Prológus

65 6 1

Az elme egy csodálatos adomány, melynek segítségével megannyi dolgot vihetünk végbe.
Ennek épségére kell a legjobban vigyázni, hisz ha ez egyszer megbomlik, onnantól nincs menekvés, sem visszaút. Gyógyszeres kezelésekkel és szánakozó pillantások hadával kell együttélned.
Rosszabb esetben a társadalomtól való teljes elszigeteltségben kell tengetned napjaidat.

Gondolataiddal, személyiségeddel teremted meg magad köré a saját környezeted.
De mi történik, ha valami megtörik benned?

Legtöbbször te magad semmit sem tehetsz azellen, hogy megakadályozd az agyadban párhuzamosan létező világokat.
Küzdhetsz, megpróbálhatod elfojtani, segítséget kérni, mindhiába.
Végül szellemi akaratod meggyengül, és utolsó erőddel lobotómiáért fogsz könyörögni, mígnem eltűnsz a helyedet átvevő új gondolatok sűrűjében.

Ahogy én is.
10 év küzdelem, ebből 9 év elzártság. Enyém lett a család feketebárányának szerepe. Kitagadtak, megtagadtak. Eddig életem fele viaskodással és saját elmém elnyomásával telt, de már csak a halál iránti vágy tartja bennem a lelket. Szomjazom a megszűnést, hogy ezzel mindenkit megóvhassak.
Létezésem teljes csőd, egy globális tévedés.
Gyilkos vagyok, mégis ártatlan, felépülésem pedig kizárt. Bár a pszichomókusok azzal kecsegtetnek és vernek át, hogy a tablettáktól jobb lesz. De én sem ma jöttem le a falvédőről.
Ez lehetetlen.

13 öngyilkossági kísérlet, 5 gyilkosság és 2 önkéz általi halált kiváltó pszichikai terror sem tántorítja el őket meggyőződésüktől, mely szerint van remény.
Nyilván a gyógyszeradagok emelkedése, a zárt osztályon belüli elkülönítés és a csak általam hallott egyre gyakoribb beszélgetőpartnerem is ezt jelenti. Mert ha ez a remény, akkor én köszönöm, de nem kérek belőle. És azt hiszem, más sem kér belőlem.

Egy szörnyeteg vagyok. Pusztulnom kell. Vagy nekem, vagy a világnak.
És én mindig megtalálom a módját annak, hogy véghezvihessem az akaratom.

Elmék játékaRead this story for FREE!