GOGL 2

10.1K 414 20
                                              

Sampai sahaja dekat sekolah,aku terus parking ditempat parking pelajar punya.

Nama sekolahku iaitu Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' David Perth.Aku tak tahu kenapa sekolah ni nama macam ni.Whatever la.Aku tak kisah,asalkan aku boleh menuntut ilmu...

Baru ja aku keluar dari kereta,ada manusia yang menjerit namaku.

"ERISSA"

Aku menoleh dan melihat siapa gerangan itu.

Aku terus tersenyum dan melambaikan tanganku kepada mereka.Mereka ialah kawan baikku iaitu Ellynne,Elmyne,Erica dan Ellysa.

Mereka juga kacukan macam aku.Cuma mereka bukan anak jutawan macam aku.Mereka semua anak Dato'.Tapi aku tak tunjuk yang aku ni anak jutawan di dunia.Aku lebih selesa kawan dengan semua orang daripada memilih kawan yang sama taraf.

Tapi mereka tak kisah kawan dengan aku.Mereka kata aku ni orang yang tidak suka tunjuk menunjuk.Aku bersyukur dapat kawan yang memahami aku.

"Assalamualaikum"kataku.

"W'salam".kata mereka serentak sambil tersenyum padaku.

"Asal korang datang awal sangat"kataku.

"Awal otak kau.Kau tengok sekarang pukul berapa?"kata Erica.

Aku melihat jam di tanganku

"Hmm.Baru pukul 7:25 pagi.Awal lagi la girls.Tak lambat pun
"jawab aku selamba.Mereka menepuk dahi.

'susah betul dapat kawan macam ni'

Aku hanya tersengih

'Biar lambat asal selamat'

"Erissa kau tahu tak,kau orang yang secondlast datang sekolah yang last kali tu musuh ketat kau"kata Ellynne.

'Musuh ketat?Siapa?Yang aku rasa aku tak dak musuh kat sekolah' kataku dalam hati.

"Sapa musuh ketat aku wey "kataku bingung.Pagi-pagi otak blurr kejap.

"Aduhai Erisaa...Erisaa...Musuh ketat kau tu Si Adlinne tu"kata Elmyne.

"Ooo...biarlah kat dia.Kalau dia cari pasal dengan aku baru aku balas dendam kat dia"kataku.

"Jom wey pergi perhimpunan"kata Ellysa.

Kami mengganguk dan terus beredar.

Suasana dalam kelas 5 Santist riuh rendah.Ada yang gosip,ada yang menyanyi dan ada yang tidur.Nama ja first class tapi perangai hampeh macam hantu.

"Wei Erissa.Kau nak dengar tak berita tergempar?" kata Ellynne.Aku,Erica,Ellysa dan Elmyne hanya menjongket kening.

"Apa dia beb?"kata kami berempat serentak.

Kami dikenali sebagai '5 Hottest Stranger' dekat sekolah.Sebab dekat sekolah siapa yang cari pasal dengan kami,nanti kami akan cari pasal dengan orang yang tidak berbudi bahasa.Cuma mereka tak tahu yang kami ni 5 Gangster Leader.

Kami semua pandai menembak dengan tepat dan mempunyai semua seni mempertahankan diri.Kami semua ketua gangster di tempat sendiri.

"Cikgu kata awal tahun ni akan ada lawatan"kata Elmyne bersungguh-sungguh.Kami apa lagi hoorray laa.

"Dekat mana beb"kata kami berempat serentak.

Dah la happy tahap gaban.Tahun lepas tak ada pun lawatan dari awal tahun sampai la akhir tahun.Sadis betul

"Entahla.Nanti cikgu bagitahu"kata Elmyne.Kami mengganguk.

"Macam mana kau tahu ha"kataku.

Pelik juga macam mana dia tahu sedangkan kami berempat tak tahu langsung.

Girls Of Gangster Leader(SU)Where stories live. Discover now