Bab2

120 9 1

"Rita , Zakri ! kenalkan Alyff Zafran ank tunggal kami" Datin Rozana mengenalkn anak tunggalnya.

"ya allah , betulkah apa yang aku dengar ? dia ? orang yang ingin mama dan papa jodohkan untukku ? adakah dia org yg sama , org tlh mnyakiti aku? " bisik hati alyssa yg pnuh dengan pelbagai soalan.

Alyssa menguatkan dirinya untuk turun dan berhdapan dengan tetamu yg dinantinya selama ini.

"Assalamualaikum , maaf lyssa lambat" kata gadis itu dengan sopan.

"Waalaikumsalam"balas mereka serentak.

"Rozana , Fahmi .. ni sye kenalkan ! satu satunya putri kesyangn kami Alyssa Zaharah" Alyff Zafran yg berada disitu turut tersentak..

"Subhanallah , cantikk nye ank kamu Rita . sopan santun dan tnggi budi bhasa plk tu. Tak salah lah mummy and daddy plih jodoh utk kamu Alyff . Btul tak bang ? " puji Datin Rozana.

Alyff hanya mendiamkan dri..

"kira jadi lah ni kita berbesan ?" tanya papa .

"nampknya begitu lah Zakri" (sambil ketawa) mama , aunty n uncle turut ketawa.

Aku ? Alyff ? hanya berdiam . Kalau ikut kan hatii..mahu sahaja aku menolak lamaran ini. Tetapi bila teringatkan kedua org tuaku..aku tak sampai hati untuk kecewakan org yg telah mmbesarkan aku dengan pnuh ksih syg selama ni.ya allah apa yang perlu aku buat ? mampukah aku berkongsi hidup dan mmberi smula hati aku padanya.

------------------

"Alyssa dan Alyff oke kan dengan cadangan kami ? mummy nak sngt lyssa ni jadi menantu mummy ! Alyff setuju ? " tanya Datin Rozana .

setelah fikir masak2 "Alyff setuju untuk memperisterikan Alyssa" Dengan cara ini , Alyff yakin bahwa dia mampu menawan smula hati org yg sungguh2 dicintainya.

Alyssa begitu terkejut dengan persetjuan tersebut . "Adakah Alyff menerima keputusan ini hanya utk mnyakiti hatiku semula atau sebaliknya ? ya allah engkau kuatkan lah hambamu ini..lindungilah aku daripada org2 yg berniat utk mnyakitiku." bsik hati alyssa.

"mummy , daddy , uncle , aunty boleh alyff cakap dengan lyssa kejap ? " tanya Alyff mmnta kbenaran.

"boleh , pergilah " balas mereka.



Masihkah Ada CintaWhere stories live. Discover now