Del 1

153 6 0
                                    




-SOS alarm! Vad har inträffat?
    -Min flickvän har hittat en död kropp i vattnet på Bunkeflostrand.
    -Vi skickar dit en patrull som ska undersöka det. Jag skulle vilja att du och din flickvän stannar kvar och svarar på några frågor när polisen kommer dit.
Två poliser kommer fram till de och presenterar sig som Emelie Nordström från länskrim Malmö och hennes kollega Lars Nylén.
-Hur hittade ni kroppen? Frågar Emelie.
    -Jag såg något flyta in mot land och gick dit för att se vad det var. Det var en svart sko, som såg ut att tillhöra en tjej.
    -Och vad hände sen? Vet du vilken tidpunkt det var?
    -Det var 20 minuter sedan, 20.47. Jag såg mig omkring och såg att det låg något i vattnet. Jag gick dit, men stannade en bit ifrån när jag insåg att det var en kropp och sprang direkt till Taylor för att berätta.
    Taylor ser skräckslagen ut. Han börjar hyperventilera när han ser att det är en kvinna. Hon är alldeles blek, hon har sår i ansiktet och blåmärken på överkroppen. Hon har ingen tröja på sig, hennes byxor är sönderrivna. De lägger liket på båren och för sedan bort henne med ambulans.
-Är allt som det ska vara? Frågar Lars. Taylor nickar, men säger inget. Madison tar tag i hans arm och ler mot honom.

-John, är kroppen identifierad? Undrar Emelie.
    -Ja. Hon heter Mellanie Melander, 32 år, levde ensam och var prostituerad
    -Adress?
    -Lönnebergagatan 3B,  andra våningen.
    -Jag tar med mig Lars och åker dit.
    -Eh.... Läkaren på rättsmedicinska i Lund har ringt. Han har tydligen hittat något.

Emelie går ut på parkeringen utanför polishuset där hennes bil står. Hon sätter sig i bilen och kör ut på motorvägen.
    Hon går in genom dörren där det står "rättsmedicinska" och fortsätter genom den långa, smala korridoren. Hon frågar en kvinna som står i receptionen om Benjamin Bergström. Kvinnan pekar på en dörr och säger att att han är där inne. Emelie tackar och går dit. Hon knackar på dörren och en lång, smal man klädd i en vit rock öppnar dörren. Han sträcker ut handen, hälsar och tackar för att hon kom dit så snabbt. Hon undrar vad han har hittat. Benjamin ber henne att kolla på överkroppen. Hon drar för lakanet igen när hon ser något fruktansvärt hemskt. Mellanies bröst är avskurna. Han säger att det ser ut som att Mellanie har blivit slagen med något hårt, kanske ett slagträ. Brännmärken på halsen.

   

Mordet på Mellanie Melander  Where stories live. Discover now