38. Bölüm

10.3K 398 52
                                    

Final fazlasıyla yaklaştı..

Aslında uzatmalar yapabilir üç ila dört bölüm arası fazla yazabilirdim ama bunu yapmak istemiyorum. Aklımda ki finali yazacağım ve Mavi Bela her kitap gibi son bulacak. Yine de bakıldığı zaman ilk bölümlerde çok hızlı geçişler olduğunu görüyorum, bunun için kitabı final yaptıktan sonra o bölümlere geri döneceğim ve düzenleyeceğim.

Bu düzenleme hem sizin hem benim ve hemde yeni okumaya başlayan arkadaşlarımız için çok daha sağlıklı olacak. Anlatımı düzelteceğim zaten ama ek olarak yeni sahneler de ekleyeceğim. Yani bir nevi Mavi Bela'ya yeni bölümler gelmeye devam edecek ama bu eski bölümlere ek olacak.

Bu yeni sahnelerin ne olacağına gelirsek Poyraz'ın yaşantısına biraz daha derinlik ekleyeceğim, aynı zamanda Murat Sancak olan ilişkisini de biraz ön plana çıkaracağım.

Ama sizin ilginize çeken şeyin daha çok EYLÜL İLE POYRAZ olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden Eylül ile Poyraz ile ilgili de ciddi eklemeler yapacağım. Bakıldığı zaman Poyraz Eylül'e biranda aşık olmuş gibi durmuyor mu sizce de?

Bence öyle ama ben o sıralar bunları pek idrak edemiyordum. Neyse kitapta düzenlemeler de bittikten sonra kitap gerçekten son bulmuş olacak. Bundan sonraki süreçte diğer kitaplarıma ağırlık vereceğim.

Zaten yeni başladığım YOLDAŞ daha önce wattpadde pek işlenmeyen bir konu. Aşk elbette var ama bunu işleyiş biçimi daha farklı olacak ve açıkçası fazlasıyla araştırma yapıp üzerinde yoğunlaşmam gereken bir kurgusu var.

Belki sizinle orada buluşuruz ama buluşmasak bile sizi hep yanımda hissedeceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Kitap bittikten sonra belki silerim belki de yayında olmaya devam eder, bilmiyorum değişken bir ruh halim var.

Kitabın düzenlenen bölümlerini size haber vereceğim ve sizden ricam yorum yapmanız. Oy vs. istemiyorum çünkü artık pek bir şey ifade etmiyor yani orada o oy sayısı fazla olunca daha güzel olmadığını anladım bir kitabın. Ama yorum istiyorum çünkü bu değişimin sizde ne gibi bir izlenim yarattığını merak ediyorum.

Neyse biliyorum yine fazla uzattım ama sizde alışın bu halime yahu. Ne yapayım ben uzun uzun yazarım.

****

İki gündür hiç uyumuyordum. Uyumaktan korkar olmuştum. En son gördüğüm rüya beni zaten çok fazla etkilemişti ve üstüne bu olay gerçekleşince uyku kelimesi benim için eşittir kabuslar demekti. Oradan bakılınca saçma olduğunu biliyorum ama sanki uyursam Poyraz, o...zihnim o kelimeyi Poyraz'ın yanına yerleştiremezken gözlerim iki gündür olduğu gibi yeniden buğulanmaya başlamıştı.

Gözlerimi yatakta uyuyan Poyraz'a çevirdim. Eve gitmem şartıyla uyumayı kabul etmişti ve bende bir kaç dakikalığına hastaneden çıkmış ama sonra yeniden dönmüştüm. Ne sanıyordu bu adam, onu yalnız bırakacağımı filan mı?

Odanın kapısının aralanmasıyla gözlerim önce Demir ile buluştu, ardından biraz daha ileride duran Dağıstan ve Bartu'yu gördüm. Bartu bana aksi bir bakış attıktan sonra Dağıstan'a dönüp "Gideceğini söylemiştin?" dedi, beni sevmiyordu ve açık açık söylememiş olsa da Poyraz'ın bu durumda olmasından bile beni sorumlu tuttuğunu düşünüyordum.

İstediğini düşünebilirdi ama beni Poyraz'dan uzak tutma gibi bir girişimde bulunursa nasıl bir cinnet geçirirdim, bilmiyorum. "Sussana oğlum, kız gitmek istememiş işte. Hem doktor Poyraz'ı ikna edebileceğini söyledi." Dağıstan da aynı şekilde mırıldandığında Demir söze girişti, "Zaten biz hiç duymadık amına koyayım biraz daha sesli konuşun."

Mavi BelaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin