ep 5

11 3 0


seminggu telah berlalu, bgitu jga hubungan mark dan irene. mereka menjdi pasangan yang begitu gembira😊. Tetapi dlm pada masa itu, Tiffany iaitu bekas kekasih lama mark baru saja pulang dri U.S . Tiffany ingin bercuti lama di korea dan ingin berjmpa dgn mark.

SKIP

Sekolah Tinggi Donguk

Vroom...Vroom..Vroom [bunyi kereta tiffany yg bru tiba d sekolah tinggi dongguk]
Ferari berwarna merah telah membuat semua pelajar di sekolah itu terpegun😍 Bambam dan chorong yg sedang date terganggu dgn bunyi kereta itu." jom kita tengok bunyi kereta sapa yg bising sangat tu" kata chorong lalu menarik tangan bambam dan menuju keluar.

chorong: ommo,oppa tu kereta sapa?cantiknya.klau awak ada satukan bgus [usik chorong]

bambam :yelah,memang cantik tpi utk pemgetahuan chorong kereta tak patut dpanggil cantik sebaliknya kena panggil smart hahaha😂 lgi satu mersedes saya nak ckup ka utk awak naik?

chorong : eh,tak kesahlah.mersedes dan fefari tak samalah oppa.yg oppa nie suka sangat usik chorong knpa😒? .

bambam: sbb chorong cute klau marah😘
[ usik bambam lalu mencubit pipi chorong]

Tiffany keluar dri kereta dengan penuh bergaya sekali.semua plajar llaki terpegun melihat dia trmasuk bambam. " woah, deabak! she so gorgous" bisik bambam. chorong yg telah mendengar perkataan itu trus menjerit " ahhh! ya,bambam shi!? " marah chorong smbil mencubit tangan bambam." auu, chorong mianhei saya main" je.ok",chorong lebih gorgous dri dia" pujuk bambam. chorong membawa bambam pergi dri situ. klau lama" kat situ bleh buat dia tmbah sakit hati je. tiffany berjln memasuki sekolah itu dan menuju ke kelas 4JYP utk bertemu dgn mark. mark yg sibuk belajar bersma irene tiba" saja diganggu oleh suara tiffany.

Tiffany : annyoeng,little boy.long time no see. how are you? [ memegang bahu mark]

mark :apa kau buat kat sini? [ terkejut akan kedtgan tiffany]

tiffany : alah, mcm tak biasa. i dtg nak jmpa youlah.

mark : dtg jmpa aku!? kau dengar sini baik" kita berdua dah takda hubungan apa" jdi lebih baik kau pergi dri sini skarang jga.[ gertak mark]

irene yg berada dsitu tidak berkata apa".dia hanya mendiamkan diri.mark berasa berslah dia menyuruh irene bangun lalu membawanya keluar dri kelas itu.

Atas bumbung

mark : irene,awak marah ke?

irene : taklah. [ menundukkan kepalanya]

mark : ok, dengar sini ye.saya dan tiffany dah takda apa" hubungan. saya dan dia dah lama putus.saya harap awak faham.dan lagi satu saya nak ckp. saya cuma suka dan syg kat awak sorang je.😘

irene : tapi,knpa dia dtg ke skolah kita nak jmpa awak,siap panggil awak dgn panggilan manja lagi tu.

mark : oh,tu saya betul" tak thu.eh, kjap. awak jealous ye? [ usik mark smbil memegang tangan irene]

irene : mestilah, awakkan saya punya.mana bleh org lain ambil.[ marah irene]

selepas memujuk irene akhirnya mereka pun berbaik semula. dorang tak lah gaduh teruk mana pun. mark memeluk irene dengan begitu erat sekali. mark membisik sesuatu di telinga irene tetapi tidak begitu jelas. selepas itu, mark menjerit dgn memanggil nama irene dan bekata " I LOVE YOU,irene shi" irene mbalas i love you too. " awak masih merajuk lagi ke?" tanya mark smbil bertentangan mata dgn irene. irene hanya menanggguk dan itu menandakan bhawa dia sdah tidak merajuk lagi. " kalau mcm tu mari kita pergi mkm ramen" kata mark. " tak mahulah, saya takut nnti saya merajuk balik kalau terserempak dgn ex- girlfriend awak tu" jawab irene. " hahaha,oklah.kita lepak kat sini je lah" balas mark lalu mencubit pipi irene.tanpa mereka sedari tiffany tidak sengaja melihat kemesraan mereka berdua. beberapa minit.tiffany yg tidak tahan melihat mark dan irene trus pergi dri skolah itu. dia bertekad utk mendptkan mark kembali.oleh itu, dia mesti berkenalan rapat dgn irene.

bersambung...

School love story Read this story for FREE!