Bölüm 15

4.5K 366 29
                                    

Selaaaağğm. Geçen bölüme yorum yapanlaaaar multideeee. Hepinizi çok öpüyoruuumm ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi okumalaaağğr. 😻

Okulun koridorunda beygir gibi koşan çocuk Tuana, Burcu ve benim elime broşür tutuşturdu. Broşüre baktım.

Sonbahara merhaba partisi.

Parti yarındı. Okulumuzda her Eylül ayında olan bir şeydi. Herkes bir kavalyeyle giderdi. İlerleyen saatlerde siz ister gönüllü olun ister olmayın 2 kız ve 2 erkek aday belirlenip aralarında seçim yapılırdı. Sonunda 1 kız ve 1 erkek gecenin kralıyla kraliçesi seçilirdi. Taç töreninin hemen ardından kral ve kraliçe dans etmeye başlardı. En gıcık kural ise kim olursa olsun parti bitene kadar onunla dans etmek zorunda olmandı. Geçen senenin kralla kraliçesi Bora ve Çağlaydı. Açıkçası tiplerinin bayağı gideri vardı. Omuz silktim. Her sene olduğu gibi bu sene de gitmeyecektim. Tam Burcuyla Tuanaya gitmeyeceğimi söylemek için döndüğümde Oya cadısının gıcık sesini duydum. Evet. Oya artık bizim okuldaydı. Allah'tan başka sınıftaydı. Ne hoş haber değil mi?

"Boşuna partiye gelmeyin. Kraliçe ben olunca ağlarsınız falan. Ay yazık. Hiç kıyamam."

Kollarımı karnımda birleştirdim. Karşımızdaki duvardaki konuşan makyaja seslendim.

"Gelip gelmeyeceğimi sana soracak değilim onca makyaja rağmen hâlâ çirkin olan çirkinlikler kraliçesi. O estetik faciası burnunun yer değiştirmesini istemiyorsan kapa çeneni. Sonra ağlarsın falan. Ay hiç yazık değil hiç de üzülmem." Dedim alayla onu taklit ederek.

"Senin çirkin dediğin bu kız kraliçe seçilecek. Sen de tacımı cilalarsın artık." Dedi ve kahkaha attı.

"Dikkat et de tacın yerine seni cilalamıyım. Sonra kraliçe seçilemezsin falan. Bozulma." Kahretsin ki onun kraliçe seçileceğini ikimiz de biliyorduk. Kız cidden çok güzeldi ve Uygurun sevgilisiydi. Uygur Kaya'nın sevgilisi.

Kahkaha attı. "Bu dediklerini unutma külkedisi. Partide sana hatırlatacağım."

"Unutmak burnunun estetik, yüzünün botokslu olduğunu unutmak kadar imkansız iğne oyası. Partide görüşeceğiz."

"Görüşeceğiz."

............

Vote! Vote! Vote! Vote! Vote!

UyKu(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin