Capitolul 6 - Adună-te!

359 23 3
                                    

                    HAYDEN

      Jordan e beat mort. Tot drumul până la apartamentul meu a trăncănit în tandem cu muzica oribilă de la radio. Mai mult de treizeci de minute a trebuit să îi explic de ce nu vreau să îl duc acasă la el. Nu vreau să o deranjez pe doamna Snyder la ora două noapte doar pentru că fiul ei incompetent e beat.

     Îl aşez cu blândeţe pe pat, ajungând să stau în genunchii în faţa lui. Un rânjet şiret se conturează pe buzele lui. De parcă tot somnul s-ar fi evaporat din el, acum în ochii lui scânteie o dorinţă ciudată.

     — Stai aici, şopteşte el mângâindu-mi obrazul.

     — Nu mulţumesc, eşti beat mort şi deja mi-ai făcut capul calendar în maşină, spun îmbufnat.

      — Te rog!  Se plânse el mai ceva ca un copil. Mai mult ca sigur mâine nu îşi v-a mai aminti de asta.

     — Culcă-te Jordan! Mă întorc pe călcâie, dar un suspin înăbuşit mă opreşte.

     — Nu pot nenorocitule, nu pot să dorm, din cauza ta. M-am frământat două săptămâni blestemate întrebându-mă dacă eşti bine, am avut coşmaruri în care eram pe acoperiş cu tine, dar tu plecai şi mă lăsai baltă, şi acum că te-ai întors eşti rece, izbucneşte în faţa mea având ochii plini de lacrimi.

     — Asta e problema cu tine, pui prea multe sentimente, îmi calc pe inimă spunând asta.

     — Nu pot să nu pun sentimente, singurul care nu pune sentimente eşti tu, lacrimile îi curgeau rapid pe faţă simţindu-le ca pe nişte pumnale ascuţite înfipte într-o rană veche.

     — Nu vreau să te distrug Jordie, îi şterg lacrimile lipindu-mi buzele reci de fruntea lui fierbinte.

     — Nu îmi pasă că sunt distrus atât timp cât tu eşti aici, dar ţie nu îţi pasă de mine, răcni el strângându-mi tricoul în pumni.

     — M-am întors aici doar pentru tine, puteam să rămân în New Orleans, dar m-am întors pentru tine, şi tu încă crezi că nu dau doi bani pe tine, spun dezamăgit.

     Când am plecat nu mai aveam de gând să mă mai întorc. Dar conştiinţa mea urla la mine să mă întorc pentru Jordan. Şi am făcut-o, chiar dacă încă nu sunt pregătit să îi dezvălui toate secretele mele. Dar o să încerc să mă deschid în faţa lui, doar ca să nu îl pierd.

     — Noapte bună, Hayden! Se îndepărtă de mine lăsând locul unde zăboviseră mâinile lui îngheţat.

     Ies din cameră înghiţind pentru a mia oară în sec.

 

      — Hayden dacă o singură dată mai aud că ai fugit de acasa jur că te trimit la vreo academie militară, urlă tata indignat la mine.

     — Scuze tată, asta a fost ultima dată când fug, mormăi eu ţintuind covorul cu privirea.

     — Şi vreau să îţi măreşti notele cât mai repede, sau o să îţi cumperi o bicicletă, pentru că dacă mai văd o notă mai mică de şapte îţi poţi lua adio de la preafrumoasa ta maşină, se plimbă prin faţa mea cu atâta încredere şi mândrie de parcă ar fi un şef care e pe punctul de a concedia un angaja, nu tatăl meu.

      — O să reiau meditaţiile cu Jordan, spun rapid.

      — Să te comporţi frumoas altfel vei fi nevoit să înveţi singur, şi fără ajutorul lui eşti mort. Se întoarse pe călcâie şi ieşi ţanţos din încăpere.

     Toată lumea crede că sunt un incompetent. Pentru că uneori sunt un incompetent, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie cineva acolo care să îmi reamintească constant asta.

     Dar măcar lucrurile nu au luat o turnură ciudată doar pentru mine, aparent sentimentele surori mele sunt cu susul în jos.

     Kayla m-a sunat în dimineaţa asta spunându-mi că a făcut o mare greşeală. Aseară am ajuns la petrecerea Ninei dintr-o întâmplare, Kayla mi-a spus că se duce să îi dea un cadou, dar ştiam foarte bine că doreşte să îi strice petrecerea deoarece o urăşte de mai bine de un an. Nina e prietena cea mai bună pentru lui Jordan, dar întâmplarea cu baia chiar a fost o simplă întâmplare.

     Din câte am înţeles Kayla a încercat să îi strice petrecerea, deoarece s-a îmbătat şi a ajuns să danseze chiar cu Nina care bineînţeles era deasemenea criţă. Ce ar putea face două fete bete criţă?  Sex, ceea ce ele au şi făcut. Sora suna ca şi cum ar fi fost devastată în dimineaţa asta, dar cum aş putea să le înţeleg eu mentalitatea când eu nici pe mine nu mă înţeleg.



      Mă învârt prin mall de o oră şi încă nu am idee de un cadou. Vreau să îi fac un cadou lui Jordan şi nu numai pentru că îi vreau iertarea, dar vreau să aibă mereu ceva care să îi aducă aminte de mine.

     Apuc o jachetă de blugi care pe spate are un urs panda atât de drăguţ care imediat îmi aduce aminte de Jordan. Un zâmbet tâmp se formează pe buzele mele. Băiatul ăsta chiar îmi întoarce mintea pe dos.

     — Pe tine te caracterizează mai mult şerpii decât ursuleţi, aud o voce sâcâitoare din spatele meu.

     Mă întorc spre respectivul şi simt că inima mea se opreşte când în faţa ochilor mei îl văd pe Dominic.

     — Ce cauţi aici? Îl întreb nervos. Îmi strâng palmele în pumnii încercând să mă calmez.

     — Nemurirea, dragul meu, sarcasmul lui îmi alimentează dorinţa tâmpită de al lovi.

     — Am crezut că Jenna îţi oferă nemurirea prin Los Angeles, contraatac încercând să îl rănesc.

     — Nu mai face pe prostul, ştii deja că Jenna e moartă, mârâitul din vocea lui mă face să îmi dau seama că am atins coarda sensibilă.

      — Frumos pandantiv, dar ti se potrivea mai bine un şarpe îţi reprezenta caracterul, trec pe lângă el fără să mă uit în urmă.

     O rog pe vânzătoare să îmi împacheteze jacheta si să mi-o pună într-o cutie după care ies asemnea unei tornade din mall.

     Tocmai peste Dominic trebuie să dau. Încep să cred că întoarcerea mea din New Orleans nu a fost o ideea atât de strălucită. M-am întors pentru Jordan care mă respinge, tatăl meu e foarte supărat pe mine şi vechiul meu coşmar s-a întors în oraş.

       Adună-te!  Ţipă conştiinţa mea. O să mă adun, dar ca să fac asta trebuie să fiu puternic şi singurul care mă face mai puternic e Jordan.
    

HEXUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum