Chapter 2.

954 106 5
                                    

,,Hups, sorry ľudia." hneď som sa postavila z postele a odišla. Ani som sa radšej nepozerala, koho to tam má. Naposledy keď som jej takto vbehla do izby, mala tam nejakého divného chalana, ktorý mal bradu pomaly po pupok. A to myslím seriózne vážne.

••••

,,Ešte raz sa pýtam, máme všetko nachystané?" skríkla po nás všetkých Blair. Tými všetkými myslím našu partiu plus ďalších nejakých desať ľudí, čo nám pomáhajú toto šialenstvo organizovať.

,,Už po ôsmi krát, áno, máme." znudene jej odpovedal jeden chalan zo zadu. Blair ho obšťastnila jedným škaredým pohľadom a ďalej sa venovala jej doskám, v ktorých mala všetko pozapisované.

Všetci sme sa rozpŕchli a začali sa konečne po niekoľkých hodinách venovať aj niečomu inému, ako chystaniu rôznych ozdôb a iných kokotín.

Ja som si zabehla do malej trafiky, ktorú sme mali kúsok odtiaľto. Slušne som pozdravila pani za pokladňou a vypýtala si cigarety. Tá sa na mňa znechutene pozrela a bez slova mi ich vyložila na pult. Rýchlo som jej zaplatila a radšej sa pratala odtiaľ.

Zašla som za roh internátu a vytiahla si krabičku cigariet. Jednu som si vzala a rovno ju zápalila.

,,Že budeš tá najlepšia kamarátka a ponúkneš ma?" dobehol ku mne zozadu Dan.

,,Kokot, vieš ako som sa zľakla?" vyletela som po ňom, ale hneď som sa sama na sebe začala smiať.

,,Ok ok, pokoj," uchechtol sa, ,,dáš mi teda?" postavil sa už rovno predomňa.

,,Neviem, čo presne pod tým pojmom myslíš, ale dám ti tak maximálne tu cigu." provokačne som sa na neho uškrnula a krabičku som vytiahla z vrecka.

,,Všetko zlatko, všetko." oplatil mi môj provokačný úškrn a cigaretu si vzal. Zápalila som si sebe a samozrejme aj jemu. ,,Tešíš sa na zoznamovačku?" epicky predniesol. Potiahla som si z cigarety a hlboko vydýchla.

,,Nie." pretočila som očami a ďalej sa venovala cigarete na mojich perách.

,,Že sa vôbec pýtam." rýchlo si potiahol a cigaretu zahodil. ,,Dobre zlato, idem ja. Blair tam vnútri šalie a tých ľudí tam nemôžem nechať s ňou samých." zasmial sa a už ho nebolo.

Ja som si pomaly dofajčila a šuchtavým krokom som došla naspäť na internát.
Alina na izbe nebola, čo znamenalo, že si v kľude môžem pospať.

V poslednej dobe spím čím ďalej, tým viac . Stále som unavená a z dvadsaťštyri hodín som hore tak maximálne sedem až osem. Cítim sa ako hibernujúci medveď, až na tých pár hodín, čo som hore.

,,Je to naozaj ona." započula som zhrozene niekoho vedľa mojej postele, no pokým som sa stihla prebrať a otvoriť poriadne oči, dotyčný bol už preč.

Vstala som z postele, hodila na seba nejaký sveter a išla som sa pozrieť, ako je na tom Blair s prípravami.

Tá veľká party sa koná v starých opustených budovách neďalekého kampusu školy. Holé steny pokryté grafitmi, otvorený priestor a ku podivu je tam aj čisto. Je to dokonalé miesto, ktoré má svoje čaro a aj sa na niečo takéto hodí.

Kábel so žairovkami bol prilepený na stene a malé žiarivky to tam krásne osvetľovali. Dodalo to tomu creepy miestu takú menej tajomnú atmosféru, keďže žiarovky nemali taký výkon, aby to tam dokonalo osvetlili a vzniklo tam len šero.

,,No Blair, musím ti zatlieskať." predniesla som teatrálne a nezabudla som na potlesk. Blair som tam síce nevidela, ale určite tam niekde pobehovala a povedala som to tak nahlas, že ma musel počuť aj mŕtvy.

,,Nie som Blair, ale aj mne by si mohla zatlieskať, pretože toto všetko som tu povešal ja." objavil sa zozadu niekto. Chalan, trocha vyššej postavy, tmavé vlasy. Vyzeral zaujímavo.

,,Postlesk si dostal, aj keď nebol mierený tebe." odfrkla som a prezrela si ho. ,,Kde je Blair?"povzdychla som si, pretože by to už chcelo alkohol, ktorí neviem kde je.

,,Na konci a doľava." ukázal za seba a pousmial sa. Kývla som hlavou ako poďakovanie a odkráčala preč.

Blair tam naštastie bola a ja som vyriešila svoju otázku toho, kde mám kurva alkohol. Bol v bedničkách, ktoré niesla.

Pomohla som jej ich zaniesť do "miestnosti", z ktorej som predtým odišla a hneď som si jednu fľašu otvorila.

,,Nie je ešte ani deväť, Effy." pozrela sa na mňa pohoršene. Mykla som ramenami a poriadne si odpila z fľaše.

••••

,,Pozrime sa," uchechtol sa Kieran, ,,len prídem a ona už pije." chytil sa za čelo a neprestával sa na mňa pozerať, ako do seba lejem už asi piati pohárik whiskey.

,,Piť treba často a veľa." poznamenala som so zdvihnutým ukazovákom. Päť pohárikov whiskey so mňou nič nerobí od doby, čo som začala minulý rok piť s Alinou. Motať sa začínam až pri takom ôsmom-desiatom.

Ľudia sa po chvíli začali zberať a zberať. Bolo to tu už celkom naplnené, čo pre mňa znamenalo len jedno. Piť ešte viac.

,,Poď tancovať." prišiel za mnou v mierne podnapitom stave Dan. Pokrčila som ramenami, vstala a odišla s ním na parket.

Hrali tam nejakú nezmyselnú techno pesničku, ktoré Dan miloval. Obaja sme sa tam začali dosť divne pohybovať, ale zabávali sme sa.

Smiali sme sa, robili kraviny ako malé decká, žili. Bolo to naozaj super. Nieže by som sa cez leto nezabávala, ale toto mi moc chýbalo. Moji ľudia.

,,Idem sa napiť." kričal mi do ucha Dan, keďže cez všetko ten hluk sme sa len tak-tak počuli. Prikývla som a ďalej si tancovalal osamote.

Nachvíľu ma niekto chytil za boky a tancoval so mnou. Mohlo to byť pár sekúnd, no keď som sa otočila, nikto tam nebol. Alebo teda, bol niekde v dave tých ľudí.

Zmätene som sa otočila naspäť a predomnou zrazu stál Dan. Mal v ruke dvoch panakov nejakého alkoholu, tak som si rýchlo jedného vzala a kopla ho do seba.

Poháriky boli plastové a ja opitá, takže som ich jednoducho hodila za seba a neriešila.

S Danom sme tam tancovali ešte pekne dlho. Do toho sme samozrejme pili, takže naše tanečné kreácie skoncili vo chvíli, keď som sa zosypala na zem ako taká medúza.

Obaja sme vybuchli do strašného smiechu, čo privolalo zvedavé pohľady. Každý jeden človek, ktorí tu je, sa na nás pozeral a nechápal. My sme sa naďalej smiali a snažili sa postaviť.

,,Čo to kurva robíte?!" pribehla rozčúlená Blair. Keď nás uvidela oboch ležať na zemi, krútila nad nami hlavou.
Previnilo sme mykli ramenami a obom nám niekto pomohol vstať.

Mne pomohol vstať tmavovlasý chalan, ktorý sa vzápätí na to na mňa usmial. A Danovi nejaký týpek.

Aaf ľudia, takže je tu nová časť 😄Dúfam, že sa Vám páčila a tešíte sa na ďalšiu😌 Ja momentálne sedím v škole a "pilne" sa učím (a práve preto Vám sem teraz píšem, no jasne 😂) .
Pre ďalšiu časť by ste mohli dať aspoň tých 50+ votes 😌❤️
Ily all ❤️❤️

Unexpected//N.H.Where stories live. Discover now