• 11

1.3K 168 24
                                    

Jimin POV

"Mana Kyumi"

Aku bermonolog sendiri , mana dia . Hah! Takkan lah dia ikut Jungkook . Aku sudah menggengam penumbuk , sial kau Jungkook.

Tiba tiba bahu aku dipegang dari belakang .

"Apa?!"

Aku terkesima.

"Aku kat sini"

Kyumi pandang aku dengan poker face.

Aik macam mana dia boleh ada kat sini . Arghhh whatever! yang penting apasal dia lambat sangat!

"Apa yang kau buat lama sangat? kau dapat kan message aku!"

Tinggi sedikit suara aku. Yela naik kematu punggung duduk kat situ tunggu dia.

Kyumi hanya mengabaikan aku dan dia terus berjalan masuk ke dalam lif yang akan membawa kami ke dorm . Aku hanya mengekori dia dari belakang .

"Kyumi?!"
"Apa dia tanya?"
"Dia ajak kau keluar ke?"
"Korang cakap apa?!"
"Bagilah tahu aku"
"Kyumi aku tanya ni?"

Dia hanya buat bodoh sementara aku sibuk lastik dia dengan berjuta soalan .

Kyumi membuka pintu dorm menggunakan access card dia dan dia terus masuk dahulu. Sebaik sahaja aku masuk dan tutup pintu . Kyumi terus menolak aku rapat ke pintu , dia terus mengunci pergerakan aku. Aku terkejut , air liur aku telan . Atmosfera apakah ini.

"Park Jimin kau bodoh ke?! Aku minta tolong kau kan?! I'm doing eye signal! SOS!"

Aku mengeluh , aku fikir dia nak buat sesuatu errr okay whatever , aku terus menolak tangan dia daripada bahu aku .

"Aku faham" kataku , "Tapi aku tak boleh tolong kau"

"kenapa pulak?!" Dia menjerit lagi sedangkan aku cakap dengan nada yang lembut .. Ergh perempuan .

"Aku tak tahu nak cakap apa , lagipun kau memang nak bercakap dengan dia" Aku tersenyum sinis sambil berjalan kearah sofa dan duduk . Remote TV aku capai dan TV dihidupkan .

"Tak! Aku tak nak jumpa dia" Dia jawab sambil mengambil tempat di sebelah aku.

"Habis tu asal kau blushing , tersenyum senyum malu bila jumpa dia . Bukan suka ke tu?"

Aku menjeling dia .

"Aku.." dia pandang sekeliling mencari jawapan , "Whatever la tapi aku panggil kau! tolong aku"

Dia terus mengambil nanchos potato yang aku makan tadi . Suka hati mak bapak dia je ambil makanan aku.

"Siapa benarkan kau makan keropok aku?!" Soalan dia aku abaikan .

"Sejak bila kau kedekut?"

"Ada aku mengaku aku kedekut ke?"

Aku terus ambil mangkuk itu daripada atas riba dia.

Dia tarik balik mangkuk itu .

"Kau apahal! Ni keropok aku!"

Aku tarik balik .

Dia pandang aku tajam. Tiba-tiba dia tarik mangkuk itu lagi sekali , kali ini dia tak makan . Dia terus tuang atas lantai.

Terbeliak mata aku.

"Hey! bitch! kau..."

"Jilat lah keropok kau tu! kedekut! aku minta tolong tak tolong! kedekut pulak tu!"

Dia terus berjalan masuk ke dalam bilik air tanpa rasa bersalah . Dia jeling aku sebelum tutup pintu bilik air . Aku yang masih terkejut ni tak boleh stop ternganga , tak guna punya perempuan .

[SLOW UPDATE] BESTFRIEND | JiminWhere stories live. Discover now