Bab 21

1.6K 125 37

Dussh!

Sehun hampir jatuh terduduk akibat tumbukan dari Suho di pipinya namun nasib baik ditampung oleh Xiumin dan Luhan.

" Yah,Suho! Agak-agaklah! " Marah Xiumin.

" Nana takkan jadi macam ni kalau mamat sial ni takde! Semua salah dia! " Suho ingin mara ke arah Sehun lagi namun nasib baik sempat di halang oleh Kris dan Lay, kalau tak memang lunyai Sehun dibantai dia.

" Ak..aku minta maaf. Kalau aku tak tolak dia dari eskalator semuanya takkan jadi macam. I'm stupid ! This is all my fault! "

" Hah,sedar pun kau tu bodoh! Sebenarnya kau tu lebih dari bodoh tahu tak?! " Tengking Suho lagi.

" Suho,behave okay?! Kita sekarang ni dekat hospital bukan rumah! Sepatutnya kita doakan supaya Nana selamat bukan bergaduh macam budak budak! " Tegur D.O dengan nada suara tegas.

" Aku geram korang tahu tak?! Bila Nana jadi macam ni baru nak menyesal konon, huh! nak aje aku tendang kau sampai ke neraka sana! "

" Hahahah! " Tiba-tiba saja Chanyeol gelak.

" Hoi, Chanyeol! Kau ingat aku tengah buat mega raja lawak ke hah?! " Marah Suho. Terdiam Chanyeol terus, haha.

" Dah dah kang sorang lagi kena tumbuk, kita doakan supaya Nana selamat.." Tegur Xiumin. Akhirnya mereka semua mengalah dan melayani perasaan masing-masing

Sehun mundar-mandir di depan pintu wad ICU. Manakala Suho menundukkan wajahnya ke bawah. Baekhyun dan Chanyeol hanya duduk termenung. Luhan,kris,Tao dan Lay melayan perasaan sendiri manakala Kai duduk menyandar di dinding hospital sambil memerhatikan sekeliling kawasan dalam hospital itu. D.O pula memejamkan mata sambil menenangkan diri sendiri.

Krekk..

" Doc, macam mana dengan keadaan Nana? " Sehun terus meluru ke arah doktor lelaki yg tentera namanya Joong Ki.

" Apa hubungan encik dengan dia? Sebab hanya ahli keluarga pesakit saja yang boleh tahu..." Ujar doktor itu. Sehun terdiam tiba-tiba...

" Dia suami pesakit.." Jawab Suho yang sedang duduk itu. Semua mata memandang ke arahnya namun Suho hanya buat tak tahu.

" Oh, mianhae. Keadaan Puan Nana ketika ini agak kritkal, kami dapati ada darah beku di bahagian sarah tunjang pesakit dan operation perlu dilakukan secepat mungkin takut keadaan pesakit semakin kritikal.. "

" Mwo-ya?! Kalau macam tu doktor lakukanlah apa saja asalkan wife saya selamat! Jebal! " Mohon Sehun dengan mata yang berkaca-kaca.

" Okay keurae, nurse sediakan alatan bedah, encik mari ikut saya untuk tanda tangan surat pengesahan.. " Ujar doktor itu.

" Yeotera, Aku pergi dulu... " Sehun segera membuntuti langkah doktor lelaki muda itu.

■■■

" Anyeong Nana!" Sehun melangkah masuk ke dalam wad private tersebut dan seperti biasa pipi kanan Nana dicium.

" Nana sihat? " Tanya Sehun lagi. Namun sebanyak mana pun dia bertanya yang hanya kedengaran bunyi mesin pernafasan gadis itu.

Sehun mengeluh perlahan. Tangan sejuk Nana dibawa kepipi dia. Masuk hari ini sudah genap 2 minggu Nana koma selepas operation hari itu dan sepanjang waktu itulah Sehun sentiasa menemani Nana, haih nasib baiklah cuti semester sekolah kalau tak pontenglah kau Sehun!

Iphone Sehun bergetar. Sehun melihat nama pemanggil itu dan hatinya membuak marah. Segera dia menghempaskan Iphonenya ke atas meja almari kecil bersebelahan katil Nana.

" Nana tengok ni! Minah senget tu tak habis habis call aku! Eeeii, orang dah break dengan dia! Tak tahu malulah minah karat ni! " Bebel Sehun dalam nada manja dia.

" Yegi nak tahu tak macam mana Sehun break dengan minah karat tu? " Sehun memandang Nana sambil mengangkat keningnya.

" Okay, biar Sehun story! " Sehun tersenyum manis.

Flashback

" Sehun! Sehun! Chamkam! " Hanabi mencapai tangan lelaki itu.Dia termegah-megah menahan lelah.

" What do you want, Hanabi?! "

" Sehun, apa yang you nampak hari itu tak betul! "

" Tak betul?! Hei Hanabi apa kau ingat aku buta ke waktu tu,hah?! Menyesal tahu tak couple dengan betina murahan macam kau! "

" Sehun lelaki tu yang suruh I pegang tangan dia..so I peganglah,Sehun please jangan buat I macam ni.." Rayu Hanabi sambil memegang kedua pipi lelaki itu. Sehun merentap kasar tangan Hanabi.

" Oh, dia suruh...kalau dia suruh kau makan taik kau ikutlah?! Kau dengar sini eh,mulai hari ni kita break.Aku tak kenal kau dan kau tak kenal aku,disebabkan kaulah Nana terlantar kat hospital..I hate you, Yoo Hanabi!!! "

Sehun terus saja meninggalkan Hanabi keseorangan di kawasan taman itu. Meluat aku tengok muka kau!

Hanabi mengetap bibirnya. Tangan digenggam marah.

"Arrgghh! Kau tengoklah Sehun kalau aku tak boleh dapat kau, Nana pun jangan bermimpilah boleh dapat kau! " Hanabi mula tersenyum jahat.

End flashback

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!