RÖKA

605 22 3
                                    

Vi gick ner för den hårda trappan till vi kom fram till en vit trädörr, jag placerade min hand på handtagen och tryckte löst ner och öppnade dörren.
Jag klev in i det ljusa rummet med vita väggar, en dubbelsäng utplacerad mitt rummet med ett vitt nattduksbord bredvid, en vit garderob fanns utplacerad i ett hörn med en spegel med ett sminkbord bredvid och en ljusgrå matta som nästan täckte hela golvet. Jag stängde igen dörren och Martinus la ner sin väska vid dörren.

- "Vad fint du har de" Sa Martinus som gick längre in i rummet och hans blick fördes runt i mitt rum.

- "Tack, mycket bättre än det jag hade oss mamma" sa jag och Martinus satte sig ner på sängen.

- "Bättre en de i Gävle?" Frågade Martinus och lutade sin hand på sängen.

- "Jag hade större i Gävle med fönster och så men detta är typ mysigare" Flinade jag eftersom Martinus flinade.
"Vad flinar du åt?"

- "Venne" Svarade Martinus och flera små skratt lämnade mina rosa läppar.

Jag kollade på klockan som var över sängen 21:40. En gäsp lämnade min mun medan jag hade stängde ögonen och sträckte på armarna.

- "Trött?" Skrattade Martinus som gick till sin väska.

- "Ganska" Svarade jag och gick mot min säng och kollade under min kudde där min pyjamas låg, en stor vit T-shirt, jag ställde mig så min rygg var mot Martinus, jag drog snabbt av mitt linne och drog snabbare på mig min T-shirt sedan började jag dra av mig mina byxor, knäppte av mig min bh och la mina kläder på min stol vid sminkbordet. Jag drog mina fingrar i mitt hår och samlade ihop det till den bulle på toppen av huvudet. Jag drog åt mig en tofs och drog den några varv runt håret.
Jag kollade bak och Martinus stod i bara ett par gråamjukis byxor, jag gick mot min garderob och drog åt mig ett vitt täcke i min famn.

- "Tänk snabbt" Sa jag och kastade täcket på Martinus som kollade ner i sin mobil.

- "Fææn" mumlade Martinus som tappat sin mobil och jag började skratta.

- "Du pratade norska" Skrattade jag och höll handen för magen.

- "Ah haha" Sa Martinus ironiskt men man såg att han hade ett leende på läpparna så man såg honoms fel fria tänder. Han böjde sin ner och tog upp sin mobil och slängde täcket på sängen.
Martinus kröp ner under täcket och jag släckte lampan så det blev helt svart i rummet.
Jag kröp ner under mitt räckte och kollade på klockan på min mobil 22.01

- "Brukar du träffa din mamma och pappa?"  Frågade Martinus med en mjuk röst och jag hörde hur han vred sig i sängen medan jag kollade ut i det mörka rummet.

- "Ehmm.. Ne inte direkt" Svarade jag och tänkte efter, jag har fan inte träffat min pappa på snart ett 3 månader.Shit.

- "Vill du berätta varför?" Frågade Martinus, "Bara om du vill såklart"

- "Pappa bor ju så långt bort så det blir svårt och så har han skaffat sambo som har 3 barn" sa jag och tog ett gjupt  andetag "Jag vill träffa honom men vill inte träffa hans sambo för hon är så sjukt elak mot mig" fortsatte jag och kände hur tårarna brände bakom ögonlocken, jag blundade hårt för att dom inte skulle börja rinna ner för mina rosröda kinder.

"Mamma har börjat dricka, röka och blivit så konstig så henne vill jag inte träffa" sa jag "Eller jag vill träffa min gamla mamma liksom som hon var innan vi flyttade hit" jag kunde inte hålla tårarna inne längre, hela ögonen fylldes upp och började rinna.
Jag kände snabbt Martinus armar runt mig.
- "Såså" viskade han och drog sin hand genom mitt hår. "Om du fick välja, skulle du stannat här eller flyttat tillbaks till Gävle"

- "I Gävle har jag alla mina vänner men jag har inte dig där" snyftade jag.

With you[m.g/1]Där berättelser lever. Upptäck nu