20. bolum

8.8K 240 3
                                    

4. Ay

Günler su gibi akip geciyordu hamileligimin 4. Ayina girmiştim bile ve bugun cinsiyet ogrenecektik. Heycanliydim acikcasi oglummu olucak kizim mi olucak ama bnm hep dedigim gibi hakkimiza hayirlisi olsun gerisi teferruat..

"Eda hadi ama dalıp gitmissin gene"

"Ha tamam geliyorum"

Biz asagiya indik hemen kaynanam geldi

"Emir bende gelim oglum. Torunumun cinsiyetini ogrenmeye"

"Ana yorulma hic biz gidip gelicez hmn zaten"

"E tamam o zaman hadi gidin gecikmeyin ama"

Yola çıktık acikcasi heyecanliydim bebegim kiz mi yoksa erkek mi? Merak ediyordum.. Ilk ogrendigim gunde dedigim gibi bnm icin hic fark etmez.. Ama buralarin salak saçma torelerine geleneklerine gore ilk cocuk erkek olacak. Bakın olsa veya olmalı demiyorum Olacak! Kesin baska imkani yok. Aksi takdirde 2. Kadın. Ama bnm umrumda deil bnm icin evlat evlattir ister kız ister erkek olsun bagrima basarim bn yavrumu ..

"Ne düşünüyorsun"

"Hiç dalmışım öyle"

"Iyi bakalim ne hissediyorsun bebegimiz ne olur sence "

"Bilmem hayırlısı olsun bnm için onmli olan cinsiyet değil"

"Bence erkek olur yani ben öyle hisse-"

Lafini bölerek

"Ya olmazsa. Ne yapacaksiniz sevmiycekmisiniz. Ha ? Sahiplenmiycek misiniz oda evlat değilmi? Bu nasil bir zihniyettir Kız cocugu da insan evlat deilmi? Ama ben sana sunu soliyim emir ben eger kiz olursa kizimi ezdirmem"

"Hey! Sen dediklerinin farkinda misin ya !? Tabikide oda bizim evladimiz onuda sevecegiz hemde çok prensesimiz Olacak ben erkek cocugunu aşiret için istiyorum 2. Kadin konularina girmemek icin yoksa ben değil evladimi sevmemek ezdirmek tirnagina zarar gelse mardini yakarım simdi sacmalamayi kes!"

Bu dediklerinde ses tonunu ne kadar yukseltsede 2. Kadin konusu acilsada benim icim bi konuda rahatlamıştı en azindan cocugum kiz olursa deger verilecek. Ama 2. Kadini kaldirabilirmiyim? Bilmiyorum..

Sonunda hastaneye yetismistik ve koridorun sonundaki odaya gldik iceriye girdigimizde uzun boylu sarışın buralarin yabancisi oldugu bariz ortada olan emir yaslarinda bir adam vardi doktorumda oydu zaten.

"Hoşgeldiniz bende sizi bekliyordum ultrasona buyrun lütfen eda hanım."

Ben gülerek ultrasona doğru yürüdüm emirde pesimden geliyordu ama pek keyifli görünmüyordu. Ben uzandım ve doktorun gelmesini bekledim doktorda geldi ve ultrason aletini ayarladi. Sandalyeye oturup ultrason aleti acilirken bnmle sohbet etti.

"Eveett. Nasilsiniz eda hanim? Nasil hissediyorsunuz ?

"Iyiyim tesekkurler, gayet iyi hissediyorum"

"Harika. O zaman rica etsem karninizi acar misiniz?"

Emir lafa girdi

"Açmadan olmuyo mu?"

Doktor gülerek

"Ne komiksiniz emir bey.. Olur mu hic oyle akliniz aliyomu bebegi gormemiz icin hersey yolundami değil mi gormek icin acip bakmamiz gerekiyor oyle değilmi? Bu arada sanırım ilk çocuğunuz"

Emir kendi kendine mırıldanarak
"Sanane oğlum ne her bokumu merak ediyorsun. Cok bilmiş. Sarı kafa"

Dedi. Bende kolunu sıkarak sus gibisinden uyari verdim. Allahtan doktor duymamisti. Ben uzandigim yerden doktora dönerek sunlari dedim

TÖRE SONUCU EVLİLİKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin