Bab5

110 8 0

Assalamulaikum , boleh tak I nak jumpa You malam niyhh - Alyff Zafran.

Waalaikumsalam , nak jumpa ? tapi untuk apa ya ? - Alyssa Zaharah.
"Dah kenapa mamat ni tetiba nak jumpa aku" bisik alyssa didalam hati.

Saya ad benda nak cakap dengan awak . Please..Urgent!, see u tonight . Bye - Alyff Zafran.

"Hish mamat niyh..aku tak kata lagi aku setuju ke tk nak kluar dengan dia.Aku bukannya kenal dia pon..ikut ske dia je nak ajak anak dara orang kluar malam..Nak pergi ke tak ek ? tapi dia kata ada bnda pnting .. aduhhh , kenapa lah aku kenal dengan kau niyh mamat mereng "bebel Alyssa sendri.

Insya allah - Alyssa Zaharah.

***********************************

Alyff mngerling jam ditangan menunjukkan tepat pukul 9.00 malam , kelibat Alyssa masih tidak kelihatan.

"Datang ke tidak minah ni , mmbzir masa aku btullah . ni smua sbb kau fahmii"

"Assalamualaikum , maaf saya lambat . Awak tak cakap tadi nak dtg pkul brpa n awak just send location je dekat saya." tegur Alyssa.

"Waalaikumsalam , oh ye I lupa nak cakap tadi , sory2 " balas Alyff . "Have a seat "

"Thank you , n ap yg pnting sngt awak nak bg tau dekat saya ? " tak sabar sangt nak tau ap yang urgent sangat smpai paksa2 aku datang sni malam2 ni . Dahlah sejuk . Ye lah ,ni kan Australia bukan Mlaysia .

"Before that , Kita order makan dlu okay" Alyff cuba melambatkan masa utk mmberitahu hal yg sebenar kpada Alyssa.

"No its okay , saya dah kenyang . Just tell what's that urgent things yg awak nak bagi tau saya tu" Bukannya tak sabar , pham2 jelah aku ni prmpuan , muslim plk tu..keluar malam2 niyh bedua duaan dgn llki , hushh bahaya.

"Sebenarnya , saya dah lama suka dekat awak sejak first cemester lagi.Saya selalu jugak perhatikan awak dengan kolej . And masa saya terlanggar dan berbual dgn awak hari tu ,  hati saya mngatakn yg sya btul2 cinta dan sayang kan awk , sebb awak lain dripda gdis yg saya kenal dekat sni.Awak seorg yg sopan santun ,n one more things awak pndai jaga maruah dri . Saya harap awak dpat trima saya . Saya tau kita bru je kenal , tapi kita bly mngenal hati budi msing2 prlhan2 kan . Saya perlukan bimbingan drpda awak" Takkan aku dah jatuh cinta kt minah ni kot..Oh tidak. Come on Alyff ini hanya satu permainan.

"Apa awak cakap ni ? Awak tau kan kita baru kenal 2 mnggu . " Sebenarnya Alyssa juga pernah mnympan perasaan dekt llki itu.

"But , i really2 want u to be mine forever .. its okay i bagi u 3 hari untuk fkir..i hope u bly trima i dalam hdup you" Aku kena pastikan dia jadi milik aku. belum pernah ada prempuan yang  tak cair dengan kata2 aku.

"baiklah sya akan fkirkan , saya balik dlu.Assalamualaikum" kenpa aku berdebar debar ni takkan dah syg dia kot..

"Biar saya hantar awak blik"

"No its okay "

"takpelah kalau macam tu..Waalaikumsalam"

***********************************
3 hari , tmpoh yg dibagi oleh Alyff Zafran kepada Alyssa Zaharah berakhir.

"Alyff , saya dah fkir masak2 ! saya trima awak sebgai kksih atas niat utk mmbmbng dan sdikit rsa suka" muka aku time tu blushing giler , first time oii brcnta..so sadiss..Aku nampak keikhlas Alyff dan mmbuatkan aku mmbuka hati untuk mnerimanya.

"Are you series ? Thank you very much sayang . Saya janji saya akan jaga awk elok2 dan saya takkan sesekali kecewakan awak."Akhirnya dia msuk ke perangkap aku (HAHAHA) .Welcome to my game Alyssa Zaharah.Plan A success.

"Kalau saya tahu awak mmprmainkn saya , saya jnji saya takkan maafkn awak smpai bila2 . itu jnji saya ."

Kata2 Alyssa mmbuatkan Alyff terdiam . "Arhh , aku bukan suka dekat dia pon . ingt Alyff ini hanya satu permainan" Alyff menenangkan hatinya.

"Ye syang , saya takkn buat mcm tu . Saya btul2 ikhlas nak jdikan awak sbhgian dri hdup saya . " tipu Alyff.

"okay ☺ " balas Alyssa tenang.

***********************************

tempoh yang ditetapkan oleh fahmi untuk Alyff brsama Alyssa semakin dekat utk smpai di pnghjungnya .

"Sayang kita makan kt sni ea , saya nak kenalkan dekat awak dengan seseorg " Fahmi , Fahmi lah org trsebut .. tibalah hari utk segalanya terungkai.

"sory bro , lambt ! ni aku kenalkan Alyssa Zaharah Datuk Zakri . " Alyff mngenalkn Alyssa kepada Fahmi .

aku hanya tersnyum manis.

" so bro , ap tnggu lagi ?" tnya fahmi.

"Okay Alyssa , aku nak buat pngakuan , yang selama aku kenal dengan kau itu hnya lakonan dan permainan .. hahaha .. aku tak pernah dan tak akan pernah jatuh cinta dengan kau . ni smua cabaran drpda fahmi utk aku iaitu pikat kauu . kau jagn nak sesekali brmmpi utk jadi isteri or sbhgian dri hdup aku.Dan sekarang kau boleh BERAMBUS.."  Tanpa sedikit perasaan Alyff ungkapkan seglanya.

Air mata yg cubaku than agar tidak menampakkan kesakitan yang aku rasa saat ini akhirnya terlerai.

"baiklah Alyff , trima ksihh krna dah mngajar saya erti ketulusan cinta yg sebenar , demi allah sungguh sakit nya rasa saat cinta kita yg btul2 ikhlas dipermainkan . Sperti yg saya janjikan kemaafan tidak akan sesekali berpihak kepda org yg tlah mngkhianati cinta sya . Alyff Zafran Datuk Razak aku benci kau smpaiii bila2 " kata2 itu dilpaskan dengan tangisan. Alyssa terus berlalu mnggalkn mereka

"pergi mati dengan kau punya janji perempuan" jerit Alyff.

"andai suatu saat nnti saya mngecewakan awak . saya btul2 mntak maaf . Saya nak awak tau yg sye btul2 cintakan awk.Saya tak mrah kalau masatu awk benci dan pergi tngglkn saya sbb saya tau saya tak lyak utk awak" Email terakhir yg ditinggalkn oleh Alyff sehari sebelum pngakuan itu dibuat.

itulah kali terakhir pertemuan mereka Alyssa pula telah brpndah ke Malaysia dan meneruskan pengajiannya di sana.

end for flashback!

vote for next bab! 








Masihkah Ada CintaRead this story for FREE!