Capitolul 49: O vizita din Ceruri

1.1K 144 98
                                    



Nelegiuirea din fata ochilor mei ma lasa fara grai.Pentru prima oara,vad intiparit pe chipul lui Makai un rictus pervers,dat de demonul bolnav din el,care il schimonoseste in fel si chip.Cu pas leganat,se desprinde dintre capetenii o femeie blonda,imbracata in haine scumpe: Semyaze.Se apropie de cusca si atinge gratiile cu degetele,ca intr-o mangaiere,privind complice spre demonul din fata mea.

-Iti amintesti ultimele cuvinte pe care ti le-am spus,Layra?

Toti ochii se intorc spre ea,iar eu incerc sa imi amintesc cand a fost ultima oara cand am vazut-o.Un zambet pe jumatate ironic,pe jumatate amar,mi se contureaza pe buze.Fireste,imi amintesc prea bine setea cu care am lovit-o.

-Ti-am promis ca vei plati scump pentru asta iar razbunarea mea este...ei bine,perfecta.

Imi strang pumnul pe data,simtind cum ma cuprinde mania.

-Tu ai fortat demonul sa intre in corpul lui Makai?

-Nimeni nu l-a fortat sa intre ingerule,Nazaniel astepta de secole sa fie scos din abis si reintrupat...Nu,asta a fost lucratura Printului nostru.Eu am facut ceva mult mai bun.

Lucifer este tacut,mai tacut ca niciodata si nu pare prea incantat de dezvaluirea pe care vrea sa mi-o faca Semyaze.

-Lucifer a incercat sa ii tina trupul muritor in viata...Dar eu am legat viata demonului de a lui! Daca il exorcizezi,Makai va muri.Daca nu o faci,Makai va ramane prizonier in propriul trup,pe care il va imparti etern cu Nazaniel.

Demonul zambeste din interiorul fratelui meu,iar mie imi dau lacrimile fara sa vreau.Intr-adevar,ce alegere ingrozitoare imi pune in fata aceasta capetenie! Indiferent cat timp ar trece,ura lor nu face decat sa creasca!

Urletul meu inabusit a fost pe data ingemanat cu pasii mei grabiti si pumnul strans.Intr-o clipita aproape,am ajuns langa Semyaze si am ridicat pumnul,dorind sa o lovesc naprasnic,cu ultimele mele forte pamantene.Dar cineva din spate imi prinde incheiatura in aer si Semyaze scapa din mainile mele.

-O sa te omor! O sa te omor in chinuri!

Ea zambeste dispretuitor,vazand ca Lucifer ma tine in brate strans,ca sa nu pot scapa si sa fac un alt gest necugetat.Am pierdut totul!

-Tu vei fi prima pe care o voi arde,netrebnico!

-Ai grija Layra! Acestea nu sunt vorbele unui trimis al Domnului...

-Vei afla in curand ca trimisii Lui nu sunt doar lapte si miere ci au si sabia dreptatii in mana lor! Poate eu sunt vinovata de multe lucruri,dar Makai era pur si voi l-ati batjocorit! Nu vedeti ca ticalosia voastra a atins cerurile? Nu va e rusine?

Strigatele mele disperate o fac pana si pe Semyaze sa se opreasca din ras.Ceilalti ma privesc curiosi,ca si cand nu ar cunoaste prea bine definitia maniei.

Lucifer face un gest si toata lumea se pregateste sa paraseasca curtea,doar Semyaze ramane trufasa la locul ei,ca sa se bucure de nefericirea mea.

-Si tu Semyaze! adauga el.

-Frate,imi vei rapi aceasta bucurie,dupa toate cate s-au intamplat?

Lucifer imi da drumul brusc si asemeni unui fulger sare cu mana la gatul fostului Veghetor,care ramane uimit locului,incercand sa ii desclesteze degetele.Ochii Printului au devenit flacari si scuipa cuvintele cu o cruzime plina.

-Nu sunt...fratele tau!

Ea intelege ca nu mai poate face nimic si implora din ochi iertare,iar el ii da drumul,impingand-o.Ma priveste cu furie si isi inalta umerii,din care tasnesc o pereche de aripi negre,prelungi.Isi ia zborul vijelios,parasind curtea de piatra.

ÎMBRĂȚIȘAREA LUI LUCIFER : Cântecul Layrei (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum