18

428 25 0


jantung aku pernah rosak. sebab keturunan aku memang ada masalah jantung.

so walaupun tak berduit, kami bekerja sedaya upaya untuk bayar kos pembedahan. aku x boleh duduk dalam keadaan sejuk. sebab tulah malam haritu aku pasang stove. aku jalani pembedahan dan tinggal kat hospital.

lepas aku discharge barulah aku tinggal atas bumbung. sebab tu aku xsuka seksi, aku tak tahan sejuk. oh ya.. ingat x waktu yoongi tolak bahu aku? aku batuk darah sebab tolakan dia effect dekat jantung lah.

tahap 2 dah sebenarnya penyakit aku ni. mak aku mati sebab penyakit yang sama. walaupun dah surgery, aku masih ada 60% untuk mati. kaki aku terketar.

"minji, selagi minji ada dengan kitorang, minji akan hidup bahagia."

diorang pernah kata, diorang nak jadi idol untuk tolong aku. jaga aku.. tanggung kos surgery.. 

"joonie? mi-minji takkan mati atas sebab ni kan?" air mata menyiram muka aku.

"tak, minji.. tak.. minji kuat, kan yeobo? dah2 jangan nangis" dia lap tangisan aku, bawa aku ke dalam pelukan dia.

kitorang semua tengah makan gula kapas. diorang semua duduk depan aku. k-kenapa diorang pandang aku macam tu? macam nak makan aku pulak.

"noona, jantung--" 

"korang kalau lapar janganlah pandang minji macam makanan~!" aku potong ayat Tae.

aku tau diorang masih risaukan keadaan aku. aku jentik dahi diorang. dah jadi habit aku kalau diorang termenung. Hobie tengah main phone.. diorang semua tengah layan gadget.. aku x.. aku tengok je diorang. maklumlah idol.. mana sah xd phone..

"korang~ truth or dare?" aku tersenyum sinis.

"truth" jawab Hobie.

"kau takut hantu ke minji?"

"dua2..haha"

"dare" jawab jin pula.

"cium pipi kookie."

"alor senang je tu." *chu

"truth" mereka jawab serentak.

"siapa crush korang?" masing ada crush sendiri. mereka bagi nama keluarga.

"Yoo" kata si Yoongi pula. kami terkedu seketika.



HELLO {a bts malay story ver.}Read this story for FREE!