17. Sugar daddy och nya affärsförslag

115 4 2
                                    

När semestern är slut måste jag öppna butiken igen. Det var skönt att vara tillbaka i stan men jag var stressad över att det regnat så mycket att jag inte hunnit klart. Jag gjorde iordning butiken och ställde ut halva inredningen och tände värmeljusen inne. Min tumme blev alldeles varm och när jag tittade på den hade den ett blått skimmer runt sig. Handsprit och eld verkade tydligen inte gå ihop? Jag kunde snart skriva en bok om "shopkeeping for dummies" med en massa tips på vad man inte skulle göra när man drev butik. Huvud tipset var ändå att att lokalens läge måste vara bra, annars kommer inga kunder alls och man får annonsera ihjäl sig, vilket tar tid och pengar. Viktigt är också att kolla upp byggnadsplaner så det inte kommer byggställningar och baracker utanför dörren i två år utan förvarning. Tillsammans med Big Bags med byggskräp och annat kan det skrämma bort de få kunder som kanske lagt märke till butiken bakom bråten. Det borde vara upplysningsplikt från värden innan man skriver kontrakt, men det är bara i den bästa av världar. I den levde inte jag. Jag kunde ge ut denboken tillsammans med "Building for dummies" hur man inte gör när man bygger och "Love for dummies- " där jag var utmärkt exempel påvad man skulle undvika och inte göra.

Snart skulle en gammal affärs-vän till mig komma på lunch och jag tog ett extra varv i min "lägenhet" med sopkvasten och kollade att det inte hängde några stringtrosor på tork eller annat tokigt. Inte för att det brukade göra det, men det hade hänt då det kom folk oanmälda titt som tätt.

-Hej Magnus! Vad kul att se dig! Sa jag jag sken upp och reste mig från stolen när han dök upp.i dörren.

-Hej Anna! Hur mår du? Sa han och gick ner för trappen och gav mig en stor kram och inspekterade mig ordentligt.

-Det är bra. Jag kämpar på. Och du ser ut att må strålande? Jag såg att han måste gått ner massor i vikt sedan vi sågs.

-Jag mår jättebra! Har börjat på gym och yoga.

-Jag ser det! Sa jag och nickade uppskattande. Vi satte oss på barstolarna vid disken och han tog fram sin medhavda sushi. Jag tog fram min sallad då jag var petig med maten. Sushi var mest ris och inte särskilt nyttigt enligt mig.

-Hur har det gått med hyresnedsättningen från föreningen och din advokat?frågade han

- De har gått med på mitt krav nu men advokaten som inte gjort någonting har skickat mig en räkning på 13 timmar à 2000 kr i timmen.

- Det låter verkligen orimligt!

- Ja det kan man säga, särskilt när han faktiskt fördröjt hela ärendet med att missa inbokade telefonmöten och sen resa bort i några månader. Han bidrog inte med något alls. Jag skrev ju till och med brevet till styrelsen. Han kan inte lagt ner mer än två timmar knappt. Vad är ni för släkte egentligen? frågade jag och tittade snett på honom.

- Be om en tid specification. Det låter mycket.

- Jag har bestridit och vägrar betala så mycket.

- Du bör nog vara försiktig för jag har kollat upp honom och det ryktas att han är advokat för Hells Angels.

- Vad säger du? jag höll på att sätta kaffet i halsen.

- Att han är advokat för Hells Angels. Magnus tittade bekymrat på mig.

- Men, menar du att jag ska betala då?

- Du bör vara försiktig i allafall.

- Vilka pengar ska jag betala med då? Mina tankar gick till min usla ekonomi. Jag hade inte pengar till hyran då.

- Du borde skaffa dig en sugar daddy, sa Magnus helt seriöst och såg mycket gladare ut och tittade intensivt på mig.

- En vaddå??

Den fria Viljan -en gudomlig  komedi från skärselden till helvetetDär berättelser lever. Upptäck nu