SC : ❤ 2 ❤

1.3K 92 16

" Jagi, hari ni oppa tidur kat dorm EXO, jagi tak kisah kan?"Tanya Sehun ketika tiba di perkarangan universiti aku.

Aku tersenyum sambil mengelengkan kepala. Aku ni isteri mithali, so no hal bro about that.

" Aniya keudae, dekat dorm nanti makan ikut masa. Nanti sakit takde sapa nak jaga. Kalau harapkan makhluk-makhluk jembalang tu memang tak ahh ! "

Sehun tersengih sambil mengaru kepalanya.

" Dae,oppa tahu! Jagi ni asal tidur kat dorm mesti sebut pasal 'makan tepat'. Hish! bosanlah.." Sehun mencebik bibir.

" Banyaklah lu punya bosan bila sakit nanti dia juga datang menyendeng kat orang. "

" Hehehe.. " Sehun tersengih lagi.

" Dah lah jagi keluar dulu. Bye oppa! Nanti practise elok elok, anyeong! "

Sehun kiss pipi aku dan aku pun kiss pipi dia sebelum melangkah keluar dari kereta dia.

■■■

Sehun P.O.V

Lepas berulang kali practise akhirnya semua terbaring mengah di atas lantai.

Aku julur dan silang kaki sambil perhati keadaan sekeliling. Tengok Kai tu hah,dah berdengkur pun. Tak senonoh betul.

" Oh Sehun ambil air aku jap... " Arah Baekhyun. Aku bagi death glare dan...

Pakk!

" Hwaaa...omma! " Baekhyun meraung saat botol air mineral yang aku campak tepat kena batang hidung dia.

" Bisinglah Baek! Aku nak tidur ni! " Marah Kai. Hek eleh mamat ni ingat dorm ke apa nak tidur  bagai!

" Sehun ni hah! Habis patah hidung copot kesayangan aku... " Baekhyun pura pura nangis.Aku do don't know. Tiba-tiba wajah Nana terbayang di pikiran dan secara automatik bibir aku mengukir senyum.

" Yang senyum sorang sorang tu kenapa? Gila ke... " Perli Suho.

" Bukan gilalah Suho! Angau tu teringatkan Nana kat uni... " Sampuk Baekhyun mengosok batang hidung dia. Mamat ni over acting betul padahal sikit aje.

Aku buat tak tahu dan mengeluarkan Iphone. Nombor wifey kesayangan di dail..

" Tengok tu, tak sampai sekerat hari dah rindu. Eeiii "

Aku bagai death glare. Ada je budak pendek ni tak puas hati dengan aku.

" Orang yang tak kahwin lagi jangan sibuk! " Ujarku selamba. Baekhyun buat gaya mata ke atas tangan ke bahu.

Gediks ciel.

" Dae oppa..wagure? " Tanya satu suara lembut. Sapa lagi kalau bukan si buah hati aku, Nana!

" Anyeong Jagi, jagi buat apa? " Tanyaku sambil mengukir love di atas lantai guna jari. Baekhyun memandang penuh jijik.

Eleh, tahu lah jeles.

" Jagi baru habis kelas ni. Nak gi cafe dulu, lapar lah "

" Aigoo.. kesian nae jagi. Takpelah jagi pergi makan dulu nanti oppa call balik okay? " Ujarku. Kesian bini aku tak makan apa lagi, hiks.

" Eh eh, hajima! Lagipun bila borak dengan oppa tiba tiba perut Jagi rasa kenyang.. "

" Amboi, sejak bila jadi sweet talker ni hah? " Aku tersenyum nakal.

" 5 saat yang lepas. Hahahaha.." Nana gelak kalau dia gelak secara drastiknya aku tergelak.Nampak tak bertapa kuatnya jodoh kita orang?

" KALAU NAK M.E.S.RA TAIK KUCING PLEASE GET LOST NOW!!! "

" Oppa...waeyo? Sapa yang jerit tu? Macan suara Baekhyun je.. "

" Biarkan dia! Mamat tu jeles kot tengok kita mesra macam ni. Diakan tak kahwin lagi..." Sengaja aku meninggikan suara agar org nun jauh di sana tu dengar.

" Hahaha, oppa nanti kata kat dia kalau nak mesra mcm kita suruhlah dia kahwin cepat..." Usul Nana.

" Okay..cham! " Aku menjauhkan sedikit iphone aku dan...

" YAH,BARKHYUN KALAU NAK MESRA MACAM AKU DAN NANA PERGILAH KAHWIN CEPAT. NANTI KAU BOLEH BUAT ATAS KATIL TU TERUS!!! "

" WOI,NAMJA!!! TERCEMAR TELINGA AKU YANG SUCI LAGI BERSIH NI DWAEJI!!! "

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!