Bab 16

1.4K 110 8

Nana P.O.V

Hari ini aku pergi sekolah seperti kebiasaan setelah dua hari berkampung di hospital dengan semangat yang baru aku kentalkan diri untuk datang ke sekolah.

" Lying beside you...here in the dark.." Aku bernyanyi kecil sambil menuju ke kelas.

" Yo Nana-sshi! " Jerit mereka semua dari belakang. Aku segera menoleh.

" Hai yeotera! " Aku tersenyum manis sambil melambai ke arah mereka.

" Hai honey,feel better? " Tanya Luhan ceria sambil memeluk bahu Aku.

" Yup, korang jom pergi makan nak tak? Aku tak breakfast lagi.." Aku buat puppy face.

" Ciss! Kalau iya pun dah kebulur sangat tak paya buat muka macam tu,geli mak! " Kai buat gaya ala ala sotong.

Aku dan yang lain tergelak sebelum menuju ke cafeteria namun baru sahaja beberapa langkah memasuki cafeteria itu mataku terpandang ke arah pasangan yg sedap bersuap antara satu sama lain. Tanganku genggam cuba mencari kekuatan.

" Yah Nana, gwecana? Kalau kau rasa nak balik kelas semula kita orang on aje.." Sampuk D.O apabila melihat tubuhku menjadi kaku saat terpandang pasangan tersebut.

" Aaa...eerr gwecana dahlah jom makan cepat nanti loceng bunyi pula! " Aku cuba tersenyum lalu menuju ke bahagian kaunter. Mereka yang lain terasa berat mahu duduk situ tapi terpaksa mengikut Nana.

Hanabi yang melihat kehadiran Nana itu mula semakin mengedik dengan Sehun.

" Chagi suap lagi! " Pinta Hanabi sambil membuka mulutnya. Sehun tersenyum kecil lalu menyuapkan cheese cake ke dalam mulut yeojachingu dia itu.

Aku memandang Sehun dari jauh. Saat melihat senyuman di muka Sehun perlahan-lahan aku tersenyum.

" Kalau Hanabi yang mampu bahagiakan awak, Sehun, saya lepaskan awak but izinkan saya sayangkan awak sampai mati.. "

■■■

Selepas balik dari sekolah, Nana singgah di sebuah kedai runcit lalu membeli banana uyu.

" 3000 won... " Ujar casheir.

Selepas menghulurkan wang tersebut, Nana terus berjalan menuju ke sebuah lorong sunyi jalan pintas menuju rumahnya. Mata terpandang ke arah satu pasangan.

" Haish,apa bendalah dorang ni! Mentang mentang jalan sunyi ber kiss kiss pula kat sini! " Bebel Nana bengang namun langkahnya makin lama makin perlahan, kejap muka minah tu macam familiar aje!

" Omo, bukan ke tu Hanabi?! " Nana menekup mulut akibat terlampau terkejut lalu menyorok berhampiran tong sampah yang besar. Ah,busuk pun busuklah asalkan aku dah tahu perangai setan si Hanabi yang sebenarnya.

" Jilake kau perempuan, dekat sekolah takdi beria-ria tunjuk sweet dengan Sehun tapi bila keluar sekolah kau boleh pula ber kiss dengan namja lain. Patutlah Sehun balik sorang takdi! Kau tunggulah Hanabi, aku akan bongkar perangai setan kau! Berani kau curang dengan Sehun aku! "

Nana mengetap bibir sambil mengepal penumbuk kecil. Nak saja dia keluar dari tempat persembunyian dan kasi ajar sikit si Hanabi babi dan lelaki tak guna itu tapi dia tidak mahu bertindak melulu.

Dengan segera Nana berlalu pergi dari situ bersama hati yang membengkak geram.  Tak sanggup lagi hendak melihat asmaradana keparat tu! Biar jalan jauh sikit asalkan mata aku yang suci ini terselamat dari melihat benda celaka takdi!

Gift for you guys! Kita tengok apa yg akan berlaku nanti..peace yo,luv you!

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!