24.

2.7K 182 48

24.

'Er klaar voor?' vroeg Broin. Ik stond weer met een deken voor me en keek naar achter naar Broin. Nèmir hield een spiegel voor me omhoog en Broin ook maar dan achter me. Ik had zijn rug al gezien en wat ik zag beviel me zeker.

Je zag nog lichte strepen dat wel maar de roze strepen die je eerst overduidelijk zag, dat waren ze in ieder geval niet meer. En al die hobbels die sommige strepen hadden omdat het natuurlijk niet zo verzorgd was als wat het hoorde waren als het ware gladgestreken.

Toen ik dan ook mijn rug zag kon ik niks doen dan alleen maar staren. Mijn rug was weer glad en omdat ik minder littekens had als Broin zag de mijne er dus nog beter uit. 'Wauw' zei ik na een tijdje sprakeloos te zijn. 'Ziet er goed uit Sam' en Broin gaf me een grijns. Al had hij die grijns al sindsdien hij z'n rug zag.

'Dit vind ik niet erg om aan anderen te laten zien' had hij gezegd toen hij zijn rug bekeek via de spiegels. 'Dank je Nèmir, echt. Je weet niet half hoe blij ik hiermee ben' en ik gaf hem een grote dankbare glimlach. 'Geen dank' en ik deed iets wat ik al een tijdje niet meer bij een ander gedaan had. Ik knuffelde hem 'heel erg bedankt' mompelde ik. Ik voelde een hand op mijn achterhoofd 'graag gedaan meis'.

Ik liet hem weer los en liep daarna naar het scherm toe zodat ik me weer kon omkleden. Toen ik terug kwam zag ik dat Broin op me wachtte. 'Kom we moeten even snel ontbijten als we niet te laat willen komen voor de les'. Ik bedankte Nèmir nog een keer en nam de eerste stappen naar beneden maar kwam niet ver omdat er net iemand naar boven kwam gelopen.

'Edan' zei ik alleen maar en hij keek mij aan. 'Sam, Broin' en hij keek even langs me heen om Broin te begroetten. 'Jullie hebben zo les' zei hij. 'Weten we, we waren net onderweg om te ontbijten zodat we niet te laat komen voor onze les'. Hij was daarna even stil alsof hij nadacht over wat hij dan zou moeten zeggen.

'Is het gelukt?'. 'Wat gelukt' vroeg ik ook al wist ik wat hij bedoelde. 'Het brouwseltje van Nèmir. Zijn jullie ruggen litteken vrij'. 'Het ziet er aardig goed uit ja' en ik gaf hem een glimlach. Weer was hij even stil. Beetje ongemakkelijk dit.

'Ehm.. zou je naar beneden willen gaan zodat Broin en ik kunnen ontbijten misschien?' vroeg ik maar toen hij geen aanstalten maakte om iets te zeggen of naar beneden te gaan. 'O ja sorry natuurlijk' en hij draaide zich om en ging naar beneden.

'Is het teveel gevraagd om te vragen of ik het mag zien?' vroeg hij rustig zodra we beneden waren. 'Natuurlijk niet. Broin?' en ik keek Broin grijnzend aan. Echt niet dat ik weer de kleren uit ga, helemaal niet nu we weer op de grond waren. Hij schudde z'n hoofd en gaf me een glimlach. Daarna trok hij z'n shirt aan de achterkant wat op zodat Edan kon kijken. Edan ging achter hem staan en bekeek zijn rug.

'Wauw, ik wist dat hij goed was in het weg krijgen van littekens maar het verbaasd me toch elke keer weer hoe goed hij ze weg krijgt. En nu helemaal omdat je er zoveel had' zei hij tegen Broin. Broin liet z'n shirt weer zakken en draaide zich om.

'Ik ben blij voor je man' en Edan gaf hem een klap tegen z'n boven arm. 'Dank je' zei Broin glimlachend. 'Ik neem aan dat het er bij jou net zo uit ziet?' vroeg Edan. Ik knikte 'iets beter zelfs nog omdat ik er wat minder had als Broin'. Hij knikte alleen maar en stuurde ons vervolgens naar binnen zodat we konden ontbijten.

'Ik geloof dat hij stiekem had gehoopt dat hij jou rug even kon bekijken' zei Broin lachend. Mijn antwoord was een duw waardoor hij bijna tegen een meisje op botste. 'Niks meer over Edan of mij begrepen?' zei ik waarschuwend. 'Ja mevrouw' en hij stak zijn handen op als overgave.

'Hmm..' zei hij ineens. 'Wat hm...' en ik keek hem vreemd aan. 'Misschien kan ik jou later nog wel familie noemen ook'. 'Broin!' riep ik niet rekening houdend met het feit dat we net de eetzaal in liepen. Een hoop elfen keken onze kant op en ik deed maar net alsof ik druk bezig was met mijn nagels. 'Geen woord' zei ik voordat ik bij hem weg liep en bij de meiden aan de tafel ging zitten.

Andere WereldLees dit verhaal GRATIS!