14

450 29 2


"jom main nyorok2?" aku tawar mereka.

"xnak."

"kenapa dengan korang ni? akak hilang kejap je korang dah jadi lain.

"sebab Minji hilang SEKEJAP tulah kitorang xnak hilang minji lagi." kata Yoongi.

"hmm? macam pelik je? Yoongi suka Minji eh..?" aku tolak dagunya keatas supaya dia pandang aku.

"eeeehhhh..!!??" mereka terperanjat.

"majayo. aku suka kau."

"Yoongi main2 kan? haa.. sebab Minji pun main2... ahh korang jom la main apa2.."

aku nampak Yoongi tersenyum sampai nampak gusi dia. rindunya dekat senyuman diorang. akhirnya diorang terima tawaran aku. kami main 'daruma'. ni lah game childhood kitorang. aku dan Yoongi terkeluar sebab kalah. kami duduk di atas lantai. cakap pasal Yoongi..aku pandang dia.

"hmm?" dia sapa aku.

"ani. aku rindu kat korang je."

"kau.. betul ke kau main2 tadi?"

"hmm? e-eh mestilah. xkan aku serius pulak. hello taste aku tinggilah."

"taste kau tinggi? bukan ke aku tinggi 2cm dari kau?" dia mendagu pandang aku.

"bodoh. bukan tinggi tulah." haha aku tolak kepala dia.

soalan Yoongi tadi memang buat aku rasa pelik. eh xmungkin lah dia suka aku. kitorang kan family. tapi.. bukan ada pertalian darah pun. ah baik aku fokus nak jaga diorang. buat kali kedua. 

aku pusing rumah kejap. aku jumpa satu frame gambar.

hmm? ni bukan ke uniform sekolah kalau dah graduate? biar betul? memang uniform ni untuk students yang dah habis belajar je

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

hmm? ni bukan ke uniform sekolah kalau dah graduate? biar betul? memang uniform ni untuk students yang dah habis belajar je. Jimin lalu sebelah aku.

"jimin-"

"kami dah berhenti. jangan risaulah. kami semua dah kerja." dia menepuk bahu aku dan belah.

kemudian kookie pula lalu.

"koo-"

"noona. esok kookie bawa noona makan ramyun k?" dia belah.

diorang dah berubah banyak. actually rumah ni pun diorang dah beli, renovate dan tambah perabot. ma-mana diorang dapat duit? xkan kookie pun kerja? aku berjalan pusing lagi. sekarang rumah ni dah ada 8 bilik. eh bukan murah nak renovate sampai macam ni.

setiap bilik ada label nama. aku ketuk pintu jin. 

"oppa?"

"nae sekejap. ha, kenapa?"

"kookie pun ker-"

"bilik Minji belah kanan sana tau. kalau lapar makan lah. barang dapur dah ade." dia tutup pintunya.

peliknya. aku macam kena palau je. aku buka pintu bilik sebelah kanan yang berlabelkan 'Hime'(princess) wah.. bilik yang terhias dengan warna hitam dan merah darah, warna kegemaran aku. macam bilik princess betul2 pulak.

apa yang diorang rahsiakan ni? dari rumah ni sekecil pondok, sekarang dah besar macam bungalow. katil aku ni jenama yang sangat mahal. siapa lah yang hias bilik aku ni. tengok dekat wallpaper, bucu hujungnya ada nama 'Shawn Han' what!? ini nama designer terkenal dekat korea!


HELLO {a bts malay story ver.}Read this story for FREE!