Tips til at få flere læsere

293 24 10
                         


Brug korte fængende titler. For lange titler vil give hele historien væk, og vil være mindre tilbøjelige til at lokke Wattpadder til at læse dit arbejde. En kortere titel er bedst, men tilføj et ekstra uddrag af oplysninger i slutningen af din titel, da det kan øge oddsende for at læsere vil vælge din historie. Uanset om det er noget i retning af - (Afsluttet) [Wattys 2017] eller {Star Wars Fan Fic} - det hjælper virkelig.

Sørg for at medtage en synopsis eller bagsidetekst. Da dette er læserens første billede af din historie. Glem ikke at tilføje tags til din historie.

De fleste Wattpaders søge efter historier ved hjælp af tags. Ved at inkludere nøgleord til at identificere din histories sub-genrer og andre identificerende elementer, vil du være sikker på at din historie dukker op i deres søgning. Uden dem vil din historie være usynlig.

Hav et iøjnefaldende cover. Et attraktivt cover er nødvendig, hvis du ønsker at få fat i en læsers opmærksomhed.

Hold kapitler kortere snarere end længere. Husk de fleste Wattpadder er på mobile enheder og læser mens de er på farten, under bus eller togture. De vil sandsynligvis ikke være i stand til at komme igennem et super langt kapitel.

Slut med en cliffhanger. Sørg for at dine læsere bliver ved at skulle gætte hvad der vil ske i næste kapitel, så de vil fortsætte med at læse.

Følg en plan. Upload et eller flere kapitler om ugen. Det er bedst at have en regulær tidsplan for dine opdateringer, så dine læsere ved hvornår de kan forvente et nyt kapitel. Hvis du er åbne om din tidsplan ved dine læsere, hvad de kan forvente og du har en bedre chance for at de fortsætter med at læse. I historien beskrivelsen kan man f.eks, skrive "Nye kapitler hver fredag!".

Inkludér forfatter noter. Tal med dine læsere gennem skrive processen, helst i starten eller slutningen af et kapitel, ikke i midten. Mind dem om at stemme og kommentere hvert kapitel, del lidt om din skriveproces, og spørg åbne spørgsmål for at starte en diskussion i kommentarfeltet. Jo mere du når ud til dine læsere på et personligt plan, jo mere sandsynligt er det at de vil indgå i en samtale med dig - og give dig den feedback du er så ivrig efter at få.

Fortsæt med at skrive! Husk, at læserne er på udkig efter en fortælling at læse. Uploading et kapitel eller to for derefter venter på at de finder dig kommer ikke til at virke. Din bedste chance for at få dem til at tage en chance med din historie er at fortsætte med at opdatere, indtil den er færdig. De fleste historier, der føjes til læselister har mindst 16 kapitler eller mere, eller er markeret som afsluttede.

Interagerer med dine læsere:

Anerkend følgere, stemmer, og tilføjelser til læselister. Når nogen følger dig, stemmer på din historie, eller tilføjer din historie til deres læse liste, så send dem en hurtig besked og lad dem vide hvor meget du sætter pris på det. Du får besked om disse ting i dine 'Meddelelser'.

Glem ikke at svare. Reager på alle der kommenterer eller forslår noget angående dit arbejde. Ved at reagere, lader du dem vide at deres støtte er vigtigt for dig.

Opdater dine følgere. Hold dine fans opdateret med din nyeste aktivitet ved at sende en besked til alle følgere. Hvis du lige har opdateret et nyt kapitel, er du nødt til at tage en pause fra at skrive, eller brug for hjælp med noget, er det en god ide at sende en besked til alle og lade andre vide hvad der foregår.

En sidste note - Hav tålmodighed

Vi ved, hvor svært det er at se historier på Wattpad der har millioner af læser, mens du starter ud på nul. Hvordan i alverden vil din historie nogensinde blive bemærket? Især når du kun får en eller to nye læsere om ugen, eller mindre?

Sagen er den, det tager en masse tid og en masse arbejde at opbygge en stabile mængde læsere. Disse historier med en million læser eller mere har sikkert været på Wattpad i årevis. Og i den tid har disse forfattere nået ud til samfundet på enhver måde de kan, mens de på samme tid fortsætter med at skrive og skabe nye historier.

Jo mere aktiv du er og jo mere aktivt du skriver, jo mere vil du blive bemærket. Hver dag kan det synes som om det bare er endnu en dråbe i spanden, men over tid vil spanden være fuld og derefter overfyldte.

Vores bedste råd er at fejre hver ny præstation - en dybtfølt kommentar, en ny ven, en læser der har opdaget din historie, et andet stor kapitel skrevet og opdateret. Lad være med at stresse over hvor lang tid det tager, og lad det under ingen omstændigheder afskrække dig. Alle forfatter er begyndt på nøjagtig samme sted du er, og hvis de kan finde succes, kan du også.

At skrive på Wattpad kan give dig en enorm mængde af glæde og stolthed i at skabe historier, mens du ser hvor meget du forbedre dig. Ormfavn rejsen og mest af alt - have det sjovt!

Sådan promoverer du din bogWhere stories live. Discover now