Far and Gone

3.8K 270 39
                                    

Obvykle by Andrew dokončil svůj pracovní den návštěvou místního baru, kde by si dal jeden, nebo dva drinky předtím, než by dorazil na rodinou večeři. Ale dnes ne. Dnes šel přímo domů a zapnul kanál se zprávami. Prezident národa měl smutnou přednášku o jaderných zbraních, kterými byli vybaveni nepřátelé národa. Nebylo to hezké.

Všichni byli vyzbrojeni a připraveni na cokoliv. Toho se bál zvláště Andrew. Pracoval jako technik pro vládní raketovou stanici. Byl si téměř jistý, že jaderná válka započne. Otázkou bylo jen kdy.

Ale měl nápad. Měsíce se se svým sousedem Ryanem bavili o krádeži kosmické lodě jménem X/5A. Byla nedávno postavena, pro výzkum vesmíru a Ryan pracoval jako testovací pilot pro tuto loď a uskutečnil přes patnáct úspěšných letů do vesmíru a zpět domů, takže byl nepochybně schopen letět v X/5A. Dva z nich začali tajně plnit loď zásobami do tajných oddělení pro ně a jejich rodiny. Plán byl opustit planetu a doletět k další, která byla podobná té jejich. Vládní lodě provedly několik letů k této planetě, různě ji fotografovaly a obíhaly po oběžné dráze planety samotné. Planeta byla plná vody a mnoho částí mělo zdravou zelenou barvu. Některé fotografie dokonce prokazovaly známky civilizace, ale posádky na lodích si nebyly úplně jisté.

Tak, takový byl plán. Ukrást loď a odletět z planety. Vypadalo to jednoduše. Ale rozhodně to tak lehké nebylo. Pořád potřebovali čas, aby se dále připravili. Potřebovali čas.

Ale čas nebyl na jejich straně. Pět týdnů po prezidentově proslovu, dvě nepřátelské národnosti vypustily celkem šest raket, všechny jaderné a všechny mířily do míst s největší populací. Měli dvacet minut dokud rakety dorazí. Tak Ryan s Andrewem a svými rodinami nastoupili do auta a jeli k zařízení. Kvůli chaosu na ulicích přišli o sedm minut. Lidé se bouřili a plenili. Policisté stáli na vrcholu budov a vozidel a náhodně stříleli. Někteří lidé se už pokoušeli vecpat do protiatomových krytů. Problém byl, že většina krytů už byla zapečetěna a nikdo se nemohl dostat dovnitř. Když dojeli k zařízení, zjistili, že všechen personál už byl evakuován do vládních bunkrů v okolí. Samozřejmě, mohli se k nim připojit. Ale i kdyby to udělali, jaké hrůzy by je čekaly na povrchu? Andrew o tom moc nechtěl přemýšlet.

Ryan použil svůj přístupový kód, aby se dostali do hangáru, kde byl umístěn X/5A. Měli méně než šest minut k opuštění planety, předtím, než první rakety dopadnou. Ryan je ujistil, že X/5A stihne odletět včas. Poté co byly předletové kontroly hotové, rodiny se připoutaly, loď se probrala k životu a přestěhovala se z hangáru na přistávací dráhu. Andrew vykouknul z okna a spatřil na nebi dva bílé pruhy, blížící se k jeho domovskému městu. Ryan zmáčkl škrtící ventil a z motorů vzadu vytrysknul modrý plamen. Za minutu se loď prorážela nižší vrstvou atmosféry a Andrew se otočil k městu pohlceném v jaderném ohni.

O hodinu později skupina na palubě potichu zírala do vesmíru. Andrew byl sám se svými myšlenkami a povzdechl při myšlence, co se asi děje doma. Snažil se o tom nepřemýšlet. Konečně, jeho starší syn Caleb prolomil ticho.

,,Tati? Co je to za místo, kam jedeme?" zeptal se potichu. Andrew se ušklíbl.

,,Je to zajímavá planeta. Jsou tam budovy a auta tak jako na naší. Je plná bujné zeleně a vody. Dokonce tam jsou lidé jako my, znějí jako my a také vypadají jako my. Je to třetí planeta od slunce."

,,Jak se jmenuje tati?"

,,Jmenuje se Země."

http://creepypasta.wikia.com/wiki/Far_and_Gone

Ještě mám takovou malou otázku, prosbu, či jak tomu chcete říkat. Vždycky, když vydám příběh, a pak se na něj jdu zpětně podívat, jsou tam přeházené odstavce a slova, anebo úplně chybí. Tak se vás chci zeptat, jestli to vidíte stejně divně, popřípadě jestli by někdo nevěděl, čím to je.

Děsivé Příběhy z LedničkyKde žijí příběhy. Začni objevovat