@BlueDeath85

26 3 3

Újabb díjat kaptam, ezúttal @BlueDeath85 jóvoltából. :) Most sem fogom továbbküldeni, de válaszolok a kérdéseire, és írok magamról 10 tényt. :)

1. Mik a terveid a könyveddel?

Egyik Wattpaden olvasható történetemmel sincs nagy tervem - a novellákkal mondjuk újabban szoktam pályázni, és már egyszer be is jött, az Ott állt Anya már olvasható egy antológiában. :) Van egy regény, amit nagyon régóta tervezgetek, csak mindig halogatom a megírását, ez a Hazug szerint az élet címre hallgat. A tinédzserek problémás életet mutatja be, azt, hogy amit egymásból látunk, amire következtetünk ismeretlenül, az nem feltétlenül felel meg a valóságnak. Meg szeretném mutatni, hogyan képes családokat tönkretenni egy iszákos apa, a társak kigúnyolása, a depresszió, az öngyilkosság és egy közeli hozzátartozó halála. Ez így elég soknak hangzik, de elárulok még annyit, hogy ez egy több szálon futó történet lesz, több főszereplővel, és mindenkinek megvan a maga démona, amit a többiek nem is sejtenek.

2. Van kedvenc íród? Ha igen, ki?

Vannak írók, akiket nagyon szeretek, de azért olyan hatalmas rajongást senki iránt nem táplálok. Az első, akit ilyenkor mindig megemlítek, az J. K. Rowling, mert sokakhoz hasonlóan nekem is a Harry Potter volt az első nagyobb löket, ami rávett, hogy ne csak aranyos, beszélő állatokról írogassam a történeteimet, hanem megpróbálkozzak valami komolyabbal. Az írónőben azóta sem csalódtam, az újabb regényei is a kedvenceimmé váltak.

Dora Craiban, vagy másnéven Papp Dóra kortárs szerző, akit van szerencsém némileg személyesen is ismerni, ő is elég határozottan beharcolta magát a kedvenceim közé a Tükörlelkek című sorozatával. Rá még azért is felnézek, mert tudom, hogy a korábban álnéven írt fantasy sorozatára elég ronda kritikákat is kapott, de ő mégsem szégyellte össze magát és adta fel az álmát, hanem kitartott mellette, és a Tükörlelkekkel kétség kívül tarolt. Ezt az elhivatottságot én is meg akarom tanulni. :)

Robin Cook az orvosi krimijeivel még az, akinek minden könyvét imádom. Bár sokan mondják, hogy egy idő után egy kaptafára épülnek (amennyi könyvet írt már az a férfi, nem is lenne csoda), de engem valamiért mindig leköt, mindig végigizgulom a történeteit, és számomra ez a legfontosabb.

3. Kedvenc könyved?

Újabban On Sai Szivárgó sötétség c. sorozatát olvasom, szóval most annak az első részét, a Scart mondanám. De nálam mindig változik, melyik a kedvencem, mert mindig az, amit legutoljára olvastam és nagyon tetszett.

4. Csendben vagy zajban tudsz jobban írni?

Igazából teljesen a hangulatomtól függ. Van, hogy zavar minden, máskor zenét kapcsolok. Egyedül akkor nem megy az írás, ha körülöttem mászkálnak emberek, beszélnek hozzám vagy egymás között, az szörnyen idegesít. Nekem az írás magányos munka.

5. E-book vagy nyomtatott könyv?

A nyomtatottat jobban szeretem, ennek ellenére van e-book-olvasóm, mert sok könyvhöz így egyszerűbben hozzá tudok jutni.

6. Könyvesbolt vagy online vásárlás?

Van a könyvesboltoknak egy fantasztikus hangulata, de én nagyon ritkán csinálom azt, hogy csak úgy bemegyek a boltba, és nézelődök, válogatok. Ennek főleg anyagi okai vannak, nem szívesen adok ki pénzt olyan könyvre, amiről még semmit sem hallottam. Ha pedig már konkrét igényekkel vásárolok, akkor inkább a neten, ahol többször lehet belefutni akciókba, kuponokba.

7. Írsz vagy bulizol szilveszterkor?

Bulizok a párommal és a baráti társasággal. :)

8. Mitől félsz a legjobban?

A legutóbbi horrorfilm miatt most éppen a tükröktől éjszaka. :D Komolyra fordítva a szót, általában attól, hogy nem tudok eléggé megfelelni mások elvárásainak, még akkor is, ha tudom, hogy ezzel az esetek többségében nem szabadna foglalkoznom.

9. Vastag vagy vékony könyv?

Mindegy, csak jól legyen megírva. :) 

10. Miért írsz?

Most csak bemásolom ide a blogom üdvözlőszövegében lévő sorokat:

"Hogy miért írok? Belső kényszer. Ha nem vetem papírra a kikívánkozó történetet, úgyis kirágja magát... "


És most 10 tény rólam, amit itt Wattpaden még nem tudtok:

1. Van egy törpenyulam, Berci. :) Ő nem egy túlzottan fotogén alkat, de próbálok róla értelmes képet keresni a gépemen:

 :) Ő nem egy túlzottan fotogén alkat, de próbálok róla értelmes képet keresni a gépemen:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

2. Főiskolára járok most már fél éve, vízügyi építőmérnöknek tanulok. 

3. Aliexpress-függő vagyok. Akárhányszor felkerülök erre a kínai webáruházra, valami apróságot mindig veszek. Legutóbb például kb. másfél dollárt költöttem két darab macskás könyvjelzőre (a nyuszim mellett ugyanis a macskám, Manó).

4. Néhány hónapja csináltattam meg az első piercingemet, egy industrialt. Most már tetovált-piercinges lányka vagyok, de az a fajta, akire ha simán csak ránézel, egyiket sem veszed észre. :D

5. Imádom az alieneket, amik A nyolcadik utas a halálban és annak folytatásaiban szerepelnek. Az eredeti sorozat mind a négy részét megszereztem már könyvformátumban is, valamint azon kívül is többet, ha jól emlékszem, összesen 9 darab alien-univerzumos könyvem van. Van egy olyan (már nem annyira) titkos vágyam, hogy egyszer magam is írjak egy ilyen történetet, de annyi konkrétabb ötletem van, hogy ez még várat magára.

6. Az utóbbi egy évben elég durva horrorfilm-függő lettem. Előtte egyet sem mertem megnézni, de aztán a párom rávett a Fűrész-filmekre, és onnantól egyenes út vezetett oda, hogy ha bizonyos ideig nem nézek meg egyet se, akkor hiányolni is kezdem. Nem szeretem mondjuk a belezős horrorokat, sokkal inkább a riogatós, paranormális fajtákat.

7. Újévi elhatározásaim között szerepel, hogy minden hónapban megírjak egy novellát. Ötlet lenne rá, idő is, csak sokszor fáradt és nyűgös vagyok, emiatt halogatom az írást legtöbbször. De itt az idő ezen változtatni, amint túléltem a jövő heti nagy pót zh-áradatot.

8. Terveim között szerepel, hogy egyszer az egyik regényemmel induljak az Aranymosáson, ami a Könyvmolyképző Kiadó regényíró pályázata.

9. Sikerült valahogyan eltörnöm a telefonom kijelzőjét. Fogalmam sincs, hogyan, mert nem emlékszem rá, mikor történhetett, de a mobilok általában nem szoktak maguktól eltörni.

10. 2016-ban összesen 210 ezer karakternyi szöveget írtam, ha a publikált cikkeket és a novelláimat számolom csak bele. Ebbe nem tartoznak bele a félkész regények fejezetei és a vázlatok sem; ennyit tettem közzé a neten. (Kivéve egy kb. 30 ezer karakteres novella, amit versenyre írtam, és mivel még tart a véleményezés időszaka, ami anonim módon zajlik, még nem tehettem közzé sehol sem. Majd január első hetében.)

Köszönöm szépen. :) 

DíjakWhere stories live. Discover now