Bab 3

108 11 0

"Lyssa , i want to tell u something . about us . I janji after 4 month kita kawin . I akan ceraikan u . If dlam masa tu U boleh terima i smula . i sedia jadi suami dan pmbimbing yg trbaik untuk u."jelas Alyff.

Hatiku saat itu begitu hancur apabila mendengar kata2 yg dilontarkan oleh Alyff ? 4 bulan ? masa untuk aku bergelar isteri kepdanya.Apakah yang cuba dilakukan oleh Alyff?.Adakah kehadiran dia harini hanya utk mnyakiti ku.

------------------

"Kami bereempat dah sepakat untuk nikahkan kamu hujung minggu ni , memandang kami akan keluar negara untuk mnguruskan sedikit masalah disana . Jadi tidaklah gusar hati nak mninggalkn kamu berdua nanti . Mummy yakin kamu boleh take care each other."Jelas Datin Rozana.

"What??" jerit aku dan alyff serentak.

"Mummy , awalnya ! kami baru nak kenal dan suaikan dri (bohong alysff). Lagipun Alyff dan Alyssa baru je 21 tahun . Very young oky.." tambahnya lagi.

"btul tu ma , pa ! bagi lah time utk lyssa n alyff suaikan dri." sampuk alyssa .

"no syg , kami tetap akan langsungkn prkhwinan tu weekend niyh..sgla prsiapan dah trsedia rapi." Datin Rita cuba menerangkan kepda mereka.

"Kami akan berangkat ke Dubai next week . So , Papa nak sebelum kami pergi kamu berdua dah sah jadi suami istri." Datuk Zakri risau akan Alyssa , terlalu berat untuk tngglknnya sndri tanpa mereka disisi.

"Berapa lama papa , mama , aunty n uncle ke sana ?"
"2 bulan?? lmenya"

" itu sebab kami nak sngt kamu berdua nikah . Ada yang menjga mkan pakai smua."kata Datuk Razak.

Setelah usai berbincang . Keluarga Datin Rozana mmnta dri utk pulang.

"trima ksih kerana datang! tak sabar rasanya nak tengok mereka naik pelamin , kan Rita"
"btul tu Zana"
Jelas sungguh riak wajah kegembiraan kedua org tua ini . Demi mmbhagiakan kedua org tuaku .. aku sanggup korbankan seglanya slgi tdak mmbatasi hukum agama.

"Alyssa kami balik dulu ye.Terima kasih kerana sudi mnjdi menantu mummy n daddy , juga isteri kepada Alyff." kta Datin Rozana kepada Alyssa.

"Sama2 mummy , trima ksih jgk sebb mummy mmberikan kepercyaan dkt lyssa utk jdi mnntu mummy n daddy dan isteri kepda Alyff."balas ku tenang disebalik tangisan di dalam hati. Hanya Dia(Allah) yg mngetahui isi hati ku saat ini.
*Datin Rozana dan Datuk Razak mnyuruh aku mmbiasakan dri mereka dgn gelaran mummy n daddy.
begitu juga mama dan papa aku.

* vote pleasee !



Masihkah Ada CintaRead this story for FREE!