Bab 23

1.5K 112 16

" Sehun makanlah sikit... " Pujuk D.O sambil menyuakan semangkuk bubur yang dibuat khas untuk Sehun.

" Sehun baik kau makan! Aku dah terliur tengok bubur D.O ni kang aku ngap melepas kau.. " Gurau Baekhyun namun

Krik..krik..krik

" Oh Sehun! Mokgo-yo sampai bila kau nak seksa diri kau hah?! Kalau kau protes tak nak makan sekalipun Nana takkan bangunlah! " Kali ni Suho sudah naik darah, nafasnya menderu laju.

" Suho hold down, kalau kau marah marah pun si Sehun ni lagilah taknak makan... " Pujuk Lay sambil mengosok belakang lelaki itu.

Mereka semua mengeluh lalu memandang Sehun yang sedang termenung itu. Wajah lelaki itu benar benar menunjukkan dirinya kemurungan.

" Sehunnie makan eh?Sedap D.O masak kalau kau tak makan nanti mesti Nana sedih tengok kau macam ni, kau nak Nana sedih ke? " Tanya Luhan lembut, kini dia beralih duduk bersebelahan Sehun.

Sehun mengeleng perlahan.

" Hah, kalau tak nak Nana sedih kau makan okay? " Pujuk Luhan lagi dan perlahan Sehun mengganguk.

" Letak kat situ,nanti aku makan.. " Balas Sehun dingin. Luhan memandang satu persatu wajah geng dia, mereka mengganguk perlahan.

" Okay,aku letak kat sini nanti jangan lupa makan ye? Kita orang  keluar dulu take care bro! " Luhan menepuk bahu Sehun lembut sebelum perlahan-lahan bangun dari duduk dia.

Satu persatu keluar dari wad itu, Sehun hanya memandang sepi dia tiada mood nak bertegur sapa dengan sesiapa pun.

" Aku tahu kau kuat bro! Walaupun Nana dah takde sekali pun dia tetap ada kat sini..." Suho memandang Sehun penuh sayu, tangan Sehun dibawa ke dadanya.

Sehun hanya mampu menahan sebak. Dia merenung langkah Suho yang keluar dari wad itu sebelum matanya merenung ke arah sekujur badan di atas katil itu

" Nana ppali ireona.." Sehun mengucup pipi kanan Nana buat sekian kalinya.

■■■

Di dalam sebuah bilik yang hanya bertemankan sinar lampu malap, Hanabi merenung sekeping gambar yang dilekatkan di cermin.

Skreet..skreett..skreett

Gambar itu ditoreh dia berulang kali sehingga koyak rabak. Hanabi ketawa mengilai, dia menoreh jarinya sedikit sehingga darah mengalir laju.

" Hahahaha!!! Lepas ini kita akan pergi ke nereka bersama Nana!!! "

Hanabi menyapu darah tersebut ke muka Nana yang ditorehnya. Dia tersenyum sinis sambil bermain-mai dengan pisau di tangannya.

" You will died Kim Nana! "

■■■

" Sehun, nanti sekolah dah nak buka, kau still nak teman Nana kat sini ke? " Tanya Xiumin.

" Kalau perlu,aku akan jaga Nana kat sini... " Jawab Sehun selamba sambil mengelap lembut wajah Nana yang kelihatan pucat itu. Bibir Nana dikucup dia lembut supaya tidak kering. Sehun tersenyum.

Xiumin dan Kris berpandangan sesama sendiri. Erk, nasib baik hari ini dorang datang dua aje datang kalau tak mahu kecoh wad melihat perilaku selamba Sehun.

" Eerr, Sehun aku ada beli bubble tea chocolate untuk kau, minumlah... " Sampuk Kris.

" Lah, asal beli satu je? Untuk Nana takde? " Tanya Sehun seakan kebudak-budakan.

" Sehun,Nana kan tak sedar lagi, nanti kita belilah banyak banyak untuk dia bila dia sedar... " Pujuk Xiumin tatkala melihat wajah lelaki itu kemerah-merahan menahan sedih.

" Okay! Nana cepat bangun tau nanti kita boleh minum bubble tea sama sama! " Sehun mengusap rambut Nana lalu mencium pipi kanan gadis itu.

Sekali lagi Xiumin dan Kris berpandangan. Janganlah si Sehun ni nanti terlepas ke tanjung rambutan, euw tak sanggup aku!

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!