Chapter 45

11.4K 627 292
                  

Meryam.

Voorzichtig ga ik met mijn hand over zijn been, die omwikkeld is in verband, heen. Ik zie zijn gezicht kort betrekken waardoor ik mijn hand meteen weer terug trek. 'Sorry,' fluister ik tegen hem. Saif kijkt me even kort aan en draait zich dan volledig naar me om.

'Weet je het heel zeker?' Ik kijk hem even aan. 'Ja, ik bedoel, het is niet dat ik niet meer bij jou wil blijven, alleen...' Ik pulk lip bijtend aan mijn nagels en haal diep adem. 'Het is niet... gepast.' Ik kijk hem aan na dat gezegd te hebben waarna hij me voor een aantal secondes zo blijft aankijken. 'Je weet dat ik hier normaal niet mee instem Meryam, maar,' hij likt even over zijn lippen heen, 'vooruit, maar dan op één voorwaarde.'

Verrast kijk ik hem aan. 'Om het uur bel je me om te laten weten dat je veilig bent, niet sms'en,' zegt hij met de nadruk op sms'en, 'en je appartement zal nog meer onder de gaten worden gehouden, zo ook jij.' Hij kijkt me bloedserieus aan.

'Dat is niet één voorwaarde, dat zijn er juist twee,' grinnik ik zacht. Hij blijft me serieus aankijken waardoor ik gauw knik. 'Goed. Nu, kom naar papa en geef me een kus,' zegt hij grijnzend terwijl hij zijn armen open slaat. 'Papa? Doe normaal, alsjeblieft,' begin ik te lachen en schud dan mijn hoofd. Hij moet even grinniken.

Glimlachend sla ik mijn armen om hem heen en druk ik een tedere kus op zijn lippen. 'Is dat alles?' Hij pruilt. Ik rol grinnikend met mijn ogen en druk vervolgens meerdere en langere kusjes op zijn lippen. Ik stop ineens als me wat te binnen schiet. Hij houdt zijn hoofd even schuin als hij het opmerkt. 'Wat is er?'

'Hoe ga je het nu doen met David?' Hij zucht diep als ik dat vraag en streelt een lok voor mijn gezicht weg. 'Maak je daar geen zorgen over Meryam, alsjeblieft.' Boos kijk ik hem aan. 'Je bent door mijn toedoen neergeschoten. Wat verwacht je Saifeddine, dat ik me op de achtergrond houd en het allemaal maar langs me laat aan?' Met opgetrokken wenkbrauwen kijk ik hem aan.

'Ja?' 'Klootzak?' Met open mond kijk ik hem aan. 'En ik ben helemaal niet door jouw toedoen neergeschoten? Vroeg of laat zou het toch gebeuren Meryam. Jij, moet je geen zorgen maken over David of mij. Dat zijn mijn problemen, mijn verantwoordelijkheden,' zegt hij rustig terwijl hij me aankijkt.

'Ik heb eerder met dit soort mensen te maken gekregen. Geloof me, dit is niks nieuws. David wil niet mij, maar jou. Ik weet niet wat het was Meryam, maar volgens mij deelden Layla en David wat samen naast dat ze alleen maar partners waren. Er is daar geen informatie over kunnen vinden, helemaal niets.' Hij wrijft even over zijn hoofd.

'Layla droeg een ring toen. Ik zocht er verder niks naar, maar ze had als het goed is een verlovingsring om.' Ik kijk Saif aan. 'Dat is waarschijnlijk waarom hij Layla's dood wil wreken,' zucht ik zachtjes terwijl ik even voor me uit staar. Hij blijft even stil. Hij schraapt zijn keel als zijn werktelefoon ineens afgaat. 'Benahmed.' 'Wat is er zo noodzakelijk om mij nu te storen?' 'Goed, ik kom eraan.'

Hij stopt zijn telefoon weer weg en kijkt me vervolgens moeilijk aan. 'Ik haat het als de plicht roept terwijl ik met jou ben. Ik haat het gewoon om je alleen te laten.' Hij kreunt vermoeid en haalt een hand door zijn haar. Ik schud kort glimlachend mijn hoofd en trek hem overeind. 'Wanneer ga jij trouwens eens rust nemen?'

'Ik? Saifeddine Benahmed en rust? Dat is en blijft een raadsel mijn liefste,' zegt hij waarna hij een kusje op mijn voorhoofd drukt. Hij begint daarna de eerste knopen van zijn bloesje weer dicht te knopen. Ik houd zijn handen tegen en maak de rest af terwijl ik zijn ogen op me voel branden.

Best Mistake (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu