ep 4

10 3 0


selepas latihan mark tiba" saja mengajak irene keluar bersamanya. " irene,awak free tak mlm nie?" tanya mark
"free,knpa ye?" jawab irene dgn bersungguh-sungguh🙂. "ok,nnti mlm tepat jam 7 saya dtg ambil awak.ok?" kata mark. irene menganggukkan kepalanya menandakan dia setuju☺. mark dan irene pun keluar bersama. "awak nak pergi taman tak? " tanya mark. "boleh jga" jawab irene dengan gembira😊.

Sewaktu Di Taman
sewaktu berjlan dekat taman irene dan mark terserempak dgn sehun, bora dan hyolin. tpi mereka bertiga tidak mengendahkan mark dan irene.

SEHUN : rapat betul saya nampak mereka berdua tu?

BORA : ur, biarlah dorang.kenapa you jealous ke?

SEHUN : hahaha😂 buat apa nak jealous saya kan ada awak😘

" klau macam nie,peluang saya utk mendekati mark agak nipislah." bisik hyolin pada bora. bora hanya ketawa kecil. " aku tak sukalah nmpak bdak baru tu" kata bora. " ah?, jgn" awak minat kat mark ye?😏" kata hyolin. " eh,baik kau jga sikit mulut kau tu.klau sehun dengar dia mesti marah" tegur bora.sehun hanya tersengih-sengih melihat gelagat mereka berdua. " dahlah, mari kita pulang" kata sehun smbil memegang tangan bora. hyolin begitu cemburu melihat mereka berpegangan tangan. " bila lah agaknya teacyeon nak berjln dgj aku " bisik hyolin sendri. mereka pun pulang bersama.

mark berpaling dan melihat irene berjln.

MARK : awak nie memang jln lmbat ke?

IRENE : hahaha😂 taklah,saja jer

MARK : klau awak penat saya bleh dukung awak.kjap? berapa berat awak?

IRENE :hahaha😂 saya taklah berat sangat tau.yg awak nie dah kenapa suka sangat perli berat saya knapa?

MARK : irene.....😌saya nak ckp somethinglah.

IRENE : apa dia? cakap jelah.saya sentiasa sudi utk mendengar kisah awak yg sedih tu😛.

MARK : ish,bkn kisah sedih lah.yg awak nie nak melebih-lebih dah knapa?

IRENE : hehehe,jgn marah saya main" je lah.

MARK : ermmm..tak jdilah.saya dah takda mood.

irene menghalang jln mark dan memujuknya agar tidak merajuk lagi. " alah, jgnlah mcm nie mark" pujuk irene dgn nada yg lembut.mark yg tidak boleh melihat kecomelan irene pun trus tersenyum kembali😊. "apa yg awak nak ckp tadi?" tanya irene. " owh,itu... mark berhenti berjln sketika. " saya suka kat awaklah" kata mark dengan malu". irene malu lalu berpaling dan berkata " saya pun suka kat awak jga". akhirnya mereka telah meluahkan perasaan itu. setelah tiba d rmah irene, mark mengeluarkan rantai yg berbentuk "M" dari poket seluarnya lalu memasangkan rantai tersebut di leher irene.irene begitu gembira skali dlm pada masa itu dia telah menangis. " ok,done.jgn pernah buka rantai nie tau" kata mark. " and now you're mine irene😘" tambah mark lagi sambil memegang tangan irene lalu memeluknya. " baik,awak masuk cpt. dah mlm nie" kata mark. dia begitu mengambil berat tentang irene. " baiklah,awak baliklah.besok kita jmpa. good night" kata irene. " ya,good night " balas mark dan berlalu pergi dri situ.

School love story Read this story for FREE!