Prolog

50.9K 1.4K 144
                                    

- Care e urmatoarea ta papusa? am fost intrebat pentru a nu stiu cata oara pe ziua de azi. Pana la ora 5 iti astept raspunsul. Sa stii ca nu o sa te astept mai mult...

Am oftat. Nu am nici o idee.

-Ok, Sefu. i-am spus.

E ora 3 si inca nu m-am hotarat pe care o vreau. Stiu ca sunt multe si as putea sa o aleg pe oricare ca sa fie la dispozitia mea, dar nu stiu care.

M-am saturat de monotonie: de toate tarfele care fac orice cand ajung aici. Vreau o provocare!

Asa au trecut minute in sir, gandindu-ma la "aleasa" mea, iar, cind am zarit ceasul, am fost surprins. Au mai ramas 15 minute??? Nu mai am timp! Am privit spre cele cateva pagini care erau pe masa din fata mea. Tot ce am completat din ele erau data si numele meu. Cum sa fie si sa arate urmatoarea? Daca as sti...

10 minute. Prin fata ochilor mi-a aparut o "papusa", cum le spune el. Ok, pentru ca sunt in pana de idei o sa completez cu datele ei... Chiar nu stiu ce sa mai pun pe lista mea, dar vreau una diferita de celelalte.

Ok... Sa incepem.

Nume: -

Nu il stiu. Am vazut-o intimplator pe strada... Dar imi pare ca i-am auzit o prietena ca ii striga numele. Era ceva cu L.

Varsta : 17

Cred. Nu stiu. Arata de 17...

Inaltime: 1,55-1,57

Era josuta.

Culoarea ochilor: verde

Niste ochi foarte frumosi, ca sa fiu sincer. Si mari, asa ... perfecti...

Culoarea parului: castaniu, spre negru
...
...
...

Si asa am completat totul.

Cind am vazut ca mai am doar 2 minute, am prins paginile din repezeala si am fugit spre cabinetul lui. Am ajuns exact in momentul potrivit. Cand m-a vazut, a privit iute spre ceas.

- Cat pe ce sa intarzii ... mi-a spus razand, dar faptul ca il cunosc atat de bine imi permitea sa observ ca in tonul lui se afla seriozitate. Sa vedem ce isi doreste preferatul meu de data asta. mi-a spus si a intins o mana pentru a-mi lua cele cateva pagini din mana.

A aruncat o privire spre descrierea pe care am facut-o eu, a fetei, apoi a cautat in calculatorul de pe masa lui, la care se afla. Intre timp, eu m-am asezat pe unul dintre cele doua fotolii din fata mesei sale de birou.

- Asa... Caracterizarea ta se potriveste cu o micuta papusica pe nume Lunna Cole. a zis intorcand usor calculatorul, ca sa pot vedea poza "alegerii" mele.

"Bingo". Ea este. Aproape ca am scapat un zambet de fata cu el. In schimb, am incuviintat din cap simplu. " Seriozitatea este tot ce am nevoie din partea voastra, iar Sentimentele sunt pentru cei slabi" mi-au rasunat in minte cuvintele pe care le spune el mereu.

- Asta e tot. a zis el. Pregateste-te pentru diseara. Nu iti poti avea papusica decat pana maine.

Am incuviintat din cap si am dat sa ma ridic de pe fotoliul din cabinet, dar am fost oprit de vocea sa.

- Succes!

A soptit, stiind ca asta imi spune doar mie.

- Mersi. am murmurat la randul meu.

Am iesit pe hol si am respirat usurat. Cine stie ce avea sa zica daca veneam cu 1 minut mai tarziu... El e  periculos si stiu asta...

AleasaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum