Deel 46; Maybe family?

462 39 7
                                    

Pov Jeremy
Als de bel gaat lopen we naar het lokaal waar we economie hebben. We wachten totdat de docent komt en als die er eindelijk is, schudden we zijn hand en gaan we op onze plekken zitten. "Ho ho ho jongens, ik heb nieuwe plekken gemaakt. De plattegrond staat op het bord dus zoek maar even uit waar je zit" zegt Meneer Koops. Ik zucht. Ik zit dus niet meer Naast Harm. Fijn. Ik kijk naast wie ik wel zit en scroll met mijn blik over het bord en stop als ik mijn naam zie. Ik kijk waar ik zit en naast wie. Ik zit dus naast Lisa. Geen idee wat ik daar van moet vinden. Ze lijkt me wel aardig, maar ik moet weten wat er met haar aan de hand is.

Ik ga zitten en ze komt naast me zitten. Ik pak mijn boeken op tafel en wacht tot iedereen binnen is. Ik kijk even om me heen waar iedereen zit en zie dat Joost nu naast Harm zit en Lizzy en Link zitten nog op dezelfde plek. "Gezellig" glimlacht Lisa. Ik kijk om en zie dat haar ogen opnieuw fel blauw zijn. Waarom toch? Ik knik en glimlach even. Ik friemel wat aan mijn vingers en kijk om me heen totdat Lisa me aantikt. En ik voel opnieuw die connectie. Ik kijk even om me heen om in de gaten te houden of iemand ons kan horen maar nog niet iedereen is binnen. "Oké Lisa. Ik moet het weten. Wie ben jij?" Zeg ik zachtjes. Ze schrikt even. "Hoezo?" Vraagt ze dan. "Alles, je ogen, je uiterlijk, je doet me aan mezelf denken. Waarom?" Vraag ik. "Weet ik niet" zucht ze.

Pov Lisa
"Weet ik niet" zucht ik. Ik weet het wel, maar hij mag het niet weten. Hij mag niet weten dat ik hem ken. Wie ik ben, wat ik ben. Ik moet het voor hem verborgen houden tegen mijn eigen zin in. Zucht.. rot ouders. Waarom nou? Waarom mag ik hem niks vertellen? Mijn ogen worden ook te opvallend. Maar blijkbaar is dat eenmaal zo als ik bij een andere Waterman ben. Want ja. Dat ben ik. Hoe? Tja. De docent gaat voor de klas staan en begint me te les.

Na de les lopen we weer naar de aula en gaan we aan een picknicktafel zitten. Lizzy zegt nog altijd niks. Ik weet niet wat er is gebeurt, maar het heeft met Duncan te maken. Dat weet ik zeker. Ik moet hier toch met haar over praten. "Lizzy. Mag ik even met je praten?" Vraag ik. Ze knikt en staat dan op. "Ik wil ook met jou praten" zegt ze dan. Ik glimlach en wil mijn arm om aha schouder leggen, maar doe dat toch maar niet. We lopen naar de wc's en en doe de deur achter me dicht. Ik kijk even of er niemand op de wc zit die kan mee luisteren. Dan beginnen we allebei tegelijk te praten. "Begin jij maar" zeg ik. "Nee begin jij maar" "Oké. Wat is er met je gebeurt het eerste lesuur? Komt het door mij? Komt het door Duncan? What happend?" "Misschien beide" zegt ze zachtjes en ze kijkt naar de vloer. Haar ogen tranen en ze zien er vreemd uit. Half normaal en half, eh ja wat eigenlijk?

"Hoezo beide?" Vraag ik. "Nou kijk. Toen je me aanraakte, kreeg ik een schok. En ik moet het weten. Ben jij hetzelfde als Jeremy?" Zegt ze dan. Ik schrik even. Ze kijkt op en kijkt me met betraande ogen aan. "Ik eh" stotter ik. "Klopt" zucht ik dan. Ze deinst een beetje achteruit. "Niet bang zijn" zeg ik en ik doe mijn handen vooruit om haar gerust te stellen, maar bedenk me dat dat niet werkt. Ze deinst verder achteruit. "Ugh Lisa was ben je mee bezig" zucht ik in mezelf. "Ik ben hier niet om je pijn te doen" zeg ik. "Maar alleen Friesers zijn watermannen toch?" Zegt ze zachtjes. Ik knik. En switch van onderwerp. "En met Duncan?" "Lang verhaal. Maar ik ben bang voor hem" zegt ze. "Maar wat doe je hier in Breda? Waarom ben je hier?" Vraagt ze. Ik slik. "Voor jou" zeg ik dan.

Pov Link
"Maargoed. Waar komen jullie over praten?" Vraag ik dan. "Over de veiligheid van Lizzy" zegt Milan. "Hoezo?" Zeg ik wat geschokt. "We kunnen het niet precies uitleggen. Maar toen je haar meesleepte in dit gebeuren, is er iets gebeurt bij een bepaald persoon. Hij is een gevaar voor Lizzy, maar ook voor Joost, Jeremy en Jou" zegt Enzo. Ik frons mijn wenkbrauwen. "Wie is dat dan?" "Daar zijn we nog niet helemaal achter gekomen." Zucht Milan. "Dus jullie zijn hier om ons te beschermen, maar jullie weten niet eens voor wie" zeg ik. "We weten het 99 procent zeker" zegt Milan. "Wie dan?" "Kunnen we niet zeggen" "Hoezo niet?" "Dan brengen we jullie in nog meer gevaar" "waarom?" "WE KUNNEN HET GEWOON NIET ZEGGEN OKE!" Schreeuwt Milan. Ik kijk naar zijn ogen en er komen een of andere gekke aderen uit. "Milan rustig" zegt Enzo. Milan kalmeerd. "Oké dan. Maar wat willen jullie gaan doen? wat wilden jullie bereiken met dit gesprek?" vraag ik. "weten we niet. let gewoon goed op Lizzy. en Joost. dat is alles" zegt Enzo. "hoe wil ik dat doen als ik ziek ben" zeg ik. "vraag het aan Harm" zegt Milan. "oke dan" zeg ik. "kunnen jullie nu weer gaan? ik moet rusten" zeg ik. "komt dit alles niet door volle maan?" vraagt Enzo. "wat? dat ik ziek ben? ik hoop het. want anders is er echt iets niet goed" zeg ik. Enzo knikt en dan lopen ze weer weg. "ik spreek jullie nog wel" zeg ik. "is goed" zegt Milan en ze lopen de deur weer uit. ik app Harm.

U: Harm ik moet je even wat vertellen

U: ik weet dat je in de les zit, dus lees dit maar na de les

U: hou gewoon een oogje op Joost en Lizzy oke?

U: ik kan het niet uitleggen omdat ik zelf ook niet snap waarom, maar ik moest op ze letten

U: en aangezien ik ziek ben, moet jij ze in de gaten houden op school

U: alvast bedankt

woehoeeee

ik wilde dit gisteren posten, maar ik had het te druk met school.

school verpest alle tijd, maar gelukkig heb ik vanaf morgen middag vakantie huee

Ik zeg nog maar een ding,

en dat is later later❤

Aantal woorden: 1085

De Vloek || xLinktijger✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu