11

491 29 0


baik dibalas baik. mungkin bukan dari segi harta, tapi kasih sayang yang aku dapat. aku x tau dah apa nak buat. boring sangat duduk atas katil. harini Jin suap aku. lama xrasa dia masak.

"oppa.. berapa sudu oppa letak 'sesame oil'?"

"4?"

"kan minji dah kata. 2 dah cukup. tau la oppa suka tapi agak2 lah.. haha"

"s-sewa rumah macam mana?"

"oke jer, minji xyah risau k.."

lama pulak aku x nampak muka diorang. rindunya~ tak pernah aku rasa terrible macam ni. cita2 diorang semua nak jadi idol. macam xda benda lain pula nak jadi. pape pon aku oke je dengan keputusan yang diorang buat.

"aku dah nampak nanti, aku akan peluk korang sepuas puasnya. aku rindu dengan senyuman korang. derp face korang, aegyo korang."

"kitorang pun rindu minji. minji nanti kalau dah sihat, jangan lupa betulkan tali leher kitorang tau." kata si Jimin.

"noona! good news!"

"apa?"

"pihak sekolah dermakan duit untuk beli ubat awak!"

............

2bulan kemudian~

Jin dah selamat campak topi. aku gembira sangat sebab aku dah boleh nampak semula. Jin akan sambung belajar di college. tapi duit wehh money money. oke lah pihak college tolong student yang yatim piatu.

rumah~

"Minji aku masih xpaham." kata Yoongi.

"apa lagi?"

"kenapa kau kosongkan bilik kau untuk bayar sewa? aku tak suka kau abaikan diri kau."

"xpe lah. sebab aku kosongkan, sewa 3 bulan tu dah langsai kan?" bila cakap dengan orang baran be like;

"pabo." dia menolak bahu kiri aku. bertubi tubi. x paham betul aku dengan dia ni.

"hyung andwae" mereka cuba menahan Yoongi.

aku terasa semakin lemah dan lemah, kepala aku pening, tolakan terakhir dia, aku terjatuh. aku terbatuk darah. mereka semua datang ke arah aku. Yoongi dengan muka ketatnya pergi ke ruang tamu.

"antibody minji masih lemah. minji, baik kau rehat harini." Namjoon mengangkat aku secara bride style ke atas sofa.

"akak tau akak tak bermakna bagi korang. akak useless. tapi tolonglah bagi akak peluang untuk akak buktikan yang akak sayang korang lebih dari diri akak."

mereka hanya terkedu.

HELLO {a bts malay story ver.}Read this story for FREE!