Kapitel 1

94 3 2
                                    

Ramona visste att det hon var på väg att göra var helt fel, ändå kunde hon inte låta bli. Hon hade länge drivits av längtan att få besöka Island. Alla som hade varit där pratade om ljuset, färgerna, de heta källorna och islandshästarna som fanns överallt,men framförallt var det den vidunderligt sköna naturen alla lyfte fram. Ramona hoppades innerligt att hennes föraning stämde, då skulle hon snabbt och lätt befinna sig där, utan att betala en enda krona.

Hon var tacksam för sin gåva, som gav henne möjlighet att resa precis vart hon ville, när hon ville. Nu ville hon verkligen resa till Island.

Boken om Island låg på sängbordet. Ramona hade tittat på den varje dag, utan att våga ta i den, rädd för det som skulle kunna hända. Hon hade varit ensam och ville inte resa själv. Hon ville ha sina vänner med sig. Hon hade planerat allt, utan att säga ett ord till någon av vännerna. Hon ville ge dem en trevlig överraskning. Nu var tiden mogen. Bredvid henne satt bästa vännen Ulrika, älskade Theo och kusinen Robert. Tillsammans med de skulle ingenting ont kunna hända.

Alla hade varit med på tidsresor tidigare, även om det för Ulrika hade skett helt ofrivilligt, den enda gång hon hade följt med.

Ramona undrade om hon skulle fråga dem om de villa resa i tiden till Island.

Hon granskade deras kläder.alla hade skor på sig inomhus, något som inte var vanligt, men det var torrt och fint ute och de var på väg. Ramona hade sagt att hon bara skulle in och hämta en sak, att hon tyckte det var lite läskigt att gå tillbaka in i huset själv, hon ville att de skulle följa med.

Det var därför de alla nu var samlade i hennes rum, utan att ha en aning om Ramonas avsikt.

Den här gången hade hon planerat det bra, ingenting skulle kunna gå fel. Allt var förberett.

"Vet ni vad?" sa Ramona och var på väg att sträcka sig efter boken, när Ulrika böjde sig fram och nappade åt sig den från sängbordet.

Genom de orden bekräftade hon Ramonas tankar om att alla som satt i rummet ville resa med.

Det behövdes inte mycket. Hon knuffade till Ulrika, så att hon i sin tur puffade till Robert som föll mot Theo. Nu var de alla i kontakt med varandra. Då fattade Ramona tag i boken.

Det som hon hade anat hände i samma sekund. Hon blev yr och omgivningen suddig. En sak hade hon dock glömt, att Pluto väntade utanför rummet. Ulrika flämtade till högt och ljudligt när tidsförflyttningen började. Det fick hunden att kasta sig in i rummet och upp i sängen, för att se vad som var på gång.

Pluto visste likaväl som alla andra i rummet vad som var på väg att hända. Även hunden hade varit med på tidsresor flera gånger. Han reste gärna med igen.

Pluto hade inte ingått i Ramonas plan. Hon ville att hunden skulle vara hemma i säkerhet, ifall något oförutsett mot all förmodan hände. Men det var för sent för att hindra Pluto, tidsresan hade redan inletts och han fick följa med. Ramona var rätt nöjd med det innerst inne, för hon älskade hunden och hade gärna med honom.

I nästa sekund befann sig allihop på en karg, blåsig sandstrand, medan isande kallt regn piskade omgivningen.

Island, tänkte Ramona och suckade nöjt, trots gråvädret.


Det här var första kapitlet ur min bok Döden på Island. Den 21 fristående boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever de olika händelserna. Läs mer om boken här: http://kimselius.se/hem/bockerna/d%C3%B6den%20p%C3%A5%20island.html

Den första boken i serien om Theo och Ramona heter Tillbaka till Pompeji, som du kan läsa lite ur här på Wattpad. Den boken har blivit översatt till sex språk och blivit utsedd som en av årets bästa utländska böcker när den kom ut på Island 2009.

Hoppas du tyckte om kapitlet och alla mina andra böcker här på Wattpad.

Kramisar Kim




Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Oct 07, 2016 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Döden på IslandDär berättelser lever. Upptäck nu