Kεφάλαιο 9 - Τείχη

330 38 15
                                    

*Η κοπέλα που αναφέρεται στο παρτ ως Lynn είναι τραγουδίστρια των PVRIS*

Dylan Jackson. Το όνομα του παίζει διαρκώς στο μυαλό μου. Έχει ξημερώσει, ο ήλιος μπαίνει στο γραφείο μου και γεμίζει το χώρο με το φως του. Οι ηλιαχτίδες του καίνε τα ξύλινα έπιπλα δίνοντας τους ένα πιο ανοιχτό χρώμα και γω, στη μέση του γραφείου, ακόμα παιδεύομαι να βγάλω κάποια άκρη. Πήρα τηλέφωνα, έψαξα, αναζήτησα αλλά κανένας δεν ήξερε το νεαρό. Δε μπορώ να μιλήσω ακόμη για τον Hamilton, το κουτσομπολιό στην πιάτσα είναι έντονο και δε γουστάρω να ξέρουν ότι ψάχνω γι' αυτούς. Ίσως πρέπει να ψάξω στα έγγραφα του πατέρα μου. Και δε θέλω να το κάνω αυτό. Από την ημέρα που...πέθανε, δεν έχω μπει το γραφείο του. Η μητέρα μου έβαλε να καθαρίσουν και έχει κλειδώσει το υπόγειο. Δεν έχω καν το κλειδί και δε ξέρω τι το έκανε. Πράγματα που μπορεί να χρειαζόμουν, τα μεταφέραμε. Αλλά πρέπει να ψάξω, το αρχείο του το αφήσαμε ανέπαφο. Δε γίνεται να το αφήσω έτσι. Σηκώθηκα απότομα από το γραφείο μου και ένιωσα το κεφάλι μου απίστευτα βαρύ. Ζαλίζομαι, χάνω την ισορροπία μου και πέφτω πάλι στην καρέκλα. Λογικό, ήπια όλο το μπουκάλι με το κιτρινωπό υγρό. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες και σήκωσα πιο αργά τον κορμό μου. Πολύ καλύτερα. Πήρα τα πράγματα μου και έφυγα από το μαγαζί αρκετά βιαστικά. Δε ζαλίζομαι τόσο, κυρίως το κεφάλι μου είναι βαρύ. Μπήκα στο αυτοκίνητο και έψαξα για την πιο κοντινή καφετέρεια ώστε να αφήσω την καφεϊνη να δουλέψει στο σώμα μου. Λίγη ώρα αργότερα είχα φτάσει σπίτι.

- Μαμά; Είσαι εδώ;, φώναξα μπαίνοντας αλλά δε μου απάντησε.

Την πήρα τηλέφωνο στο κινητό και έμαθα πως είναι στο δρόμο για μια συνέντευξη για δουλειά και θα περιμένει τη Sofia να τελειώσει από το σχολείο να γυρίσουν μαζί. Έχω στη διάθεση μου αρκετές ώρες για να ψάξω στα αρχεία του πατέρα μου μήπως βρω κάτι παραπάνω. Έκανα ένα γρήγορο ντουζ και πήρα τηλέφωνο τη Lucy να έρθει από το σπίτι για να με βοηθήσει. Το πρόβλημα είναι άλλο. Δε βρήκα πουθενά το κλειδί για το υπόγειο και κατά πάσα πιθανότητα η μητέρα μου το έχει στα κλειδιά της, άρα και μαζί της. Τη στιγμή που έφερα το κιτ για να παραβιάσω την κλειδαριά, άκουσα το κουδούνι.

- Καλημέρα. Τι ώρα γύρισες από το μαγαζί;, είπε η ξαδέρφη μου και μπήκε μέσα στο σπίτι, ακολουθώντας τα βήματα μου προς την πόρτα του υπογείου.

- Έχει καμιά ώρα περίπου.

- Είσαι χαζή; Τι έκανες μέχρι τώρα;

Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα τη Lucy που με έπνιξε στις ερωτήσεις.

- Είχα δουλειά. Έλα εδώ να με βοηθήσεις να ανοίξω την πόρτα και άσε τις μαλακίες.

Cards and Guns and AnarchiesWhere stories live. Discover now