KRL 30

26K 1.8K 1.1K
                                    


Elfida kızgın bir şekilde" Gündüz ders yaptığımız yetmiyor bir de gece dersi yaptırıyorlar.  Bu ne be, hiç çekemeyeceğim. Melek ders bitmesine yakın beni uyandırırsın.” diyerek kafasını konferans salonundaki koltuğa yasladı.  Melek baygın bir şekilde bakarak "Peki beni kim uyandıracak?" diye sorduğu sırada konferans salonuna ayaz hoca girdi.

    Ayaz hoca girer girmez "Evet çocuklar fazla vaktinizi almayacağım.  Dersimizin konusu intihar. Öncelikle bu konuda konuşmak isteyen var mı? Etrafında intihar olaylarına şahit olan var mı? " diye sorup gençlere baktı.

   Elfida hocadan duyduğu sözler üzerine Fatih'i hatırladı. Evet bir intihar olayına şahit olmuştu. Hem de hayatını mahfeden bir intihar olayı. Her gece kabusu olan bir intihar. Sınıf arkadaşlarının arasında çıkıp da ben şahit oldum diyecek karakterde bir kişi değildi. Dersin konusu ilgisini çekmişti. Kafasını kollarının üzerinden kaldırıp dikkatlice hocayı dinlemeye başladı.

     Ayaz hoca öğrencilerden ses çıkmadığını görünce kendisi konuşmaya devam etti. " Evet gençler bugünkü gece dersimizin konusu intihar. Son zamanlarda dikkat ettiniz mi bilmem, sosyal medyada canlı yayın yaparak intihar etme modası türedi. Sosyal medyanın içinde kaybolan bu gençlik reelden uzaklaştıkça hayatı da sanal sanmaya başladı. İntihar ettikten sonra, tekrar olay tuşuna basınca geri geleceklerini mi sanıyorlar?

İntihar etmek ne demek, neden intihar edilir?  Arkadaşlar, yaşamak değerini kaybettiyse veya hayatı anlamsız buluyorsunuz, melankolik bir hayat yaşıyorsanız, çok sevdiğiniz sevgilinizden ayrıldıysanız, sizi aldattıysa gibi türlü sebeplerle intihar edilir. Ki bunlar geçici birer buhran dönemidir.

Bakın siz normal okullardaki öğrencilerden daha farklısınız. Sizin farklılığınız sizi cesur kılar çoğu zaman. Bu saçma cesaretin ardından intihar olayı artar. Yaşamanın, hayatın değerini bilmeyen onunla mücadele edemeyen insanlar, yani zayıf ruhlar intiharı bir kaçış yolu olarak değerlendirirler.

Her yaşam değerlidir, hayatınız sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir.  Hatta her şey tersine gidebilir. Hayat çekilmez bir hal alabilir. Bunun üstesinden gelebilecek cesareti yüreğinizden çıkarıp ortaya koymalısınız. Hayatın sizi şekillendirmesine izin vermeyin.  Doğru bildiğiniz her ne varsa, o doğru için mücadele edin. Bakın dünyada ölmeyi o kadar çok hak eden insan var ki, sizin anlamsız dediğiniz şu hayatlarınızı, o şerefsizleri bu hayattan kaldırarak anlamlandırın. Eğer yaşadığınız hayatın boş olduğunu düşünüyorsanız, Kayıp ruhlar lisesinden mezun olamazsınız. Hepinizin güçlü birer birey olarak bu okuldan mezun olması gerekiyor ki dışarda ölmeyi hak eden şerefsizlere cezasını veresiniz.

Şimdi ismini saydıklarım hariç herkes çıkabilir. Ateş, Çelik, Memo, Sado, Elfida, Melek, Uğur, ve Kaan siz kalın diğer arkadaşlar çıkabilir. " diyerek öğrencilerin çıkmasını bekledi.

Öğrenciler çıktıktan sonra salona Cellad müdür girdi. Eline kumandayı alarak sinevizyonu açtı. Duvarda yansıyan resim babaannesini öldüren Fikret'in resmiydi. Cellad" Bu resmini gördüğünüz şerefsiz babaannesini öldüresiye dövdü. Kumar borcunu ödeyebilmek için babaannesinin kafasında sandalye parçaladı. Kadın ölene kadar dayak yedi. Bu adam şu anda paintbool sahasında. Evet saha geniş, hava karanlık, adam tehlikeli bir katil. Değersiz sandığınız hayatlarınızı, bu adama cezasını vererek değerlendirin. Size silah verilmeyecek adamın elinde bıçak olacak. Beş dakika sonra paintbool sahasının önünde sizi bekliyorum. " diyerek dışarı çıktı.

   Melek, Elfida'ya dönüp " Kız ne oluyor, ben hiçbir şey anlamadım." dedi şaşkınca bakmaya devam ederek. Elfida sinsice gülüp parmaklarını çıtlatarak "Ben anladım, şu resimdeki hayvan var ya, işte ona cezayı bizim kesmemizi istiyorlar. Çok keyifli olacak." dedi ayağa kalkarak.

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin