Bölüm 1

63 12 2
                                    


Herkes bazen hayatında küçük veya büyük değişiklikler yapmak ister. Bende o kişilerden biri oldum ve aslında oturduğum yer yani Almanya'dan İzmir'e taşındım. Her ne kadar Almanya'da otursak bile bir zamanlar, aslen Bursa'lıyım.
Merhaba, ben Ahu Yalın. Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Almanya'da oturmamızın sebebi ise annemle babamın ayrı olması. Ayrıldıkları için ben annemle beraber Almanya'ya yerleşmiştim, fakat babam yani Aras Yalın, biz Almanya'da otururken babam İzmir'de oturuyordu. İşi, evi, kendi ailesi, her şeyi burada olduğu için bırakamadı ve bende babamın yanına geldim. Okulumuda dert etmedim çünkü Yalın Kolejindeyim şu an, babama ait olduğunu bildiğimden dert etmeden direk geçiş yaptım. Babamla 2 seneye yakın zamandır görüşmediğimizi fark ettim ve ona eve girer girmez kocaman sarıldım. Sanki ilk defa görüyormuş gibi. Benim geleceğimden haberi varmış ki benim için özel bir oda tasarımı yaptırmış. Oda içerisinde duvara asılı yanıp sönen rengarenk küçük ışıklar, ailemle fotoğraflarımın asılı olduğu güzel mi güzel bir ip, çift kişilik yatak, sade tonda bir çalışma masası ve aynı şekilde sade bir tonda kütüphane vardı. Bu yapılanların hepsi çok hoşuma gitmişti, kendimi özel hissettirmişti nedense. Babam içeri girerken "Nasıl, beğendin mi yeni odanı Ahucuğum?" diye sormuştu. "Beğendim babacığım fakat benim kıyafet dolabım nerede?" diye bir soru sormuştum çünkü gözlerim girdiğimden beri dolabımı arıyordu. "Dolap değilde, senin için bir kıyafet odası hazırlattım, her şeyin orada kızım." demişti. Sevinçten havalara zıplamıştım babama tekrardan kocaman sarılmıştım ve sonra salona geçmiştik, orada oturup biraz sohbet ettikten sonra yemek yemek için masaya geçtik. Evdeki çalışan yani Berfin Abla yemekleri yapmıştı bizim için. Yemeklerimizi yedikten sonrada tekrar salona gittik her şeyi anlattım babama, oda beni dinledi. Sonrasında ise ben odama babam ise kendi odasına çıktı ve ikimizde uyku moduna geçtik.
Sabah uyandığımızda beraber kahvaltı edip çıktık ve babam beni okula bıraktı kendisi tekrar eve gideceğini çünkü bir şey unuttuğunu söyledi. Okula girer girmez herkesin bakışları bana yöneldi. Yeni geldiğim içindir dedim, her yeni gelene sanki mikropluymuş gibi bakarlar ya, ondan. Ama meğersem öyle değilmiş, nedeni çok ama çok farklıymış...

Baş BelasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin