ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

250K 14.7K 11.9K
                                    


AHALİ - ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


# Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)


ATAKAN,


Beşimiz de resim sergisindeki bir tabloyu inceler gibi kıza bakarken Merih Amca onun hemen peşi sıra da hizmetçilerden biri elinde bardakla salona girdi.

Merih Amca tereddütlü bir şekilde, "Aleyna?" dedi kıza arkadan bakarken.

Kız arkasını döndü ve onunla, dolayısıyla hizmetçiyle de yüz yüze geldi. "Amca?" dedi aynı tereddütle.

"Amca mı dedi o?" dedi Lodos, şaşırarak. Yalnızca o değil hepimiz şaşırmıştık.

"Pembe dizi sahnesi izler gibi oldum he... Hani yıllardır birbirini görmeyen baba ve kız birbirleriyle ilk kez karşı karşıya gelir, bakışırlar, bakışırlar ve bakışlar ya hani? Tam o sahne. Burada roller farklı ama olsun...'' dediğimde bana bakarak, ''Senin aksine pembe dizi izlemediğim için bilmiyorum kardeşim," diye laf soktu Lodos.

Aslında annem Merih Amca'yla evlenmeden önce ben de hiç pembe dizi izlememiştim; onlar evlenip hep birlikte buraya, Merih Amca'nın evine taşındıktan kısa bir zaman sonra izlemiştim ilk kez.

''Seni hizmetçilerle pembe dizi izlerken yakaladığım günü hiç unutmayacağım,'' dedi İlker. Ben de unutmayacaktım çünkü unutmama izin vermeyeceklerdi. ''Ben senin hizmetçilerden biriyle işi pişirdiğini düşünüyordum ama sen...''

Bir yaz günü, öğlen saatlerinde baş hizmetçi Selma Hanım'a şimdi hatırlayamadığım bir şey söylemek ya da sormak için müştemilata gitmiştim. Müştemilat, yani hizmetçilerin kaldığı ev, bizim kaldığımız eve on dakika belki daha az bir yürüme mesafesindeydi, ben de yürüyerek gitmiş ve kapıyı çalmıştım. Ama açan olmamıştı. Bunun üzerine evin etrafından dolanıp evin açık bahçe kapısından içeri girdiğimde ortalıkta kimseler yoktu, seslenmiştim fakat cevap veren olmamıştı.

Duyduğum televizyon sesini takip ederek evin içinde ilerlemiş ve bir odanın kapısının önüne varmıştım. Bir de ne göreyim... İçlerinde baş hizmetçi Selma Hanım'ın da bulunduğu bir grup hizmetçi, televizyonun başına toplanmış bir yandan yemek yiyor, bir yandan pembe dizi izliyor, bir yandan da dizideki karakterleri eleştiriyorlardı. Hepsi o kadar konsantre olmuştu ki kapı ağzında durduğumda benim varlığımı bile fark etmemişlerdi. Bu kadar ilgilerini çeken dizinin nasıl bir şey olduğunu merak etmiş ve durup ben de izlemeye başlamıştım. İzlemez olaydım...

Aslında niyetim sadece birkaç dakika izlemekti ama nasıl olduysa dizinin bölümü bitinceye kadar orada kalıp izlemiştim. Bittiğindeyse oraya neden geldiğimi falan unutmuştum. Aklımda tek bir soru vardı: İsabella gerçek babasının Eduardo değil de Alfonso olduğunu öğrenecek mi?

Hatırlıyordum da dizi sonunda Selma Hanım ve diğer hizmetçiler girdikleri transtan çıkıp beni karşılarında gördüklerine çok şaşırmıştı. Onlara bu dizinin haftanın hangi günlerinde yayınlandığını sormuştum, onlar da her gün cevabını vermişti. Bunun üzerine başka bir şey söylemeden arkamı dönüp müştemilattan çıkıp gitmiştim. Günün geri kalanında, uyumadan önce hatta uyurken rüyamda bile aklımda aynı soru vardı. İsabella gerçek babasının Eduarda değil de Alfonso olduğunu öğrenecek mi?

Bunun üzerine ertesi gün, kendi kendime bunun son olacağını tembih ede dede, öğlene doğru yine müştemilata gidip kapının ağzında durarak diziyi izledim. Dizi bitiminde sorumun cevabını almıştım ama bu defa da aklımda başka bir soru baş göstermişti: İsabella hamile olduğunu Carlos'a söyleyecek mi?

AHALİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin