Κεφάλαιο XIX

2.7K 236 87
                                    

"Η πρώτη και η τελευταία βραδιά"

Η Έμμα έμεινε τουλάχιστον έκπληκτη μόλις ο Ράνγκβαλντ την φανέρωσε ότι ήδη είχε βαπτιστεί χριστιανός μέσα στις δυο βδομάδες που ήταν απόμακρος

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Η Έμμα έμεινε τουλάχιστον έκπληκτη μόλις ο Ράνγκβαλντ την φανέρωσε ότι ήδη είχε βαπτιστεί χριστιανός μέσα στις δυο βδομάδες που ήταν απόμακρος. Πρόσθεσε πως το έκανε πρώτος από όλους, ώστε και άλλοι να πάρουν παράδειγμα από εκείνον. Ήταν δύσπιστη ως προς αυτό. Ο Ράνγκβαλντ την ενημέρωσε ότι είχαν φτάσει στις κοντινές πόλεις, μαζί και στο Κροπρ, Απόστολοι της Χριστιανικής θρησκείας με σκοπό να διαδώσουν το έργο του Χριστού, όμως δεν θεωρούσε τόσο πιθανό να ακολουθήσουν τον Ερλ τους αυτή τη φορά οι πολίτες. Ίσως μάλιστα η απάρνηση των Θεών τους να ήταν και η κατάλληλη ευκαιρία ο Ράνγκβαλντ να χάσει την εύνοια τους και φυσικά το γεγονός αυτό να εκμεταλλευτεί και ο Σίγκβαρντ.

"Δεν ανησυχείς για αυτό;", αναρωτήθηκε η Έμμα, με το άγχος ξεκάθαρο στα μάτια της. Το μέτωπο της ήταν ζαρωμένο και τα φρύδια της ενωμένα πάνω από τη μύτη της.

Το σαγόνι του σφίχτηκε και ένας μυς ταλαντεύτηκε στο πηγούνι του. Το βλέμμα του ήταν κάπως σκληρό, αλλά αποφασισμένο. Πήρε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη, με τα μάτια του καρφωμένα στο κενό. "Φυσικά και ανησυχώ", μουρμούρισε βραχνά. "Γνωρίζω ότι πιέζω την τύχη μου". Τα μάτια του στάθηκαν τώρα πάνω της, με την έκφραση τους να μαλακώνει. Ένα αμυδρό χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη του. "Αλλά, γνωρίζω κιόλας ότι αυτό ήταν το τελευταίο μας εμπόδιο. Και αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στη θέση μου και σε σένα, ξέρω ήδη τι πρέπει να κάνω".

Ένα κομμάτι μέσα της έλιωσε στο άκουσμα των λέξεων του. Ένα άλλο, όμως, ήταν λες και πέθαινε, ρουφώντας λίγο λίγο τη χαρά και την γαλήνη της. Αναρίγησε, καθώς έβλεπε τα γαλανά του μάτια να την κοιτάζουν με λατρεία, ανυποψίαστα. Δεν είχε λόγο να μην την εμπιστεύεται. Κι όμως, ήθελε με κάποιον τρόπο να του δείξει ότι έπρεπε να φύγει μακριά της, να σωθεί. Να φωνάξει, να τσιρίξει! Να μην βγάζει τα εμπόδια ανάμεσα τους, μόνο και μόνο για να βιώσει την απόλυτη προδοσία, το θάνατο.

Η Αιχμάλωτη στην Παγωμένη Γη {TYS17}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα