*5*

157 63 1
                                    

Als ik eenmaal thuis ben aangekomen tref ik mijn ouders met een hoop koffers aan. 'Waar gaan we heen?'

Mijn ouders kijken elkaar glimlachend aan. 'Jij niet lieverd, je moeder en ik gaan samen weg'

Ik haal een wenkbrauw op, hier klopt iets niet, mijn moeder die me alleen laat?

'We gaan op een tweede huwelijksreis' zegt mijn moeder enthousiast.

'Hoelang zijn jullie weg?' Vraag ik terwijl ik de koffers tel.

'Eh..' Begint mijn moeder 'we gaan naar Australië weet je en omdat het redelijk lang reizen is gaan we er een maand verblijven'

Ik voel mijn mond openzakken. 'Een maand?!? En hoe moet ik dan overleven?' Vraag ik.

'Liefje, je hebt de laatste lessen gedrag genoeg bewezen dat je een beleefd meisje bent, dus krijg je die lessen niet meer tot dat we terug komen'

Van binnen begin ik te gillen van geluk, maar ik hou me beter in voor dat ze van gedachte verandert. 'Oke veel plezier dan maar' zeg ik uiteindelijk.

Mijn vader roept een paar namen en dan komen er drie mensen aangelopen. Een man en twee vrouwen. 'Lieverd, zolang wij weg zijn krijg je een chauffeur James, die je overal naartoe kan brengen' vertelt mijn vader en knikt naar een man in een nette pak. Die beleefd terug knikt. 'En dan heb je nog Clara en Mathilde die voor je gaan koken en het huishouden gaan doen' besluit hij zijn voorstel sessie.

'Oke pap veel plezier en tot over een maand dan maar?' Ik geef ze allebei een knuffel en duw ze de deur uit samen met hun bagage. Ik zwaai ze uit en sla de deur kei hard achter me dicht.

Doei etiqûete, hallo vrijheid!

Hurry Up And Save Me (2015)Where stories live. Discover now