Bab 17

1.3K 108 0

Nana P.O.V

Samsung kesayangan aku capai di atas katil, nombor tersebut didail aku dan buat seketika panggilan aku disambut si dia.

" Dae,yeoboseyo? "

" Anyeong Sehun! " Sapaku ceria, ah! rindunya nak dengar suara dia.

" Kau nak apa? " Tanya dia dingin. Senyuman aku serta merta mati.

" Sehun,malam ni awak free tak? " Aku cuba mengusir perasaan sebak itu.

" Free,wae? Cakap staright to the point boleh tak?! " Suara Sehun naik satu noktah.

" Mianhae kalau ganggu awak tapi boleh saya nak jumpa sekejap tak? " Pintaku, harap haraplah dia nak.

" For what, aku malaslah..."

" Alah kejap aje! Important sangat ni! "

" Hish, iya la kat mana? " Sehun mengalah. Aku sudah tersenyum sampai ke telinga.

" Dekat taman seberang jalan sana,15 minit lagi saya sampai.. " Ujarku.

" Hmm, okay..." Balas Sehun sebelum talian ditamatkan.

Aku segera bangun dari baringku lalu mencapai sweater hitam kesayangnku. Topi XOXO dipakai sebelum melangkah keluar dari apartment tersebut.

■■■

" Sorry, aku lambat. On call dengan Hanabi kejap.." Ujar Sehun selamba lalu duduk di bangku bersama Nana.

" Ah,gwecana.." Nana ukir senyuman pahit. Hanabi, ah dasar perempuan murahan!

" Hah, cakaplah apa yang kau nak cakap. Cepat sikit, aku tak boleh lambat.." Kata Sehun kasar sambil matanya menghadap Iphone 7nya.

Nana mengeluh lemah. Dia memandang sayu ke arah Sehun, harap harap Sehun percaya apa yang dia cakap.

" It's about, Hanabi... " Ujar Nana perlahan. Sehun terus mengalihkan pandangannya kepada Nana, Iphone 7nya diletakkan ke tepi.

" Kenapa dengan dia? "

" Sehun kalau saya cakap ni awak jangan marah eh? "

" Mwo-ya,bareba! "

" Actually tadi saya nampak Hanabi dekat lorong sunyi jalan pintas apartment saya tu.. "

" And then..what the prob? " Sehun mengangkat kening, dahinya berkerut.

" Dia tak alone tapi dengan seorang lelaki yang kita tak kenal. Diorang..diorang... " Peluh merenek di dahiku. Walaupun cuaca pada malam itu sejuk tapi terasa bahangnya juga.

" Diorang apa?! Eh Nana, kalau kau cakap tu boleh tak jalan lurus aje tak payah nak bengkak-bengkoklah, don't waste my time! " Tengking Sehun. Bahu Nana terhenjut sedikit.

" Okay,fine! Saya tahu awak takkan percaya apa yang saya nampak tapi this is real! I see Hanabi and that guy are....kissing.." Wajah Nana tertunduk ke bawah. Takut melihat reaksi Sehun sebentar lagi.

" MWO-YAA??!!!! " Sehun terus terbangun dari duduknya. Mata dia mencerlung ke arah Nana sebelum mengeleng kepala berulang kali.

" A..aniya kau pasti tipukan?! Jeongmal keotjitmal, Hanabi takkan curang ngan akulah Nana! Kau pasti reka cerita supaya aku benci Hanabi and then kita orang break supaya kau dapat bersama dengan aku semulakan?!! "

"Hei Sehun! Saya takde masa lah nak tipu awak, apa yang saya nampak semuanya betul! Apa awak ingat saya ni kejam saya ke nak putuskan hubungan korang!? Kalau si bohsia Hanabi tu curang dengan awak takde masanya saya nak jumpa awaklah!! "

PANG!!!

Nana memegang pipinya yang ditampar oleh Sehun. Sakit, itu yang dia rasa sekarang tapi sakit di hati ketika ini lebih terasa.

" Kau pikir kau sapa nak kata si Hanabi tu bohsia hah?! Kau ada bukti ke yang Hanabi tu curang dengan aku hah, perempuan?! "

Nana terdiam.Perlahan-lahan air matanya mengalir. Kenapalah aku tak snap gambar Hanabi takdi, argghh!!

Bodoh kau Nana.

" Kenapa diam?! Kau sebenarnya sajakan kata macam tu supaya aku dengan Hanabi break? Dasar sial!!! " Sehun menunjal kepala Nana kuat sehingga jatuh terduduk gadis itu ke bawah.

" Sehun, Oh Sehun kajima! " Nana bangun dari jatuhnya lalu cuba mengejar langkah Sehun namun matanya menangkap Iphone 7 Sehun yang tertinggal di bangku coklat mereka duduk sebentar tadi.

Nana segera mengambil iphone itu dan cuba mencari Sehun semula namun jejak lelaki itu sudah hilang.

" Tsk,tsk,tsk... " Nana menangsi tersedu-sedan sambil menggengam Iphone lelaki itu.

Kenapa Sehun? Kenapa...

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!