Ütopya - 3

16 6 0
                                    



Her yer siyah sıvı küreciklerle kaplanmıştı. İçlerinde Kûth Hükümdarlığı'nın rahip ayağı basmış her bölgesinden görüntüler oynaşırken, sanki KorshMarr'ın tabanından fırlayan kıpkırmızı alevler onları yakıyormuşçasına titreşerek dolaşıyorlardı. Mağaranın gri kaya duvarlarından akan sular KourânGarr'ın yaşama tanık olan gözlerinden çaresizce dışarıya dökülen gözyaşlarıydı.

Herşeyin ortasında, buharla incelip titreşen gölgeler KorshMarr'ın göz damlalarından birisini ortalarına almış, duvarlara çarparak çoğalan büyüler mırıldanıyorlardı. Her yeri saran o güçlü uğultu Yaşlılar'ın bilincinden taşan güçlü haykırışın yankılarıydı sanki.

Siyah cüppesinin eteğini çevreleyen yüzlerce ruh kuru bir ağacı andıran Alash'ın kökleri gibi görünüyordu. Simsiyah bakışları dikkate ve şüpheye gömülmüştü. Yoğun peltede sert bir yüz itâatkar gözlerini karşısındaki yaşlı adama dikmiş, can kulağıyla söylediklerini dinlemeye çalışıyordu. Ator! Silahtar Gayamm'ın karşısında bir oğlan çocuğu gibi kıvranırken ne kadar da masumdu!

"Devamlı peşinde bir rahip tutamayız," dedi Miro düşünceli yüzüyle. "Bu Kan Meclisi'nin dikkatini çekecektir."

"Başka yöntemler de denenebilir," dedi Goyy şiş yüzüne oturmuş kırmızı gözlerini bir an bile kırpmadan. "Onu gözden kaçıramayız. Dipsiz Kuyu şu ana kadar bizi asla yanıltmadı."

Alash alnındaki siyah çembere gömülmüş beyaz taşı ışıldatarak, ısırırmış gibi "Onun gözlerinde riyakârlık gördüm," dedi. "Çok ihtiraslı."

"Peki ama bu ne demek oluyor ki?" diye sordu Miro kemikli yüzü alevlerin yerinde duramayan ışıklarıyla harelenirken. "İstediği kadar ihtiraslı olsun, o Ator. HayraKan'ın oğlu. OeuirtîGarr oyunlarından da en kötü ihtimalle ikinci çıkacak. Kûth Hükümdarlığı'na zarar verecek ne yapabilir?"

"Belki Palanch'ın geri dönüşüne yol açacaktır," dedi Jara, onu ilk kez gören birisinin huzur verici bulabileceği duru yüzüyle.

"Hah, yüzlerce hahth önce kuyruğunu kıstırıp kaçan o budalanın geri döneceğini nasıl düşünebiliyorsun?" diye homurdandı Goyy.

"ThorMech bize Palanch'ın iğrenç yüzünü gösterdi," dedi Alash dişlerini gıcırdatarak. "Ve Ator'unkini... Aralarında bir bağlantı olmalı." Bir an susup küreye dikti karanlığın oynaştığı küçük gözlerini. Kılıcını kaldırarak hemen önündeki yaşlı adama savurmuştu Ator. Ama Gayamm darbeyi karşılayıp onu yere atarken çok rahattı. Kalkıp bir kez daha denemesini söylerken genç savaşçının yüzü gerilmiş, gözlerinin altı düşmanca gölgelerle kaplanmıştı. "Onu izleyeceğiz Miro. Bir an bile gözden kaçırmayacağız."

"Yaşlılar karşıt enerji hissediyorlar. Bunu gözden kaçıramayız," dedi Jara.

"O zaman dikkatli olmalıyız. Yaşlılar da bizim Kan Meclisi'yle ters düşmemizi istemeyecektir." Miro onay beklercesine rahipler konseyi üyelerini tarıyordu gözleriyle.

"Hah!" dedi Alash tükürür gibi. "Ayağımıza dolanmaktan başka bir işe yaramıyorlar."

"Ama yapabileceğimiz bir şey yok." Miro belki de her gün ShamîGarr'da dolaşmaktan, Kûth soylusu formunu koruyan yumuşak bakışlarını Alash'a çevirmişti. "Ordu... En önemlisi de halk onlarla birlikte."

Bir hsimmar gibi sırıttı Alash. "Şimdilik ışığın oğulları... Şimdilik..."

KorshMarr'ın göz damlaları çevrelerinde ağır ağır dönerken rahipler bu ölüm dansının içinde havaya çakılmış lanetli kayalar gibi duruyorlardı.

ATARAANHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin