4.7

418 34 3
                                    

Nadat de spullen zo goed als uitgepakt waren en het gezin even een halfuurtje had gezeten om te lunchen vonden de kleuters het hoogtijd worden om richting het zwembad te gaan. Daar hadden ze zich immers de hele reis al op verheugd. 'Rustig aan dames,' waarschuwde Wolfs hun toen ze van de veranda af wilde stormen. 'Even helpen met opruimen.' De kleuters zuchten diep maar deden wat hun gevraagd was zonder te mopperen. Met z'n viertjes was de boel zo opgeruimd. De afwas was gelijk gedaan, zoveel was het niet en dan stond het tenminste niet in de weg. Daarna moesten de kleuters nog wachten totdat de ouders van Lilly omgekleed waren.
'Dit duurt lang hoor!' riep Lilly ongeduldig toen het haar te lang duurde. Eva keek door het raampje vanuit het slaapkamertje naar buiten en zag de kleuters op de trap van de veranda zitten.
'Ja, ja. Mevrouw ongeduld.' Riep ze terug. Wolfs rolde met zijn ogen en trok lachend zijn zwembroek aan.
'Van wie zou ze dat nou hebben.'
'Nou niet van mij.' Zei Eva serieus en door die opmerking moest Wolfs nog harder lachen. 'Wat lach je nou?' verontwaardigd keek ze haar vriend aan.
'Als er iemand ongeduldig kan zijn ben jij het wel.' quasi beledigd keek Eva hem aan waarna ze haar bh uittrok en haar bikinitopje aan. 'Je kan het ook gewoon uit laten?' zei Wolfs grijnzend en hij nam haar van top tot teen in zich op, alsof het de eerste keer was dat hij haar zag.
'Ja, kan dat?' lachte Eva en Wolfs knikte goedkeurend.
'Geen problemen mee.' zei hij serieus.
'Zal ik zo naar buiten gaan dan?' lachte ze en direct keek haar vriend bedenkelijk.
'Geen denken aan. Ik deel jou met niemand.' Zei hij daarna serieus.
'Ik ben jouw bezit niet hoor.' zei Eva luchtig en ze trok een kort broekje en een los zittend shirtje aan. Met samen geknepen ogen keek Wolfs haar aan.
'Dan nog hoeft niemand jou zonder bikini te zien.' Eva lachte. Grijnzend stapte hij om het bed heen en nam hij haar in zijn armen. 'Alleen ik.'
'Oké, oké.' bevestigde Eva lachend, alsof ze serieus had overwogen zonder bikini naar buiten toe te gaan. 'Alleen jij.'
'Mooi.' Glimlachend kuste Wolfs haar en Eva sloeg haar armen om zijn nek.
'Papa, mama, wij gaan.' Lilly stond ineens in de deuropening met haar armen over elkaar heen geslagen.
'Oh ja?' vroeg Wolfs serieus en hun dochter knikte.
'Ja. Jullie staan alleen maar te kussen. Hessie en ik willen zwemmen.'
'Ja!' kreeg de kleuter bijval van haar beste vriendin.
'Doe nou eens niet zo ongeduldig meisje,' schudde haar vader afkeurend zijn hoofd. Hij liet zijn vriendin los en pakte een T-shirt om boven zijn zwembroek aan te doen. 'We zijn hier nog zóveel daagjes, we hebben helemaal geen haast.' Lilly zuchtte en droop weer af naar de veranda waar ze weer netjes naast haar vriendin ging zitten wachten. Eva pakte de rugzak gevuld met zwembandjes, flesjes water en zonnebrandcrème en stapte in haar slippertjes die ze buiten voor de deur had uitgedaan.
'Hebben jullie je handdoek gepakt?'
'Ja.' Klonk er in koor. De kleuters pakte ieder hun handdoek van de trap en enthousiast sprongen ze op.
'Gaan we nu dan Eva?' vroeg Hester ongeduldig en Eva knikte.
'Heb je alles?' vroeg Wolfs en ze knikte. Ze voelde hoe de rits van de rugzak op haar rug open werd gemaakt en direct daarna weer werd dichtgeritst. De sleutel van de caravan had Wolfs erin gedaan en hij liet zijn hand in die van haar glijden.
'Kom Hessie!' blij huppelde de kleuters er vandoor, ieder met hun handdoek onder de arm.

FlashbackWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu