Brynn - Me-You-Sic

218 9 0
                                    

'Your love feels like a summer day to me. Oo-ooh, your warmth is like the sunshine to me. I don't know how to live without you, baby, on this summer day. On this summer day of love.' Ik rondde het lied zacht en melodisch af. Ik speelde het laatste stukje met mijn gitaar en het lied was afgelopen. De rest van mijn klas klapte enthousiast voor me. 'Goed gedaan, Brynn. Mooi geschreven en een prachtige melodie. Je krijgt een 9 voor deze practicum.' Zei mijn zangleraar tevreden. 'Dankuwel, meneer.' Zei ik trots. Ik ging weer op mijn plaats zitten. 'Goed gedaan!' Fluisterde Bruna. 'Thanks!' Fluisterde ik. Een ander meisje was nu aan de beurt met haar liedje.

Na de les was het tijd om naar onze kamers te gaan. Ik keek op de klok. Het was vier uur. Ok, ik heb nog twee uur voordat we gaan eten. Ik deed de deur van mijn kamer open. Bruna liep naar haar kastje en pakte haar muts en deed hem op. 'Let's go!' Zei ze. 'Wat? Waarheen? We zijn hier pas net!' Vroeg ik verward. 'Kom, we gaan naar de rest. We hebben afgesproken bij het skateplein.' Zei ze toen ze naar de deur liep. 'Sinds wanneer? Dat wist ik niet.' Ik stond nu op. 'Who cares?! Kom gewoon!' Ik deed mijn vest aan en liep met Bruna mee.

Bij het skateplein aangekomen, zagen we dat onze vriendengroep er al was. Sommigen zaten op de picknicktafels te kletsen, anderen zaten te skateboarden. 'Hey!' Bruna liep gelijk naar ze toe. Ik liep er rustig achterna. Een jongen van de groep stond op. 'Hey schatje.' Hij zoende haar. Die jongen is Bruna's vriendje. Vriendjes... Tja, daar ben ik wel even klaar mee. Een paar anderen kwamen erbij en we gingen lekker kletsen. In de verte maakte iemand een sprong met een skateboard en rolde naar ons toe. Degene deed z'n helm af. Het was een meisje! Ze schudde met haar lange, krullende haar. 'What's up, sucka's?' Ze gooide haar helm op het gras en ging bij ons zitten. 'Alexis!' Riepen een paar opgewonden. Alexis is de populairste van de groep en, net als Bruna, mijn kamergenootje. 'Kom, laten we wat stunts doen!' Een jongen stond op en pakte zijn skateboard. 'Hell yeah!' Riep een andere jongen en de rest volgde. Ikzelf kan niet skateboarden, dus bleef ik zitten en keek naar de rest. Velen waren elkaar aan het uitdagen op de halfpipe en anderen beoefenden trucs op wat andere toestellen. Ik voelde iets in mijn zak trillen. Het was mijn Wolfoon. Ik kreeg een berichtje. Ik rolde met mijn ogen. Roy...

Roy: Brynn, please. We moeten praten. Geef me een kans. Kom naar het bos, dan kunnen we praten. Please, Brynn. X Roy

God, Roy. Laat het gaan, man! Het is uit! Er zijn veranderingen in het leven en als je daar niet tegen kan, prima. Maar val mij dan niet meer lastig. Maar ja, ik verveel me toch en ik ben best benieuwd met wat hij te zeggen heeft. Ik besloot om toch te gaan. 'Alex, Bruun! Ik ga!' Riep ik. 'Ok, Brynn! Zie je vanavond dan!' Riep Alexis zwaaiend. Ik veranderde naar wolfgedaante en rende naar het bos. Als wolf kan ik veel sneller rennen.

Bij het bos aangekomen zag ik de andere wolf al. Ik veranderde weer in mensengedaante. 'Wat is er nu weer?' Zei ik geïrriteerd. De andere wolf veranderde nu ook in mensengedaante. 'Brynn, ik..' Aarzelde Roy. 'Jij wat?' Ik bleef op dezelfde plek staan. 'Ik wil het goedmaken..' Zei hij. 'Ja en?' Zei ik ongeduldig. 'Sorry dat we zoveel ruzie hadden.' Zei hij zielig. 'Ruzie?! Dát is waar je je excuses voor wilde aanbieden? Serieus, Roy! Volgens mij is er meer aan de hand!' Zei ik boos. 'Ja, ok.. Sorry.' Hij wreef met zijn hand over zijn mond en wierp een blik naar de grond. Ik zag dat hij rood werd van schaamte. 'Ik heb je heus wel gezien, hoor! Samen met Kaya!' Ik balde mijn vuisten. 'Dat stelde niks voor!' Zei hij. 'Dat stelde niks voor?! Ik vond je in het begin van het jaar al zo afwezig, maar toen ik je zag kussen met haar snapte ik waarom! Ik weet niet waarom ik hier mijn tijd aan verspil!' Ik wilde me omdraaien, maar Roy hield me tegen. 'Wacht! Zij kuste mij. Ik niet haar.' Ik schudde hem van me af. 'Ach, praatjes! Probeer hier maar niet onderuit te komen, want ik geloof er niks van!' Ik veranderde in mijn wolvengedaante en rende weg. Roy bleef alleen achter. Jammer voor hem!

Ik sloeg de deur van mijn kamer dicht en ging op mijn bed zitten. Er rolde tranen over mijn wangen. Het kon me niks schelen dat Bruna en Alexis me zagen. 'Brynn, wat is er?!' Bruna kwam gehaast naast me op het bed zitten. 'Niks, hoor.' Ik probeerde zo vrolijk te kijken, maar het was niet echt overtuigend. 'Brynn, je sloeg keihard de deur dicht en ging woedend op je bed zitten en zit nu half te huilen. Nee joh, er is echt totaal niks aan de hand.' Zei Alexis sarcastisch. Ik veegde mijn tranen weg. 'Goed dan. Het is mijn ex-vriendje. Hij wilde vandaag met me praten in het bos.' Bruna sloeg een arm om me heen. 'Maar waarom ben je ook naar hem toe gegaan?' Vroeg ze. 'Ik weet niet. Ik dacht dat hij iets wonderlijks zou zeggen waardoor ik niet meer boos op hem zou zijn, maar.. Hij kwam echt over als een of andere eikel!' Zei ik snikkend. 'Maar Brynnetje toch! Wat heeft hij gezegd dan?' Vroeg Alexis. 'Hij bood niet zijn excuses aan vanwege het vreemdgaan, maar vanwege dat we veel ruzie hadden!' Zei ik ongelovig. 'Wat een eikel! Weet je, wij gaan op jongensjacht! Ik ken wel een paar knappe boys. Morgen is het weekend, dus hebben we tijd zat!' Stelde Alexis voor. 'Alex, ik weet niet, hoor. Ik ben nu niet bepaald aan een vriendje toe...' Zei ik twijfelachtig. 'Kom op, liefde is belangrijk, hoor!' Lachte Bruna. Ik zuchtte diep. 'Vooruit dan maar. Maar als het morgen niet lukt, ga ik niet verder zoeken!' Zei ik. 'Beloofd!' Zei Alexis. 'Beloofd!' Zei Bruna. Ik liet me achterover vallen op mijn bed. Het zou nog eens wat worden..

Enchanted AcademyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu