20[the'back to school']

421 27 0

esok paginya mereka masih belum balik. mesti penat kerja macam tu. aku dalam perjalanan ke sekolah. tengok waze, sekolah tu memang jauh. penat lah nak jalan. akhirnya aku jumpa sekolah tu. aku dapat kebenaran untuk pakai baju PE setiap hari atas sebab sakit.

macam biasa aku dapat kelas elite. aku x lupa untuk pakai beanie. haha. 

"annyeonghaseyo~ Yoo Minji imnida~"

"Annyeong~!"

aku ambil tempat duduk aku. woo memang terasa asing. bising jugak kelas elite kat sini. 

"woargh!!"

aku terperanjat bila ada orang menjerit. diorang tengah layan video BTS. haihh.. tiba2 phone aku berdering. ringtone aku kuat. menggelabah aku cari phone aku. jumpa pun.

'Dimple Joonie'

hmm. nak angkat ke tak? angkat lah. 

"yoboseyo? ah, Namjoon oppa. waeyo?bento bulgogi? xde pulak orang bagi. ahh.. oke minji tunggu. yah, lupa. cakap dekat kookie, baju dia ada dalam bilik Jimin.. bye!"  

kelas senyap tiba2. kenapa doh. sorang yeoja datang dekat aku.

"annyeong, transfer student. ni.. bukan awak ke?" dia tunjuk gambar aku dengan BTS yang BTS hantar dekat twitter.

                                                                               'noona is sleepy'

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                                                                               'noona is sleepy'

banyak gila diorang post. aku menggeleng. xkan nak mengaku. risiko tinggi. 

"jinjja? tapi awak ada sebut nama kookie, namjoon dan jimin dalam phone tadi kan?"

aku menggeleng sahaja. 

"oke kalau kau xnak mengaku. tapi kau kena ingat. kau xkan dapat oppa." aku hanya senyum.

nak ugut ke? haha aku family diorang la. cliche doh minah ni. nak gaduh la tu. apa masalahnya kalau aku orang dalam gambar tu? 

"oi minah kerek. asal kau senyap je ni." yeoja tadi tolak kepala aku. aku tidy rambut aku sambil menguap.

ahh lamanya x rasa kena buli. biar je lah diorang nak bahan aku. 

"bila aku tanya, kau kena jawab. aku queenka lah kat sini!" ditarik pula rambut aku.

queenka dalam kelas elite? jinjja? macam sial je minah sorang ni. aku tengah tunggu seseorang hantar bento bulgogi. cikgu pun lambat masuk. 

"aish this kid!" dia tendang bahu aku. dan tangannya dah sedia nak pukul aku.

belum sempat dia pukul aku, aku tarik koler dia.

"aku rasa, ni lah hari terakhir kau hidup kalau kau sentuh aku lagi. aratji?" aku berkata sambil menguap lagi.

dia lepaskan tangan aku. x puas hati lagi tu. 

"kurang ajar!" dia tarik rambut aku tapi aku tolak dia sampai terbaring atas lantai.

"aku kira sampai tiga kalau kau x mintak maaf, kau mati. hana. dul."

"mianhae3!!!"

HELLO {a bts malay story ver.}Read this story for FREE!