend kamu kah? " Jihyun tetiba menjadi merah akan perkataan boyfriend itu. Ibunya tersenyum sengih pada Jihyun.

" Dia cuma teman lelaki pura-pura ja lah, eomma. " Kata Jihyun dengan tegas. Ibunya berpeluk tubuh Jihyun.

" Bagus kalau kamu dah memutuskan untuk bergaul dengan kawan. " Kata ibunya. Benar, ia pertama kali Jihyun bergaul dengan sesiapa di sekolah. Jihyun bukan tak suka bergaul tapi dia mahu fokus pada tujuan utamanya di sekolah saja.

Ibunya melepaskan pelukan itu dan pandang Jihyun si muka kosong itu. Lalu ibunya berkata...

" Tak salah kalau kamu bergaul tapi ingat akan tujuan kamu. " Ibunya menepuk perlahan kepala Jihyun dan berlalu pergi. Jihyun memasuki biliknya dan meletak begnya di lantai. Lalu dia duduk di meja solekannya sambil pandang refleksinya di cermin.

Kata ibunya tadi asyik diulang dalam mindanya. Aku tak boleh. Aku tak nak jadi macam tu lagi. Katanya dalam minda. Jihyun membuka eye patch-nya dan pandang mata biru itu. Aku tak jadi macam nie lagi. Katanya dalam minda dan berlalu masuk tandas untuk bersihkan diri.

Sebaik Jihoon masuk dalam rumahnya, Samuel telah berdiri di depan pintu dengan tangannya dilipat pada dadanya dengan muka tak curiganya. Jihoon akan kewujudan Samuel di depan mukanya.

" Hyung balik dengan siapa tadi hah? " Tanya Samuel.

" Kawan ja. " Jawab Jihoon dan terus berlalu pergi meninggalkan Samuel. Budak tu kalau tak kacau aku sehari, tak sah. Kata Jihoon dalam mindanya. Dia terus baring atas katilnya​ lepas letak begnya atas lantai.

Apa yang Jihyun kata tadi padanya masih diulang dalam mindanya. Jihoon tak boleh kalau tak senyum tentang itu. Melihat Jihyun suka akan kewujudannya membuat gembira.

Samuel yang senyap-senyap membuka pintu bilik Jihoon, terkejut melihat si Jihoon sedang senyum tak tentu hala dan dia terus menutup pintu biliknya perlahan-lahan supaya dia tidak mendengarnya.

◆ 🍃 ◆ 🍃

+ new update! enjoy~

+ wah! story dah 600 reads! woohoo~ bukan sbb ampa semua, story nie takkn mai sejauh nie. 😁

+ semalam bersih rumah and bilik aq is fab as always yow ヽ(^。^)ノ. raya dah nk dekat and aq msih x beli baju raya aq (╥_╥)

+ exam esk last and then ada test rabu nie and kwn aq semua x nk mai khamis sbb nk cuti awal dn aq kena mai skolah sbb nk photo taking untuk monitors [aq penolong kelas] sorng lah aq nnti ‾︿‾

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now