SC : ❤3❤

1K 79 0

Nana P.O.V

" SAYANG!!! " Sehun menekan-nekan loceng banyak kali.Adoi, bingit telinga aku setan.

" Dae..chamkam! "Aku berlari anak lalu menekan kata laluan pintu dan dibukanya.

" Yah! Tak boleh bersabar ke?! Rosak loceng tu nanti macam mana?! Oppa nak baiki ke? "

Sehun mencebik bibirnya. Tak gembira ke suami balik awal? At least peluk ke cium ke ni tak bebel aje 24 jam haish!

" Masuklah! Yang tercengat kat situ asal ? "

" Hmmm,arraso, yeotera kajja! Tak payah nk main hide and seek lah!"

Serentak tu 11 ekor babun keluar sambil tersengih.

" Masuk! " Arahku selamba sebelum menonong menuju ke dapur.

"Bini kau tu kenapa Sehun? Tahu tak betapa peritnya perjalanan kita nak datang ke rumah kau ni? Dia boleh buat selamba bdak sumbu aje ? Hish, Aku sepak kang lepas ke galaksi kang ! "

" What do you say, Kris?!!!" Jeritku dari dapur. Amboi sesedap nenek hang kutuk aku eh ?

" Ah..ani! Aku kata sofa kau ni lembut sangatlah.."

Kris terus melompat ke sofa dannn...

" Arrkhh! Woi,dwaeji!! " Kai menolak punggung Kris yg sesedap rasa duduk di atas perutnya.

"Mwo-ya?! Appo..."Kai mengosok perutnya.

"Mana aku perasan kau baring dulu kat situ. Itulah lain kali makan banyak sikit!" Ujar Kris sambil mengosok punggungnya yg terhentak atas karpet berbulu tebal itu.

Aku hanya tersenyum kecil melihat keletah Kris dan Kai. Dulang air besertakan makanan aku letak atas meja kopi tanpa dipelawa makhluk-makhluk halus semua itu terus serbu kecuali Kris yang serbu dengan gaya 'cool' dia itu.

" Pehal kau datang sini?" Tanyaku sambil duduk bersila atas karpet. Tortilla aku kunyah perlahan.

"Kau ni, kita orang datang sini nak melawat kau lah! Kau patut bangga sebab kami EXO terkenal datang menjeguk kau! Bukan senang tahu kita orang boleh keluar macam ni..."Bebel Baekhyun sambil meneguk air.

Aku hanya buat selamba. Entah kenapa hari ni aku takde mood nak layan dorang, jadi aku cuma memerhati dan duduk diam.

Sehun asyik kerling ke arah aku mungkin perasan dengan perubahan drastik mendadak aku ini.

" Sayang kenapa?  Macam takde mood aje oppa tengok..." Tanya Sehun dari melorot turun dari sofa dan mendekatiku.Tangannya dilekapkan ke dahi aku.

"Hish, orang sihatlah "Aku menepis tangannya perlahan, kang aku tepis kuat terasa pula.

"Ye ke ? Asal aku tengok kau macam bad mood aje? Kau tak suka kita orang datang eh? Sorry lah kalau kita orang ganggu kau, takpelah kita orang balik dulu, geng jom " Suho mula bangun dari duduk dia.

Lah, mengada pulak nak merajuk-rajuk ni. Hish !

" Tak payah nak mengada sangatlah! Duduk! Bukan aku tak suka kau datang, mengada sungguh " Jeling aku geram.

Mereka semua tersengih dan duduk semula.Tengok ? Saja aje nak mengada lebih.

" Korang nak makan apa malam ni?  Biar aku masak..."

" Emmm, masak stew kimchi,sup kacang soya,telur dadar dan salad buah!"

"Okay boleh but korang kena beli barang!" Aku angkat kening. Mereka tercengang seketika.

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!